Deandre Ayton kommer troligen att flytta i sommar.  Skulle han passa med Pistons?  Vad skulle det ta?

Deandre Ayton kommer troligen att flytta i sommar. Skulle han passa med Pistons? Vad skulle det ta?

Vilket lag kommer Deandre Ayton spela för nästa säsong?

Det är en fråga som har fått mer trovärdighet under de senaste veckorna, och en som antyder vad som borde vara den mest intressanta storyn på vägen till denna lågsäsong. The Suns snart 24-åriga storman, som var nummer 1-valet 2018, går in med begränsad fri byrå i sommar efter Fågel Fenix floppade under eftersäsongen. Ryktena fortsätter att intensifieras angående Ayton och hans relation med organisationen som utarbetade honom. Vi kommer att utveckla detta nedan, men källor berättar The Athletic att det är “mer troligt än inte” att Ayton spelar någon annanstans än Phoenix nästa säsong.

En av dessa destinationer kan vara Detroit, där ombyggnaden Kolvar ange gratis byrå med mycket utrymme, en franchisespelare i Cade Cunningham och en av ligans mer tillgängliga och attraktiva bytesmarker Jerami Grant. Pistons förväntas göra sin due diligence och göra ett lopp mot Ayton, enligt källor. Men i vilken utsträckning Detroit är villig att gå för att få hans tjänster är grumlig.

Med Ayton sagan säker på att dominera offseason när den NBA Finalerna avslutas, Athletic’s John Hollinger, en före detta NBA-chef, och James L. Edwards III (Pistons beatförfattare) diskuterar Ayton, det troliga slutet på hans tid i Phoenix, om Detroit är vettigt som destination och om Pistons måste gör allt de kan för att landa Ayton.

(Redaktörens anmärkning: Konversationen har redigerats för både tydlighet och längd)

Edwards: Med tanke på den kvardröjande dysfunktionen mellan Deandre Ayton och Suns, stämmer konsensustron överens med vad jag har hört och det verkar som att han kommer att spela för ett annat lag nästa säsong. Hur säker är du på att hans tid i Phoenix har tagit slut?

Hollinger: Jag var skeptisk tills jag började prata med några fler personer nyligen. Nu tror jag att det är mer troligt än inte att han är på en ny destination nästa säsong, speciellt om Suns kan utarbeta en sign-and-trade som ger tillbaka något värde. Av vilken anledning som helst, tror jag inte att Phoenix är helt bekväm att gå vidare med honom på en affär med stora pengar, och jag tror att Ayton kan vara okej med att gå någon annanstans om han kan ha en större offensiv roll.

Edwards: Konfrontationerna mellan Ayton och Suns huvudtränare Monty Williams finns där ute. Det går också rykten om att Ayton inte får massor av sömn eftersom han är uppe och spelar tv-spel hela natten. Tror du att lag är mer tveksamma nu till att både maxa honom och förvärva honom än vad de var för låt oss säga för sex månader sedan? Eller är dessa farhågor lite överdrivna?

Hollinger: Så länge han spelar Strat-O-Matic Basketball ser jag inte vad problemet är. På fullaste allvar tror jag att frågorna varje lag ställer är någon version av “Vad vet vi inte? Varför är Phoenix ovilliga att betala honom? Är det bara Robert Sarver som är Robert Sarver eller är det något annat som händer här?” Jag ser inte en specifik anledning till att hans värde är lägre än de frågor som varje front office kommer att ställa om vad som stängde av Suns.

Ayton hade en bra säsong och kommer att vara en av de bästa gratisagenterna på marknaden. De senaste två eftersäsongerna har visat att han kan hålla ut i ett spel på hög nivå och inte bli utspelad från golvet.

Edwards: Som tidigare nämnt, tror jag att Pistons kommer att göra sin due diligence på Ayton och, om priset är rätt, vara igång för att landa hans tjänster. Jag förstår inte att de kommer att bryta banken åt honom. På ytan, gillar du Aytons passform med kolvarna? Finns det något annat lag där du tror att han skulle passa bättre?

Hollinger: Jag gillar passformen. Först och främst är Pistons i en position där de behöver talang på hög nivå av alla slag för att kunna tävla på hög nivå. Cade Cunningham är en del av den lösningen och det femte valet kan ge ytterligare en spelare på den nivån, men Detroit är fortfarande i det skede där talangförvärv är viktigare än att passa.

Problemet jag ser för Detroit är att det troligen kommer att kosta dem något att dra ut på eftersom Ayton är en begränsad fri agent. Även om Phoenix är ovilliga att ta tillbaka honom, är det bättre för Suns att matcha ett erbjudandeblad istället för att låta honom gå för ingenting. Å andra sidan kan en avkastning i en sign-and-trade omforma deras lista på ett sätt som håller dem under lyxskattegränsen och fortfarande tillåter dem att konkurrera nästa år. Det krävs ingen raketforskare för att dra en genomgående linje till Jerami Grant här.

Om inte Pistons, är de andra två starka passformerna jag ser för Ayton i Portland och San Antonio. Portland, återigen, skulle nästan säkert gå igenom en sign-and-trade med tanke på Blazers nuvarande cap-situation; Spurs har utrymme för att värva Ayton direkt, men en sign-and-trade – för till exempel Jakob Poeltl och Keldon Johnson – skulle tyckas vara ett mer troligt slutspel.

Edwards: Som du nämnde kan Detroit gå efter Ayton i begränsad fri byrå, men en sign-and-trade som involverar Jerami Grant verkar vara en väg som kan gynna båda sidor. Om Ayton lämnar Phoenix, är du säker på att det är via sign-and-trade? Gillar du passformen med Grant on the Suns?

Hollinger: Ja, Suns är nästan säkra på att driva en sign-and-trade om Ayton lämnar eftersom de helt enkelt inte har några medel att ersätta honom annars. De kan bara ta tillbaka 18,9 miljoner dollar och Grant tjänar 20,9 miljoner dollar, men denna del är lätt att lösa med tillägg av små kontrakt från Phoenix.

Den största fördelen för Detroit är möjligheten att göra en handel som denna och också vara en spelare i resten av free agency. De kan plocka upp alternativen på Frank Jackson, Luka Garza och Carsen Edwards, spendera 25 miljoner dollar eller så på gratis byrå, och sedan när de är färdiga med shoppingen, fungera som ett “över tak”-teamet och genomföra en sign-and- byt ut Grant, Jackson, Garza och Edwards för Ayton och Torrey Craig.

När det gäller Grants passform med Suns… Jag gillar det till en viss grad. Jag tror inte att han är lika bra som Ayton, men Phoenix har ett hål i sin lista där bristen på stora vingar är ett problem, och vi såg det särskilt i Dallas-serien. Jag tror att Grant faktiskt har blivit ganska överskattad, men om han är villig att vara det fjärde alternativet i ett elitlag skulle han kunna passa bra på Phoenixs lista, och skulle ge dem en gångbar 5:a liten boll i slutspelsmatcher som de har saknat de senaste två år.

Edwards: Sista saken: Jag är med i båten att kolvarna, även om de har en bra mängd kapsylutrymme, inte behöver använda allt på fri byrå i sommar. Den här klassen är bla. Jalen Brunson verkar vara borta till New York eller stanna i Dallas. Zach LaVine kommer inte till Pistons. Jag ser inte Detroit jaga Miles Bridges med tanke på det pris han troligen kommer att befalla. Domen är ute på Ayton. Jag älskade hur Isaiah Stewart avslutade säsongen. Saddiq Bey är redan bra. Cade Cunningham är ansiktet utåt. Ett topp fem-val kommer in.

Jag antar att min fråga till dig är, tycker du att Pistons ska känna sig pressade att göra ett stort drag detta sommar, som att förvärva Ayton? Jag tror att pressen att verkligen vända ett hörn är ett år bort, personligen.

Hollinger: Jag håller med dig om timingfrågan. Detroits stora framskjutning i ställningen kommer sannolikt att komma om ett år, när Cunningham-Bey-Stewart-gruppen har ytterligare ett år tillsammans, femtevalet 2022 har ett helt år bakom sig och Pistons kommer att sitta på en enorm truve av lockutrymme.

Å andra sidan ser jag inte hur det skadar någon av dessa metoder att förvandla Grant till Ayton, förutom i den mån det leder till ett sämre val i första omgången 2023. Grant har ett avtal som löper ut, hans värde kommer aldrig att bli högre, och han kommer att vilja ha en lön som kanske är lite ur linje med hans faktiska ställning i ligan. Detroits gränsläge är så rent att ett maxlöneförvärv i år inte skulle hindra dem från att göra det igen nästa år; Cunningham är den enda spelaren som garanteras mer än 10 miljoner dollar 2023-24.

Med tanke på svårigheten, i allmänhet, att få några stora spelare till Detroit i free agency, och sällsyntheten av att bra unga spelare av alla slag överhuvudtaget blir free agents, tycker jag att det ankommer på Pistons att utforska alla deras alternativ på Ayton . Du har rätt i att de inte gör det måste gör detta, och det borde finnas en prispunkt i skylt-och-handelssamtal där de är villiga att gå därifrån. Som sagt, denna möjlighet kommer inte nödvändigtvis att dyka upp igen under de kommande två till tre åren.

(Översta fotokredit Deandre Ayton och Isaiah Stewart: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)

.
#Deandre #Ayton #kommer #troligen #att #flytta #sommar #Skulle #han #passa #med #Pistons #Vad #skulle #det

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *