NBA-finalerna 2022: Två saker som Celtics måste korrigera för att kunna studsa tillbaka i Game 3 vs. Warriors

NBA-finalerna 2022: Två saker som Celtics måste korrigera för att kunna studsa tillbaka i Game 3 vs. Warriors

Efter att ha blivit ordentligt utspelad av Golden State Warriors i match 2 i NBA-finalerna Boston Celtics kommer att se ut att studsa tillbaka i Game 3 på onsdag kväll. Lyckligtvis för Celtics har de varit felfria på att göra just det den här eftersäsongen. Boston har 6-0 efter en förlust i slutspelet hittills, och de har inte bara vunnit, utan har täckt spridningen i var och en av dessa matcher.

Celtics All-Star forward Jayson Tatum, specifikt, har ökat sitt spel efter Bostons slutspelsförluster i år. I de sex matcher som Celtics har spelat direkt efter en förlust, har Tatum snittat 31,5 poäng per prestation medan han skjutit 50 procent från golvet – jämfört med 23,1 poäng på 39 procents skott under förlusterna.

Det faktum att Celtics har varit så framgångsrika att svara på förluster under eftersäsongen säger dig att de har varit utmärkta på att identifiera – och använda – nödvändiga justeringar. Här är en titt på två enkla, men ändå viktiga, korrigeringar som Celtics behöver göra i Game 3.

1. Begränsa omsättningen

Formeln har varit ganska enkel för Celtics i dessa slutspel. När de tar hand om bollen vinner de. När de inte tar hand om bollen vinner de inte. De har 12-2 (inklusive sju raka vinster) när de vänder på bollen färre än 15 gånger. Till exempel hade de bara 12 omsättningar i match 1 mot Golden State och kunde gå därifrån med en vinst.

Celtics har dock bara 1-5 när de vänder på bollen 15 eller fler gånger. I spel 2 hade de 19 omsättningar — inklusive 15 live-bollomsättningar. Dessa fel ledde till 33 poäng av omsättningen för Warriors, och det var en viktig faktor i resultatet. Celtics vet att de måste vara bättre på det området i spel 3 och därefter, men de ser det inte som en schematisk fråga, utan mer som en mental.

“Det är precis så enkelt som att vi bara måste ta hand om bollen. Vi har gjort det, och vi är ett riktigt bra lag när vi tar hand om bollen.” sa Tatum efter match 2. “Men vi har de där lapses där vi, snöbollseffekt, staplar på omsättningar och gräver oss i ett hål.”

Veteranen Al Horford ser problemet som ett korrigerbart.

“På våra vinster vände vi inte om det, på våra förluster vände vi över det överdrivet,” tillade Horford. “Det är något som vi måste titta på det här spelet individuellt och bara se hur vi kan bli bättre. … Jag vet att vi kan förhindra många av dem. För att vi ska ha en bättre chans att vinna måste vi skära ner dem.”

Femton är siffran att hålla ett öga på i Game 3. Om Boston kan hålla sin totala omsättning under den tröskeln kommer det att maximera sina chanser att vinna och ta en 2-1 ledning i serien.

2. Prestera bättre under tredje kvartalet

Tredje kvartalet har inte varit snällt mot Celtics hittills den här serien. I Game 1 blev de överträffade med 38-24 i den tredje, även om de till slut kunde vinna efter en otrolig prestation i fjärde kvartalet. I match 2 blev de överträffade med 35-14 i den tredje kvarten. Totalt har de blivit överträffade med 35 poäng (73-38) under de två tredje kvartalen tillsammans.

Warriors är ett notoriskt farligt lag i tredje kvartalet, men Boston måste helt enkelt vara bättre i den ramen. Det här problemet är trots allt inte begränsat till bara den här serien. Celtics har överträffats med minst 14 poäng fyra gånger under tredje kvartalet i dessa slutspel, inklusive i match 1 i Eastern Conference-finalerna mot Miami-hetta. De överträffades med 25 poäng i den tredje kvarten av den tävlingen.

Omsättningar är en del av problemet, liksom brister i defensiv intensitet, enligt Tatum.

“Jag tror att omsättningen ikväll, och jag tror ibland att låta vårt offensiv påverka hur vi försvarar, var lite stillastående under tredje kvartalet.” sa Tatum av match 2 mot Golden State. “Jag känner att det översattes i defensiven, och de kom igång och slog skott och sånt.”

Celtics tränare Ime Udoka verkade hålla med om Tatums bedömning. “Det har varit ett pågående tema i slutspelet hittills,” sa Udoka om dåligt spel i fjärde kvartalet.

“Vi har vänt bollen. Ta bort lagen från att göra mål mot oss på halvplanen, ge dem några korgar,” tillade han. “Men det var mer av samma sak i den tredje kvarten. Vi hade 11 för 18 poäng i den första halvleken och gav upp fem eller sex till i den fjärdedelen. På ett sätt blåste det upp det, och det hämmade vårt anfall också.”

Eftersom omsättningen också är en stor faktor i Bostons kamp under det tredje kvartalet, verkar det som om att bara skära ner på dem kan lösa många av de problem som har plågat dem hittills efter säsongen. Att ta hand om bollen borde vara högsta prioritet för Celtics på väg in i match 3.


#NBAfinalerna #Två #saker #som #Celtics #måste #korrigera #för #att #kunna #studsa #tillbaka #Game #Warriors

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *