Warriors-Celtics poäng, takeaways: Stephen Curry, Golden State studsar tillbaka till jämna serier med match 2 vinst

Warriors-Celtics poäng, takeaways: Stephen Curry, Golden State studsar tillbaka till jämna serier med match 2 vinst

Vad Golden State Warriors gjorde mot Boston Celtics i match 2 i NBA-finalen på söndagskvällen var definitionen av “svar”. Efter att ha släppt det första spelet i serien inför sina hemmafans tack vare en urusel prestation i fjärde kvartalet, var Warriors väl medvetna om att de behövde studsa tillbaka snabbt, och det var precis vad de gjorde.

Spelet var extremt tätt under de första 24 minuterna, men i den tredje kvarten, sparkade Warriors upp det ett snäpp och fick en allvarlig separation. Golden State överträffade Boston med 35-14 i den kvarten och de såg sig aldrig tillbaka. De gick vidare till segern med 107-88 och de jämnade serien till 1-1 under processen.

Stephen Curry ledde vägen för Golden State med 29 poäng, sex returer och fyra assist, medan Jordan Poole lade till 17 poäng från bänken. Som ett lag tvingade Warriors 18 omsättningar från Boston och de fick 33 poäng av dessa omsättningar. Det var en stor faktor för resultatet.

Jayson Tatum gick i takt med Celtics med 28 poäng och sex returer, men hans produktion räckte inte till eftersom endast två andra Celtics-spelare gjorde tvåsiffriga mål. Nu flyttar serien till Boston för spel 3 och 4. Här är de största takeaways från spel 2.

Regression är en hård älskarinna

När Boston sköt 21 av 45 bakom bågen i Game 1 var Draymond Green mindre än imponerad. “De slog 21 3:or och Marcus Smart, Al Horford och Derrick White kombinerade i 15,” Green sa. “De där killarna är bra skyttar, men de kombinerade för vad… 15-för-23 från de killarna? Eh. Vi kommer att klara oss.”

Det visade sig att han hade en poäng. Green hade tillbringat mycket av spel 1 med att sjunka bort från Horford för att fokusera på hjälpförsvar, men i spel 2 satte han en ny ton på det allra första bollinnehavet. Green spelade Horford så aggressivt att han tvingade fram en hoppboll.

Boston lyckades fortfarande med en het 10-av-19 start bakom bågen, men slutade 3-av-14 i andra halvlek. Horford och Smart kombinerade för 44 poäng i Game 1. De gjorde bara fyra i Game 2. Jayson Tatum och Jaylen Brown lyckades faktiskt, även med skräptid räknad in, kombinera för mer än hälften av Bostons poäng (45 av 88) . Rollspelarna som sköt Boston till en seger i Game 1 blev iskalla i Game 2.

Det kommer att bli en medelväg här. Boston är bättre än 3-av-14 från djupet och sämre än 10-av-19 eftersom alla lag i NBA-historien hamnar någonstans mellan dessa två ytterligheter. Men bortsett från White och ibland Grant Williams, var Warriors mycket mer aggressiva i att jaga Bostons skyttar. I den meningen berättar antalet 3-poängare som Boston gjorde knappast historien här. Det är det faktum att Warriors höll Celtics till 12 färre försök (45 mot 33) i match 2. Celtics hade ingen kontra. De kunde inte nå 90 poäng som resultat.

Vi börjar ta reda på vilka de här lagen verkligen är

Rotationer tenderar att bli mindre och mindre när en slutspelsserie fortskrider, och ikväll var ett perfekt exempel på varför. Celtics skulle älska att kunna spela fyra stora män. Robert Williams III spelar skadad och Al Horford har precis fyllt 36. Allt Daniel Theis kunde ge dem skulle uppskattas mycket. Celtics lyckades bli överträffad med 12 poäng på de sju konkurrenskraftiga minuterna han spelade i den här matchen. Ögonblicket han bestämde sig för att försöka spela drop-coverage mot Stephen Curry borde ha varit ögonblicket som Ime Udoka bestämde sig för att förvisa honom för resten av serien.

Steve Kerrs avslöjanden tvingades på honom. Andre Iguodala blev avstängd före match 2 på grund av knäinflammation. Det gjorde att han kunde ge Gary Payton II, som var en DNP-CD i spel 1, 25 i stort sett meningsfulla minuter. Inte av en slump gjorde Celtics 18 omsättningar i Game 2, fem fler än de gjorde i Game 1. Statistiskt sett var detta en ganska förutsägbar utveckling. Warriors genererade 3,3 fler omsättningar per 100 innehav under Paytons ordinarie säsongsminuter än när de spelade utan honom. Av en slump är det den exakta marginalen mellan Bostons slutspelsvinster och förluster. Warriors fick 33 poäng av omsättningen i match 2, 18 mer än Celtics. De vann matchen med 19 poäng.

Problemet med förlängda Payton-minuter är att Boston har lite intresse av att skydda honom på omkretsen. Payton kompenserar för det på andra sätt. Han är en briljant skärare och nukleär idrottare, men Golden State behövde fortfarande injicera mellanrum på andra sätt, särskilt med tanke på Greens begränsningar som skytt, så de försökte Nemanja Bjelica, vars defensiva svagheter verkar ha blivit kraftigt överskattade. Han höll sig själv mot Luka Doncic förra omgången och han gjorde det bra mot Boston i match 2.

Eftersom det brukar gå i finalen, efter två matcher mot varandra, verkar Warriors och Celtics nu ha en bra uppfattning om vilka spelare som kan överleva i den här serien och vilka som inte kan. Boston verkar ha landat på åtta: Tatum, Brown, Smart, Horford, White, Pritchard och de två Williamses. Golden State har åtta egna: Curry, Green, Payton, Klay Thompson, Andrew Wiggins, Kevon Looney, Otto Porter Jr. och Jordan Poole. Bjelica gjorde ett övertygande argument för slot nr 9 ikväll. Iguodalas meritlista kan ge honom fördelen. Men tiden då Golden State straffade Theis verkar vara över. Från och med nu kommer vi sannolikt bara att se de bästa spelarna som dessa lag har att erbjuda.

Dr Jekyll och Mr Thompson

Klay Thompson sköt 4 av 19 från planen i Game 2. Det är en tuff natt men knappast en ovanligt dålig sådan. Thompson sköt under 40 procent från planen i 15 av sina 32 matcher under den reguljära säsongen. Han kastar upp en stinker eller två per serie den här eftersäsongen, och även när statistikraderna i hela spelet ser anständiga ut, kommer han ofta behöva rädda en eländig första halvlek med en bättre andra.

Det betyder inte att Thompson är något slags tågvrak. Topparna har varit precis lika höga som någonsin. Hans 32-poängs utbrott för att stänga Mavericks var vintage Klay. Han har fortfarande i snitt nästan 20 poäng per match under eftersäsongen. Men Warriors är desperata efter en andra konsekvent målskytt. Jordan Poole är inte riktigt där än och kämpade i Game 1. Andrew Wiggins har haft en långsam start på finalen. Just nu genererar Curry nästan allt på offensiven för Golden State. Thompson är inte precis en höganvänd bollhanterare, men offensiven går mycket smidigare när Warriors åtminstone kan lita på att han gör öppna skott och genererar några av hans egna blickar inuti bågen.

Han har inte kunnat mot Bostons fantastiska försvar i finalen, och hittills i serien skjuter han bara 30,3 procent från planen. Warriors kan ha försvarat tillräckligt bra för att hålla tillbaka Boston ikväll, men de kommer inte att vinna tre matcher till när Thompson skjuter så här. Deras mästerskapsförhoppningar förlitar sig på att den bästa versionen av honom dyker upp oftare än den värsta, men på en natt-till-natt-basis verkar Warriors inte veta vilken de kommer att få.


#WarriorsCeltics #poäng #takeaways #Stephen #Curry #Golden #State #studsar #tillbaka #jämna #serier #med #match #vinst

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *