USMNT missade slutprodukten i poänglös lottning till Uruguay

USMNT missade slutprodukten i poänglös lottning till Uruguay

KANSAS CITY, Kan. – USA:s herrlandslag i fotboll sa att de ville ha ett tufft test när det planerade två VM-bundna motståndare för detta internationella fönster. På söndagen fick USA just det i oavgjort 0-0 mot Uruguay.

Det var ett resultat som USA på något sätt hade turen att gå därifrån med. Målvakt Sean Johnson producerade en suverän reflexräddning från Mathias Oliveras insats från nära håll i den 63:e minuten, och sedan den normalt dödliga Edinson Cavani slösade bort en klar möjlighet i andra halvleks stopptid.

USA hade några chanser, med Jesus Ferreira misslyckas med att konvertera ett par chanser i första halvlek. Men på det hela taget, även om oavgjort var välförtjänt med tanke på balansen i matchen, kunde det lätt ha slutat med en förlust, en som skulle ha tagit bort vad som nu är en 25-matcher obesegrad hemmasvit.

Ferreiras misslyckande med att hitta baksidan av nätet kommer inte att stoppa frågor om vem lagets startande anfallare kommer att vara framåt. Men det här var en match där Uruguay verkade mala ner hemmalaget, och USA:s anfall susade när matchen fortsatte.

Vissa av det amerikanska lagets svårigheter i attacken berodde på Uruguays kvalitet. Senare i år, La Celeste kommer att delta i sitt sjätte VM i rad, och denna dag levde Uruguay upp till sitt rykte som en defensivt stabil sida.

Den uppsjö av förändringar i andra halvlek gjorde inte mycket för att hjälpa till att flyta heller. Det faktum att Ferreiras ersättare, Haji Wrightrörde bollen alla fyra gånger under 29 minuters arbete talar till graden i vilken den amerikanska attacken kämpade i den sista tredjedelen.

Streama ESPN FC dagligen på ESPN+ (endast USA)
– Har du inte ESPN? Få omedelbar tillgång

Så, medan den amerikanske managern Gregg Berhalter kallade prestationen för en “A-plus-insats från gruppen under tuffa förhållanden, varma förhållanden”, saknades amerikanernas slutprodukt, liksom kvaliteten på lagets leveranser av fastboll.

“Vi fick bollen i riktigt bra lägen och sedan utnyttjade vi inte det,” sa Berhalter. “De blockerade några kryss. Vi fick några hörnor. Sista passningen var lite av.”

Det var ingen bra dag för vissa spelare som hoppades kunna uttala sig för fler förstalagsminuter heller. Joe Scally kämpade kraftigt med sin defensiva positionering i första halvlek och såg nästan överväldigad ut. Han verkade lite mer bekväm efter att ha flyttat till sin mer vanliga högerbacksposition halvvägs i andra halvlek, och även om han förtjänar beröm för att han hängde där, sökte han efter en backup till den förmodade startande vänsterbacken Antonee Robinson fortsätter.

Erik Palmer-Brown är en annan spelare fansen ropar efter att få mer speltid. Men han kom näst bäst vid ett par tillfällen, inklusive ett tillfälle sent när Diego Rossi rusade förbi honom och det lämnades till försvararen Walker Zimmerman att kväva attacken med en kritisk blockering av den tidigare LAFC-forwardens skott.

Berhalter verkade tala för alla sina senaste uppringningar när han sa i förhållande till sina forwards, “Det fanns ögonblick och vi kom lite kort, men vi kommer att fortsätta arbeta med de här killarna.” Han tillade, “Det är bara något att bygga på. Det var hela idén med teamprestationer, individuella prestationer. Vi ville att killar skulle sätta en baslinje för att nu fortsätta att förbättras.”

Bland det positiva var det Weston McKennie klarade sig helskinnad genom sin 45-minutersperiod när han arbetar sig tillbaka från en bruten fot han fick i februari.

Ett annat plus var spelet av Yunus Musah. Valencia-mittfältaren har länge tillfört något unikt till det amerikanska mittfältet genom sin förmåga att dribbla bollen upp på planen. Men den här dagen utnyttjade han sitt passningsutbud i högre grad, särskilt för att knyta an till Timothy Weah och DeAndre Yedlin på högra flanken.

“Yunus är en kille som bara blåser bort mig i sin ålder vad han kan göra, galen nivå av talang,” sa Berhalter. “Vi måste arbeta med Yunus på den här finalen, slutprodukten, slutpasset, efterbehandlingen, eftersom han har ett enormt tak.”

Defensivt böjde sig USA men bröt inte, och det verkade som att närhelst ett misstag begicks var en lagkamrat där för att täcka.

“Jag tyckte att vi höll bra med deras körningar,” sa Zimmerman. “De har smarta rörelser i boxen. Vi hade ett par spel där vi var tvungna att glida och komma i bra lägen för att förhindra dem från bra målchanser. Så till slut höll vi ytterligare en nolla mot kvalitetsmotståndaren, så vi kan ta det som en positiv.”

Och vid de tillfällen då backlinjen inte kom igenom, var Johnson där i mål för att komma till undsättning. Det är nästan häpnadsväckande att tänka på att Johnson har varit involverad i landslagsprogrammet i 11 år. Det faktum att han nu bara har 10 landskamper visar svårigheten han har ställts inför när han försöker knäcka den amerikanska laguppställningen.

För att vara tydlig, kämpar Johnson fortfarande om att bli lagets tredje målvakt vid världscupen senare i år, men han gjorde ingen skada; och allt eftersom året fortskrider kan han bli den enda amerikanska målvakten som får jämn speltid. Tiden kommer att avslöja i vilken utsträckning det räknas för något.

“Som en professionell spelare som har funnits i landslaget ett tag, som har funnits i den här gruppen ett tag, betydde möjligheten allt”, sa Johnson. Han tillade senare, “Att bibehålla en bra nivå, bra form, bra rytm att komma in i dessa läger hjälper definitivt, så det finns en smidig övergång till spelet idag.”

Det aktuella internationella fönstret går nu in i en ny fas, med ett par CONCACAF Nations League-matcher mot Grenada och El Salvador. Konkurrensen kommer säkerligen inte att vara lika intensiv, men El Salvador visade sig vara en tuff motståndare under VM-kvalet, och det borde ge ett tillräckligt bra test för de spelare som fortfarande strävar efter att vara en mer konsekvent närvaro i laget.

.
#USMNT #missade #slutprodukten #poänglös #lottning #Uruguay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *