Ny Apple-läcka avslöjar iPhone 14 Release Surprise

Ny Apple-läcka avslöjar iPhone 14 Release Surprise

06/07 Uppdatering nedan. Det här inlägget publicerades ursprungligen den 4 juni

De senaste iPhone 14 och iPhone 14 Pro läckor har avslöjats två väldigt olika iPhones, med Apple fast beslutna att vidga klyftan mellan Pro- och icke-Pro-modeller. Nyheten har delat åsikter och nu har olika information kring deras utgivning gjort samma sak.

De senaste veckorna har motsägelsefulla rapporter hävdat att det kommer/inte kommer att bli en försening för lanseringen av vissa iPhone 14-modeller. Och nu har en av de mest respekterade branschens insiders vridit bilden ytterligare.

06/06 Uppdatering: Inför Apples årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) har Bloombergs Mark Gurman använt sin Ström på nyhetsbrev bekräftar att nästa generations releaser av alla företagets stora plattformar kommer att tillkännages:

“Det som definitivt kommer att finnas på konferensen är betydande uppdateringar av företagets kärnoperativsystem: iOS, iPadOS, watchOS, tvOS och macOS. Årets evenemang kommer sannolikt att inleda en bredare bredd av nya funktioner än vanligt”, förklarar han .

Gurman uppger att ny hårdvara kommer att följa och “den nya [MacBook] Air kommer att bli den största förnyelsen av enheten på över ett decennium.” Den potentiella lanseringen av ‘realityOS’, en plattform för Apples kommande VR-headset, är också omtalad men mycket mindre säker.

Centralt för Apples iPhone-planer är dock iOS 16 och Gurman hävdar att en central del av releasen kommer att vara en alltid-på-skärm. Den intressanta aspekten kring detta är dock att Gurman hävdar att det kommer att vara exklusivt för iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max-modellerna “om funktionen slutar med att göra snittet.”

Alltid-på-skärmar har varit en häftklammer för även mellanklassiga Android-telefoner i flera år, så att se Apple begränsa detta till sina senaste flaggskeppsmodeller skulle vara ytterligare ett exempel på hur företaget är fast beslutet att vidga klyftan mellan Pro- och icke-Pro-modeller. Huruvida den här strategin kommer att visa sig vara framgångsrik eller uppmuntra fansens bakslag återstår att se.

06/07 Uppdatering: Som väntat presenterade Apple officiellt iOS 16 igår på WWDC och det har fått tungorna att vifta om iPhone 14. Medan Apple tillkännagav en lång lista med nya funktioner som kommer till nästa generations release – inklusive en förnyad låsskärm med widgets och flera sidor, ett uppgraderat aviseringssystem och översyn av iMessage (redigera/återkalla meddelanden), Apple Pay, röstdiktering och en ny säkerhetsfunktion för säkerhetskontroll utformad för att skydda människor i missbruksförhållanden — den mycket läckta Always-on-skärmen saknades.

Detta har två tydliga implikationer. För det första, som Gurman varnade, kan funktionen inte ha tagit sig in i den slutliga versionen av iOS 16. För det andra döljs funktionen tills iPhone 14-serien lanseras i september. Problemet med det senare är att det skulle innebära att funktionen är exklusiv, med företagets nuvarande iPhone 13 Pro och Pro Max-modeller uteslutna.

Och detta är lite vettigt. Till att börja, läckagerapport A16-chippet är en relativt liten uppgradering från A15, medan det primära kravet för skärmar som alltid är på är paneler som kan hantera varierande uppdateringshastigheter för att spara batteritid. iPhone 13-serien har redan den här tekniken och kombinerar den med den mest energieffektiva smarttelefonchipset som finns.

Som sådan är min känsla att detta borde fungera som en röd flagga för blivande iPhone 13 Pro och Pro Max-uppgraderare. Alltid-på-skärmar har varit en häftklammer för Android i flera år utan någon av topphårdvaran i de nuvarande flaggskepps-iPhones, men det ser ut som att Apple redan börjar reservera betydande funktioner (med rätta eller inte) för sina nästa generations modeller. Jag kommer att återkomma till detta om Always-on i iOS 16 får ett officiellt tillkännagivande när betatestningen fortskrider, men jag tror att vi precis fick vår första stora ledtråd när Apple utvecklar en aggressiv strategi för att säkerställa sina iPhone 14 Pro-modeller sticker ut från flocken.

I en serie tweetsTF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo bestred en färsk rapport från ET News om att leveransproblem har tvingat Apple att i förtid installera en framvänd kameramodul avsedd för iPhone 15 ett år i förtid till stora kostnader.

“Den här rapporten är inte helt förenlig med min uppfattning”, förklarar Kuo. “1. Om LG Innotek blev iPhone 14 frontkameraleverantör under 2Q22, skulle det vara nästan omöjligt att hinna med utvecklingsschemat för 2H22 iPhone 14. 2. Jag tror att Apple redan hade valt LG Innotek och Cowell som iPhone 14 frontkamera leverantörer senast under 4Q21.”

Detta överensstämmer med Kuos tidigare påståenden att produktionen av iPhone 14 överlag är “under kontroll för närvarande.” Som sagt, båda Nikkei Asien och Haitong International Securities analytiker Jeff Pu tror att leveranserna av iPhone 14 Max är försenade med nästan en månad.

På samma sätt har Ross Young, VD för Display Supply Chain Consultants (DSCC) och en av de mest exakta branschinsiderna, motarbetat att “iPhone 14 Max panelleveranser har alltid legat bakomFöljaktligen kan Apple vara på väg mot sin andra iPhone delade release under de senaste fem åren (iPhone 12/iPhone 12 Mini), som i sin tur bara var den andra i iPhones historia (iPhone 8/iPhone X).

Det är en överraskning att se insiders splittras så här, eftersom historiskt sett är läckor kring iPhone-utgåvor ganska konsekventa. Detta tenderar att bero på det globala sättet att massproducera iPhones på, med till och med Apples hemliga expertis som inte kan hejda flödet av läckor när produktionen dras igång.

Delad release eller inte, den mest splittrade aspekten av lanseringen av iPhone 14 är troligen själva telefonerna. Medan standardmodellerna för iPhone 14 kommer att ärva samma design, chipset och bakre kameror som iPhone 13-serien, kommer iPhone 14 Pro-modellerna att ta ett steg framåt med uppgraderingar i alla tre avdelningarna och höjda priser för att matcha.

Hur iPhone-fans reagerar på Apples aggressiva försök att merförsälja köpare till dessa dyrare modeller återstår att se.

___

Följ Gordon vidare Facebook

Mer om Forbes

MER FRÅN FORBESApple iPhone 14-modeller exponerade i ny video

.
#Appleläcka #avslöjar #iPhone #Release #Surprise

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *