Phil Mickelson att spela i Saudi-stödda LIV Golfs första turnering

Phil Mickelson att spela i Saudi-stödda LIV Golfs första turnering

NYDu kan nu lyssna på Fox News-artiklar!

Phil Mickelson tillkännagav officiellt på måndag att han kommer att bli det gå med i PGA Tours rivaliserande golfliga efter månader av spekulationer och motslag för hans stöd till den Saudi-finansierade organisationen.

Mickelson sa att han kommer att vara på LIV Golfs första turnering denna vecka i London på Centurion Golf Club med $25 miljoner i prispengar och $4 miljoner går till vinnaren.

KLICKA HÄR FÖR MER SPORTTÄCKNING PÅ FOXNEWS.COM

Phil Mickelson från USA och Greg Norman, VD för Liv Golf Investments interagerar under en träningsrunda innan PIF Saudi International på Royal Greens Golf & Country Club den 2 februari 2022 i Al Murooj, Saudiarabien.
(Luke Walker/WME IMG/WME IMG via Getty Images)

I sitt uttalande bad Mickelson om ursäkt för att han till synes borstat bort Saudiarabiens inblandning i mordet på Washington Posts krönikör Jamaal Khashoggi. Han hade inte medverkat i en golfturnering sedan kommentarerna han gjorde till författaren Alan Shipnuck, som var en del av hans otillåtna biografi.

“Först och främst vill jag återigen be om ursäkt till de många människor som jag kränkt och sårat med mina kommentarer för några månader sedan. Jag har gjort misstag i min karriär i några av de saker jag har sagt och gjort. Att ta tid och själv- Att reflektera har varit väldigt ödmjukt. Jag behövde börja prioritera de människor som jag älskar mest och arbeta på att bli en bättre version av mig själv”, löd Mickelsons uttalande. “Jag har tillbringat den här tiden med Amy och nära och kära. Jag har varit engagerad och avsiktligt i fortsatt terapi och känner mig frisk och mycket mer ifred. Jag inser att jag fortfarande har en bit kvar att gå, men jag omfamnar det kommande arbetet.”

KEVIN NA:S LIV GOLFBESLUT LÄMNAR PGA TOURSTJÄRNOR FÖRBRADE

Mickelson sa att han var redo för en “nystart”.

PGA Championship: Phil Mickelson under söndagsspel på Kiawah Island Resort Ocean Course.  Kiawah Island, SC.

PGA Championship: Phil Mickelson under söndagsspel på Kiawah Island Resort Ocean Course. Kiawah Island, SC.
(Rick W. Rasco/Sports Illustrated via Getty Images)

“Jag är redo att komma tillbaka för att spela spelet jag älskar, men efter 32 år är den här nya vägen en nystart, en som är spännande för mig i det här skedet av min karriär och är helt klart transformerande, inte bara för mig själv, utan idealiskt för mig själv. spelet och mina kamrater. Jag älskar också det progressiva formatet och tror att det kommer att bli spännande för fansen. Lika viktigt kommer det att ge balans, vilket gör att jag kan fokusera på ett hälsosammare förhållningssätt till livet på och utanför banan. Jag är otroligt tacksam för vad det här spelet och PGA-touren har gett mig. Jag skulle vilja tro att jag också har gett tillbaka men nu är jag exalterad över denna nya möjlighet.

“Jag är stolt över att börja med LIV Golf och jag uppskattar alla inblandade. Jag tänker också spela majors. Jag inser till fullo och respekterar att vissa kanske inte håller med om detta beslut och har starka åsikter och jag känner empati med det. Jag har en förnyad anda och spänning inför spelet. Jag är otroligt tacksam för stödet från mina fans, partners, vänner och kamrater och jag hoppas att dessa känslor, relationer och stöd kommer att fortsätta med tiden.”

Mickelson kommer att gå med Dustin JohnsonSergio Garcia och tre andra tidigare mästare i 54-hålsturneringen.

Det är “Leftys” första turnering sedan den 6 februari på Saudi International, då han anklagade PGA Tour för att ha “motbjudande girighet”. I kommentarer till Shupnick sa Mickelson att det var värt att komma in i LIV Golf oavsett Saudiarabiens rekord för mänskliga rättigheter.

11 november 2021;  Phoenix, Arizona, USA;  Phil Mickelson reagerar efter att ha missat sin putt från strax utanför det 18:e hålet under den första rundan av golfturneringen Charles Schwab Cup Championship i Phoenix

11 november 2021; Phoenix, Arizona, USA; Phil Mickelson reagerar efter att ha missat sin putt från strax utanför det 18:e hålet under den första rundan av golfturneringen Charles Schwab Cup Championship i Phoenix
(Allan Henry-USA TODAY Sports)

Han bad senare om ursäkt för kommentarerna men hoppade över Masters och PGA Championship — den senare som han vann 2021.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ FOX NEWS-APPEN

“Hans bidrag till sporten och kopplingen till fans runt om i världen kan inte överskattas, och vi är tacksamma över att ha honom”, sa LIVs golfkommissarie Greg Norman om Mickelson. “Han stärker ett spännande område för London där vi är stolta över att lansera en ny era för golf.”

Associated Press bidrog till denna rapport.

#Phil #Mickelson #att #spela #Saudistödda #LIV #Golfs #första #turnering

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *