Exklusivt: Musks Twitter-affärshot lägger ny finansiering på iskällor

Exklusivt: Musks Twitter-affärshot lägger ny finansiering på iskällor

7 juni (Reuters) – Elon Musks ansträngningar att ordna ny finansiering som kommer att begränsa hans kontantbidrag till hans 44 miljarder dollars förvärv av Twitter Inc. (TWTR.N) har lagts på is på grund av osäkerheten kring affären, sa personer som är bekanta med saken.

Musk har hotat att gå ifrån affären om inte företaget för sociala medier förser honom med data för att backa upp sin uppskattning att falska konton eller spamkonton utgör mindre än 5 % av dess användarbas. Detta kulminerade i ett brev från Musks advokater till Twitter på måndagen där han varnade att han kan gå därifrån om inte mer information kommer. Läs mer

Musk är på hugget att betala 33,5 miljarder dollar kontant för att finansiera affären efter att ha ordnat med skuldfinansiering för att täcka resten. Hans likviditet är begränsad med tanke på att hans förmögenhet, som är knuten av Forbes till 218 miljarder dollar, till stor del är knuten till aktierna i Tesla Inc. (TSLA.O)elbilstillverkaren han leder.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Musk har varit i diskussioner om att arrangera 2-3 miljarder dollar i preferentkapitalfinansiering från en grupp private equity-företag som leds av Apollo Global Management Inc. (APO.N) det skulle ytterligare minska hans kontantinsats, enligt källorna. Dessa samtal är nu på is tills det finns klarhet om framtiden för förvärvet, sa en av källorna.

Pausen i finansieringsverksamheten erbjuder det första tydliga tecknet på att Musks hot stör steg som skulle hjälpa till att slutföra affären. Twitter har hittills insisterat på att Musk har fullgjort sin skyldighet enligt deras kontrakt, inklusive hjälpt till att säkra regulatoriskt godkännande för affären.

Talespersoner för Musk och Twitter svarade inte på förfrågningar om kommentarer. Apollo avböjde att kommentera.

Musk sålde Tesla-aktier för 8,5 miljarder dollar i april efter att han undertecknat sitt avtal om att köpa Twitter, och det är inte klart hur mycket pengar han har tillgängligt för att uppfylla sina åtaganden. Han har samlat in 7,1 miljarder dollar från en grupp medinvesterare i aktiekapital för att minska sitt bidrag. Musk försökte också minska denna exponering ytterligare genom att arrangera ett riskabelt marginallån på 12,5 miljarder dollar knutet till Teslas aktier, men skrotade det sedan förra månaden.

Föredraget eget kapital skulle ge en fast utdelning från Twitter, på samma sätt som en obligation eller ett lån betalar regelbunden ränta men skulle öka i linje med bolagets aktievärde.

KÖPARENS ÅNGER

Osäkerheten i affären har också tyngt bankernas planer på att få 13 miljarder dollar i skulder som de har åtagit sig för förvärvet från sina böcker genom syndikering. Medan de fortfarande förbereder sig för att syndikera skulden planerar bankerna att vänta tills det finns klarhet i affären för att starta processen, sa källorna.

Bankerna tror inte att kreditinvesterare kommer att köpa sig in i skulden så länge osäkerheten kvarstår, sa källorna. Bankerna har också funnit Musks nedsättande offentliga kommentarer om företaget ohjälpsamma och hoppades att han nu skulle hjälpa dem med investerarpresentationer för att syndikera affären, tillade källorna.

Förvisso påverkar inte avbrottet av dessa aktiviteter de åtaganden som Musk och bankerna gjort för att finansiera affären. Twitter kan ställa dem inför domstol för att tvinga dem att uppfylla sina finansieringsskyldigheter enligt affären om de kommer till korta.

Syndikeringen av skulden kunde uppstå som en stor fråga för bankerna eftersom Musks tvist med Twitter skulle eskalera i rättstvister och de tvingades av en domare att finansiera affären. I det scenariot kan de kämpa för att få investerare att köpa skulden om Musk inte var villig att äga företaget.

Den möjligheten ses dock som avlägsen. De flesta investerare handlar med Twitters aktier under antagandet att det är mycket mer sannolikt att företaget når en uppgörelse med Musk eller låter honom gå därifrån, snarare än att gå igenom utdragna rättstvister. Läs mer

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Rapportering av Krystal Hu och Greg Roumeliotis i New York Ytterligare rapportering av Chibuike Oguh i New York Redigering av Matthew Lewis

Våra standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

.
#Exklusivt #Musks #Twitteraffärshot #lägger #finansiering #på #iskällor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *