NBA Finals 2022: Warriors får ett enormt lyft av Gary Payton II, vars återkomst med rätta skulle kunna påverka den här serien

NBA Finals 2022: Warriors får ett enormt lyft av Gary Payton II, vars återkomst med rätta skulle kunna påverka den här serien

De Krigare provade många olika saker i deras 107-88 Game 2, serie-kvällsseger över Celtics på söndag. De pressade hårdare på skyttarna, särskilt Al Horford och Marcus Smart, som båda i princip vågade göra öppna 3:or i Game 1, vilket de gjorde till ett kombinerat 10-för-15-klipp. De fick Klay Thompson att matcha med stora och befriade Draymond Green för att komma mer i skottlinjen för att försvara Bostons stjärnor.

Men den enskilt mest uppmuntrande utvecklingen för Warriors i söndags var Gary Payton IIs spel, som efter att inte ha sett golvet i inledningen avslutade match 2 med sju poäng, tre assist och tre returer på 3-för-3-skott. Han var plus-15 på 25 betydande minuter.

Payton har inte spelat sedan han bröt armbågen i match 2 i semifinalen mot Memphis, och Steve Kerr trodde inte att han var redo att gå i match 1. Men han var full fart på söndagen, och även om han säkert inte är 100 procent visade han att han utan tvekan är tillräckligt frisk för att vara en stor del av rotationen framåt.

“Jag känner mig normal, tillbaka till mig själv,” sa Payton. “Jag är inte orolig för armbågen Det känns bra.”

Det är svårt att överskatta vad det betyder för Golden State att ha en hälsosam (ish) Payton. Hans återkomst kan vända den här serien, som är så jämnt matchad, till Warriors fördel. Hans inverkan är så stor. Alla som har sett Warriors och Payton spela den här säsongen vet att det inte är en överdrift. Hans energi, hans bolltryck, hans förmåga att köra golvet och skära till öppet utrymme och fungera som en kortrullande playmaker (alla saker han visade på söndagen) gör Warriors till ett mer dynamiskt och atletiskt lag.

Matchup-mässigt ger Payton Golden State ytterligare en elitförsvarare för Jayson Tatum och Jaylen Brown. Payton har inte storleken på Draymond Green eller Andrew Wiggins, och Tatum kunde verkligen slå några tuffa hoppare över honom, men du kommer inte att få något lätt för Payton. Golden State accepterar gärna att Tatum tar så många av dessa bilder som hans hjärta önskar:

“Jag tyckte att han var briljant,” sa Kerr om Payton. “Nivån av försvar, fysiskhet och snabbhet i övergången, det ger oss ett enormt uppsving.”

Jordan Poole har blivit en gåta i den här serien. Han var en vändkors i försvaret i Game 1 och inte mycket bättre i offensiven. Payton ger Kerr ett Poole-alternativ, och faktiskt, Payton hoppade Poole i rotationen i andra halvlek på söndagen. Poole hölls ut nästan hela tredje kvartalet, när Golden State, kanske inte av en slump, vände en tvåpoängsledning till en ledning på 23 poäng och min gissning är att Payton skulle ha varit i den avslutande lineupen över Poole om matchen varit nära nerför sträckan.

Återigen ändrar detta ekvationen för resten av denna serie. Payton i den avslutande lineupen över Poole lämnar Celtics med bara en försvarare att jaga i Curry, och vi kommer att behöva sluta med den här dialogen om att Curry är någon slags svag länk. Han är liten, ja, men han är en bra försvarare. Du kommer inte få cakewalk-hinkar på honom.

Även när Poole spelar ger Payton perimeterstöd. I spel 1 kom Poole in i spelet för Draymond. Att byta ut den bästa försvararen i laget mot den värsta är ett knallrött jaktlicens för Boston. I spel 2 kom Payton in tillsammans med Poole, och Green stannade också på banan. Det håller Golden State försvar i kampen.

Payton och Green kan vara en hotfull duo. Se här när Payton trängs till Tatum innan Green flyger in för bytet, en dos av press som leder till en omsättning och Curry 3 i andra änden.

Paytons mest avgörande sträcka kom under andra kvartalet. Efter att Warriors bara lyckats med fyra poäng under de icke-Curry-minuter, med Poole kvar som den ensamma skaparen, satte Payton in på 6:57 med Golden State under fem. De gick omedelbart på en 10-0 löpning, som inkluderade sekvensen ovanför såväl som den nedan, där Payton kör golvet och sätter sig i en lucka längs baslinjen.

Den här typen av hinkar är enorma. Bostons halvplansförsvar är en mardröm att göra mål mot. Golden State vill få så många övergångsmöjligheter som möjligt. Omsättningar skapar dessa möjligheter, och Payton skapar omsättning. Innan hans skada genererade Warriors 3,3 fler omsättningar per 100 innehav med Payton på golvet.

Sammantaget gjorde Celtics sex omsättningar under Paytons första halvlek. Han orsakade bara en av dem direkt, men en del av hans inverkan, mycket av det till och med, är immateriell. Payton, precis som Green, tänder Golden State försvar enbart på närvaro. Här stenar han Brown och tvingar fram en vilsepassning.

Det som är bra med Paytons skada är att det inte var ett område som hindrade honom från att konditionera. Kerr berättade för reportrar att Payton var på banan för tre veckor sedan “genomgick intensiva defensiva glidningar och spurter och en-mot-en full plan utan att använda sin vänstra arm”, och du såg den nivån av konditionering i att han omedelbart fick 25 minuter av handling, över hans slutspelsgenomsnitt före skadan.

Det som var ett problem för Kerr var om Payton skulle kunna sträcka ut sin vänstra arm för att skjuta. Det såg inte fantastiskt ut när Payton backade två frikast, men sedan begravde han en hörna 3, vilket är ett så viktigt skott inom Golden States anfall, inte bara för att behålla rimliga avstånd, utan för att få Boston att betala när det oundvikligen kollapsar på Curry, som det gjorde här:

“Jag vet att det var svårt för honom, att missa de första frikasten, och att kliva in där efter det och slå ner de där tre, med väldigt få reps av att skjuta basket sedan den där Memphis-serien, visar bara vem han är,” Green sa om Payton. “Det är dock anledningen till att han är här. De flesta killar kan inte kliva upp i den situationen, men GP, ​​han är tuff och han har byggt på rätt sätt och han steg upp och han gav oss några bra minuter ikväll.”

Bra minuter kan vara en underdrift. Jag skulle kalla dem fantastiska. Och framåt kommer det att finnas mycket mer tillgängligt för Payton att sätta sin prägel på den här serien.


#NBA #Finals #Warriors #får #ett #enormt #lyft #Gary #Payton #vars #återkomst #med #rätta #skulle #kunna #påverka #den #här #serien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *