Denver Broncos: Walton-Penner går med på att notera ett försäljningspris på 4,65 miljarder dollar

Denver Broncos: Walton-Penner går med på att notera ett försäljningspris på 4,65 miljarder dollar

NYDu kan nu lyssna på Fox News-artiklar!

Denver Broncos har gått med på att sälja franchisen till nuvarande Walmart-arvingen Rob Walton och hans familj för en rekordstor prislapp.

I ett påstående, Broncos VD och president Joe Ellis bekräftade försäljningsavtalet med Walton, 77, hans dotter, Carrie Walton-Penner, och hans svärson, Greg Penner.

“Jag har njutit av att lära känna Rob Walton, Carrie Walton-Penner och Greg Penner under hela denna process”, sa Ellis på tisdagen. “När jag lär mig mer om deras bakgrund och vision för Denver Broncos, är jag övertygad om att deras ledarskap och stöd kommer att hjälpa till. det här laget uppnår fantastiska saker på och utanför planen.”

Denver Broncos utvändiga linebacker Von Miller (58) kämpar mot Los Angeles Rams offensivgarde Tremayne Anchrum (72) under den första halvan av en NFL försäsongsfotbollsmatch, lördagen den 28 augusti 2021, i Denver.
(AP Photo/Jack Dempsey)

“Jag uppskattar verkligen samarbetet mellan vårt fotbollsledarskap, vårt ledningsteam och personal på både UCHealth Training Center och Empower Field på Mile High under de senaste månaderna och åren. Vi vill också uppmärksamma Allen & Companys och Proskauer Roses arbete, som har väglett oss genom den här processen på ett snabbt och effektivt sätt”, tillade han.

De exakta villkoren för försäljningen avslöjades inte, men 9News Denver rapporterade att Walton kommer att betala 4,65 miljarder dollar för franchisen. Det är mer än dubbelt så mycket som det senaste försäljningspriset för ett NFL-lag, och det skulle etablera ett nytt rekord för försäljningen av en amerikansk sportfranchise.

PEYTON MANNING HJÄLPER RUSSELL WILSON PÅ ÖVERGÅNGEN TILL DENVER BRONCOS

Ellis förtydligade att avtalet fortfarande måste godkännas, via NFL-protokoll, av en majoritet av nuvarande ägare.

“Medan det här köp- och försäljningsavtalet väntar på godkännande från NFL:s finanskommitté och ligaägande, markerar idag ett viktigt steg på vägen mot ett spännande nytt kapitel i Broncos historia”, sa han.

Affären måste nu godkännas av 24 av 32 nuvarande ägare.

Denver Broncos nya startande quarterback Russell Wilson, center, flankeras av huvudtränaren Nathaniel Hackett, till höger, och general managern George Paton efter en presskonferens onsdagen den 16 mars 2022 på lagets högkvarter i Englewood, Colo.

Denver Broncos nya startande quarterback Russell Wilson, center, flankeras av huvudtränaren Nathaniel Hackett, till höger, och general managern George Paton efter en presskonferens onsdagen den 16 mars 2022 på lagets högkvarter i Englewood, Colo.
(AP Photo/David Zalubowski)

Walton och Penner delade med sig av sitt eget uttalande och tillkännagav sin spänning och tackade Ellis och Broncos.

“Vi är glada över att bli utvalda att gå vidare med köpet av Denver Broncos! Carrie, Greg och jag är inspirerade av möjligheten att förvalta denna fantastiska organisation i ett livfullt samhälle fullt av möjligheter och passionerade fans,” sa familjen.

COLORADO-DOMARE AVVISAR ÅKLARINGAR MOT DENVER BRONCOS WIDE RECEIVER JERRY JEUDY

“Efter att ha bott och arbetat i Colorado har vi alltid beundrat Broncos. Vår entusiasm har bara vuxit eftersom vi har lärt oss mer om laget, personalen och Broncos Country under de senaste månaderna”, tilläggs uttalandet.

I uttalandet sa att Mellody Hobson, Co-VD för Ariel Investments, också har gått med på att gå med i ägargruppen.

“Mellody fungerar för närvarande som styrelseordförande för Starbucks Corporation och är också styrelseledamot i JPMorgan Chase. Vi vet att hon kommer att tillföra sitt strategiska sinne och sitt ledarskapsperspektiv till vårt team”, står det i uttalandet.

KLICKA HÄR FÖR MER SPORTTÄCKNING PÅ FOXNEWS.COM

“Tack till Joe Ellis och personalen på Broncos för det förstklassiga sätt som de har genomfört denna försäljningsprocess på. Dessutom tackar vi Hogan Lovells för deras vägledning och stöd i denna ansträngning”, tilläggs det.

Peyton Manning talar efter att ha blivit invald i Denver Broncos Ring of Honor inför en NFL-fotbollsmatch mot Washington Football Team, söndagen den 31 oktober 2021, i Denver.

Peyton Manning talar efter att ha blivit invald i Denver Broncos Ring of Honor inför en NFL-fotbollsmatch mot Washington Football Team, söndagen den 31 oktober 2021, i Denver.
(AP Photo/Jack Dempsey)

Och: “Vi ser fram emot att förtjäna förtroendet och stödet från NFL när vi tar nästa steg i denna process. När de nödvändiga godkännandeprocedurerna är uppfyllda är vår familj glada över att dela mer med Broncos-fansen, organisationen och samhället. “

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ FOX NEWS-APPEN

Lagägarna förväntas hålla ett möte nästa månad för att överväga försäljningen, rapporterade 9News Denver.

Enligt rapporten varierar Rob Waltons nettovärde mellan 60 och 70 miljarder dollar.


#Denver #Broncos #WaltonPenner #går #med #på #att #notera #ett #försäljningspris #på #miljarder #dollar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *