"Jurassic World: Dominion" drar blandade första reaktioner, från "Roaring Fun" till "Overindulgent and Pointless"

“Jurassic World: Dominion” drar blandade första reaktioner, från “Roaring Fun” till “Overindulgent and Pointless”

Den nordamerikanska premiären av “Jurassic World: Dominion” har officiellt avslutats i Los Angeles och de första reaktionerna på den dinocentrerade uppföljaren strömmar in på nätet, med underhållningsskribenter som kallar uppföljaren för allt från en bra hit av nostalgi till direkt dålig. Som med de flesta uppföljare i “Jurassic”-serien, möts “Dominion” av en blandad respons.

Universal har placerat “Dominion” som en final för franchisen, och organiserar en sammanfattning av “Jurassic”-stjärnor gamla och nya. Filmen återförenar Sam Neill, Laura Dern och Jeff Goldblum, som alla spelade i Steven Spielbergs original från 1993. Chris Pratt och Bryce Dallas Howard återvänder efter att ha spelat huvudrollerna i 2015 års “Jurassic World” och 2018 års “Jurassic World: Fallen Kingdom”, medan serienykomlingarna DeWanda Wise och Mamoudou Athie också ansluter sig till skådespelarna i det nya bidraget.

“Dominion” tar fart efter händelserna i “Fallen Kingdom”, med dinosaurier som nu strövar runt på jorden och tvingar människosläktet att noggrant bevaka sin position som planetens spetsrovdjur. “Jurassic World”-regissören Colin Trevorrow återvänder för att leda seriefinalen.

Även om “Jurassic World: Dominion” inte kommer upp på biograferna i Nordamerika förrän på fredag, har Universal redan gett uppföljaren en begränsad global lansering på 15 internationella marknader. Uppföljaren samlade in 55,4 miljoner dollar på den internationella biljettkassan under helgen, med dess största start i Mexiko och Korea.

Mängd senior redaktör för hantverkare Jazz Tangcay berömde filmen och kallade den ett “rytande roligt äventyr”. Tangcay sa också att dinosaurierna “är större och bättre än någonsin.”

Mängd senior utmärkelseredaktör Clayton Davis kallade filmen “nostalgi på överväxling”, medan han döljer sin exakta åsikt om uppföljaren under hans förutseende att “den kommer att tjäna så mycket pengar.”

Kritiker och Mängd Bidragsgivaren Courtney Howard sammanfattade sin reaktion med “BAD”, och sa att “Dominion” markerar en franchise-värsta kvalitet.

Digital Spys Ian Sandwell kallade filmen “underväldigande för en final”, även om han lyfter fram återföreningen av Neill, Dern och Goldblums karaktärer som en styrka i filmen.

Colliders Perri Nemiroff grävde upp uppföljningen och lyfte fram Bryce Dallas Howards prestation som en höjdpunkt i filmen.

Insiders Kirsten Acuna rekommenderar att man ger originalet “Jurassic Park” en ny titt innan det rullas ut för “Dominion”.

Gizmodo och seniorreportern Germain Lussier från io9 kallade filmen “övertillfredsställande och meningslös”, där dinosaurierna tjänade som lite mer än “window dressing” för ett par dystra handlingslinjer.

Se fler reaktioner på “Jurassic”-finalen nedan:


#Jurassic #World #Dominion #drar #blandade #första #reaktioner #från #Roaring #Fun #Overindulgent #Pointless

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *