Draymond river sönder meningslös kritik av före detta NBA-spelare

Draymond river sönder meningslös kritik av före detta NBA-spelare

BOSTON – Ögonblicket som många av oss har väntat och hoppats på och tyst vädjat om kom äntligen på tisdagen.

En nuvarande NBA-stjärna tog en stund för att spotta eld mot före detta NBA-stjärnor som så slentrianmässigt nedvärderar dagens spelare som att de är oändligt mycket mjukare och på något sätt underlägsna de som de spelade med.

Tack, Draymond Green, för att du ropade ut papperstigrarna och de arga experterna som så ofta bestämt sig för att revidera historien.

På pallen mellan spel 2 och 3 i NBA-finalerna fick Draymond frågan om någon från det förflutna “inspirerade” hans vilja att engagera sig verbalt och fysiskt, ett ämne som togs upp i kölvattnet av hans kort skärmytsling med Celtics forward Grant Williams i Game 2 Sunday på Chase Center.

Draymond sa att hans stil skapades i hans hemstad, Saginaw, Mich., en bra stad som har gett upphov till dussintals idrottare till NBA och NFL. Han ropade också ut Gary Payton, som tillsammans med före detta keltikern Cedric Maxwell var nöjd med kroppsligheten och trashtalket mellan Green och Williams.

Maxwell sa dock att Draymond skulle ha blivit “utslagen av f–k” under sin era. Det var frasen som höjde hans inre värme.

“Självklart, när jag växte upp såg jag killar som Gary Payton, Rasheed Wallace,” sa Green. “Jag tittade på alla de där killarna och hur de skötte sig. Dennis Rodman. Att se de där killarna genom åren, och jag har en enorm uppskattning för farbror Oak (Charles Oakley), hur han tvingade fram saker. Det är en del av spelet. Det är en färdighet. Jag har en enorm uppskattning för de killarna.

“Jag såg vad Cedric Maxwell sa.”

Och det var där Draymond flyttade sin avsky till en annan växel.

“En sak som förbryllar mig med 80- eller 90-talet, eller när du vill kalla det när basket var så mycket mer fysiskt, är att några av killarna som pratade inte var killarna som slog folk,” Green sa. “De beter sig som att killar bara gick runt på banan, som “Jag slår den här killen i näsan.” Det fanns några killar då som skulle lägga ut dig, som skulle slå ut dig, som skulle smutskasta dig och kastas ut i matchen. Bill Laimbeer. Rick Mahorn.

“Men alla som sprang runt och betedde sig som om de vore det, ni blev alla mobbade. Så det förbryllar mig när alla killar, bara för att de spelade på 80-talet, bara för att de spelade på 90-talet, är som att om du spelade i våra dagar, skulle du bli utslagen. Nej, inte riktigt, för det skulle inte vara du.”

Laimbeer och Mahorn var Motor City-hit men i Detroit Pistons under deras Bad Boys-era. Draymond hade blöjor under den tiden, men han hörde tydligt historier och har sett höjdpunkter hämtade från dessa lag, som vann back-to-back mästerskap 1989 och 1990.

Men Draymond lät inte sin predikan sluta där. Naturligtvis gjorde han inte det. Dagens NBA-spelare som klappar tillbaka med förr i tiden är hög underhållning 2022, när debatten går över till splittring, vilket kan föda avsky – men kan bli tv-betygsguld.

Ibland, men inte alltid, är det en ton av lättsinne. Eller livlig barbershop-dialog mellan generationer.

Och här, Draymond försökte förstå det. Han drog med rätta slutsatsen att det inte finns någon mening att göra.

“När killar börjar göra de här jämförelserna eller prata om, ‘Åh, om du spelade i denna tid,’ . . .” sa Green. “Och om du spelade i denna dag och ålder skulle du ha behövt vara mycket skickligare än du var. Det är bara annorlunda.

“Om man jämför spelets fysiska karaktär och alla som agerar som om de bara var de mest fysiska och brutala upprätthållarna, är det som att alla beter sig som om de skjuter bollen som Steph Curry idag.”

Draymond ifrågasatte öppet äktheten hos de spelare vars ord 2022 inte liknar deras gärningar 1992. Sanningen är att många är bedrägerier. Spelet var vackert ibland på 1980- och 1990-talet. Det var vackert ibland på 2010-talet och nu på 2020-talet.

Reglerna ändrades, så spelet ändrades också.

“Då var det fysiskt, nu skjuts det,” sa Green. “Alla kan inte skjuta bollen. Föreställ dig mig om 20 år, som, man, om du spelade i min tid var du tvungen att skjuta. Som, ja, killar sköt bättre och mer. Men det betyder inte att du sköt så bra.”

RELATERAD: Dubs, Celtics redo att bekämpa eld med eld i fysiska finaler

Dagens spel handlar mestadels om djupet och 3-punktsskyttet och variansen i skicklighet, med spelare som kan ha varit centrar på 1980-talet och blinkande guard-liknande artisteri. Det finns, utan tvekan, mer finess.

Gårårets NBA handlade mer om växtlighet och struktur och vilja. Ta med dina muskler, punk eller bli “punkad”. Även om det gav massor av fantastiska spel och ögonblick, var kvalitetsdjupet i hela ligan allvarligt begränsat.

Från 1980 till 1998 delades 18 av de 19 mästerskapen av endast fem lag: Lakers, Celtics, Pistons, Bulls och Rockets.

Under de 23 säsongerna sedan dess har det blivit 10 olika mästare.

En annan liga. Bättre liga. En som inte förtjänar det hån eller det hån som kommer i dess väg för en meningslös “debatt”.

Ladda ner och följ Dubs Talk Podcast


#Draymond #river #sönder #meningslös #kritik #före #detta #NBAspelare

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *