Drottning Elizabeth gör ett överraskande framträdande på balkongen för att avsluta jubileumsfirandet

Drottning Elizabeth gör ett överraskande framträdande på balkongen för att avsluta jubileumsfirandet

Storbritanniens Drottning Elizabeth II gjorde ett överraskande framträdande på balkongen till Buckingham Palace i söndags för att stänga ute henne Platinajubileumsfirande.

Hon dök upp på balkongen med de två blivande kungarna: prins Charles och prins William och deras fruar, Camilla, hertiginnan av Cornwall, och Catherine, hertiginnan av Cambridge. William och Catherines tre barn, prinsarna George och Louis och prinsessan Charlotte, dök också upp på balkongen.

Drottningen dök bara upp i några minuter. Hon vinkade till de tusentals människorna på nationalgallerian, som sjöng “God Save the Queen”, enligt BBC Nyheter.

Elizabeth, 96, har tvingats minska några av sina framträdanden vid Platinum Jubilee, som markerade hennes 70 år på tronen. Hon kunde inte delta i tacksägelsegudstjänster på fredagen och en konsert på lördagen på grund av rörelsehinder.

När firandet höll på att avslutas, skickade Elizabeth ett meddelande där hon tackade det brittiska folket.

“När det kommer till hur man firar 70 år som din drottning, finns det ingen guidebok att följa”, stod det i meddelandet. “Det är verkligen en första. Men jag har blivit ödmjuk och djupt berörd över att så många människor har gått ut på gatorna för att fira mitt platinajubileum. Även om jag kanske inte har deltagit i varje event personligen, har mitt hjärta varit med er alla; och Jag är fortfarande engagerad i att tjäna dig efter bästa förmåga, med stöd av min familj.”

Queen Elizabeth II Platinum Jubilee 2022 - Platinatävling
Från vänster står prins Charles, drottning Elizabeth II, prins George, prins William, prinsessan Charlotte, prins Louis och Catherine, hertiginnan av Cambridge, på balkongen under platinatävlingen den 5 juni 2022 i London.

Chris Jackson / Getty Images


Hon sa att hon var “inspirerad av den vänlighet, glädje och släktskap” som hon hade sett under helgen, och hon tillade att hon hoppades att “denna förnyade känsla av samhörighet kommer att kännas under många år framöver.”

Tidigare söndag dök ett hologram av drottningen upp i en 260 år gammal vagn, samma som hon åkte under sin kröning, flankerad av 200 hästar som marscherade genom London till Buckingham Palace. Paradens final avslutades av sångaren Ed Sheeran, som sjöng “Perfect” och tillägnade den till Elizabeth och hennes bortgångne make, prins Philip.

På en konsert lördag kväll, Charles hedrade henne som “ers majestät, mamma”, hyllade sedan hennes “livstid av osjälvisk tjänst”. Drottningen dök upp i en förinspelad video med Paddington Bear.

“Du har träffat oss och pratat med oss. Du skrattar och gråter med oss ​​och, viktigast av allt, du har funnits där för oss, i dessa 70 år”, sa Charles när scener från drottningens liv projicerades på palatsets väggar. “Du lovade att tjäna hela ditt liv – du fortsätter att leverera. Det är därför vi är här. Det är vad vi firar ikväll.”

William föregick sin far med kommentarer som underströk drottningens långvariga engagemang för miljön när han lyfte fram behovet av att bekämpa klimatförändringarna.

Elizabeths 70 år på en tron ​​gör henne till den monark som suttit längst i brittisk historia, följt av drottning Victoria, som regerade i över 63 år. Den äldsta monarken i historien är Frankrikes kung Louis, som regerade i 72 år, och Thailands Bhumibol Adulyadej satt på tronen i mer än 70 år (och fler dagar än drottningen).

Familjedramat har hittills inte lyckats överskugga drottningens firande. Hennes främmande barnbarn, Prins Harry och hans fru Meghan var på plats vid tacksägelsegudstjänsten i fredags, då resten av familjen önskade sin dotter Lilibet en grattis på första födelsedagen på sociala medier.

Den enda personen hittills som verkade stjäla showen från Elizabeth var hennes fyraåriga barnbarnsbarn, Louisvars reaktion på högljudda plan som flyger ovanför har setts runt om i världen.

.
#Drottning #Elizabeth #gör #ett #överraskande #framträdande #på #balkongen #för #att #avsluta #jubileumsfirandet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *