Dwayne Johnsons egyptiska antihjälte knäböjer inför ingen i den första Black Adam-trailern

Dwayne Johnsons egyptiska antihjälte knäböjer inför ingen i den första Black Adam-trailern

Dwayne Johnson spelar huvudrollen som Teth-Adam, Shazams framtida ärkefiende, i Svarte Adam.

Det har gått 15 långa år sedan Dwayne Johnson först uttryckte intresse för att spela Black Adam, en klassisk DC Comics-superskurk med anor från 1940-talet. Projektet har fastnat i utvecklingshelvetet i flera år, men filmen kommer äntligen på bio i höst. Och vi har nu den första trailern för Svarte Adamger oss en titt på karaktärens ursprungsberättelse och hans oundvikliga möte med Justice Society of America (JSA).

(Spoilers för några av serierna nedan.)

Karaktären gjorde en cameo framträdande som en skurk i det första numret av Familjen Marvel serier 1945. Kanoniskt sett är han en forntida egyptier vid namn Teth-Adam, som trollkarlen Shazam väljer att bli den senares efterträdare. Teth-Adam antogs vara ren av hjärtat, men när han väl begåvats med Shazams krafter blev han korrupt, dödade den regerande farao och tog över den egyptiska tronen. Shazam kunde inte återkalla dessa krafter, så han förvisade Teth-Adam till den mest avlägsna stjärnan i universum.

Det tog Teth-Adam 5 000 år att flyga tillbaka till jorden – det här var trots allt 1940-talet – då han mötte Marvel-familjen. Så småningom lurar en familjemedlem honom att säga “Shazam” igen, och Teth-Adam återgår till sin mänskliga form och åldras 5 000 år omedelbart. Det här är historien som skildras under 2019 Shazam, när trollkarlen förklarar vad som hände med den unge Billy Batson. (I den filmens version släppte Teth-Adam, aka Black Adam, lös de sju dödssynderna på jorden och utplånade hela civilisationer.)

Förstora / Black Adam och Hawkman, diskuterar etiken kring hjältar som dödar de onda.

YouTube/DC/Warner Bros

DC Comics förvärvade rättigheterna till Black Adam på 1970-talet, och han blev en återkommande karaktär i deras Familjen Shazam serier. Det ursprungliga intresset för att göra en film som skulle vara centrerad på karaktären går tillbaka till tidigt 2000-tal, med Johnson i titelrollen, men New Line Cinema lade utvecklingen på is 2009. 2014 tog Warner Bros. upp projektet, med avsikten att att göra Black Adam till en del av DCEU. Ursprungligen var det meningen att Johnsons Black Adam skulle framstå som en skurk i Shazam, men vid det laget var han en enorm, bankable filmstjärna, och studion bestämde sig för att ge honom en fristående film. (Han dyker upp kort i hologramform när trollkarlen berättar för Billy bakgrundshistorien.)

Svarte Adam återförenar Johnson med Djungelkryssning regissör Jaume Collet-Serra. Filmens utgångspunkt är att en exil svart Adam återuppstår cirka 5 000 år efter sin förvisning och kastas in i den moderna världen, där hans hänsynslösa ta-ingen-fångar-inställning till att bekämpa ondskefullare inte riktigt passar in i den rådande kulturen. mers.

Svarte Adam kommer också att införa JSA i DCEU. Pierce Brosnan spelar Kent Nelson, aka Doctor Fate, en JSA-medlem som använder en magisk hjälm. Noah Centineo spelar Atom Smasher, en JSA-medlem som kan manipulera sin molekylära struktur för att ändra hans storlek och styrka. Aldis Hodge spelar Hawkman, en arkeolog och reinkarnationen av en egyptisk prins. Hans varumärkesvingar ger honom kraften att flyga. Och Quintessa Swindell spelar Cyclone, barnbarnet till den röda tornadon, som styr vinden och kan generera ljud.

Pierce Brosnan spelar Doctor Fate, som lärde sig trolldom och är i besittning av den magiska Ödets hjälm.
Förstora / Pierce Brosnan spelar Doctor Fate, som lärde sig trolldom och är i besittning av den magiska Ödets hjälm.

YouTube/DC/Warner Bros

I rollerna finns även Sarah Shahi som Adrianna Tomaz, en universitetsprofessor och motståndskämpe i den fiktiva nationen Kahndaq, Black Adams ursprungliga hemland. Hon är ett kärleksintresse i serierna, och det verkar troligt att hon kommer att fylla en liknande roll i filmen. Vi vet också att den kriminella gruppen Intergang kommer att dyka upp i filmen.

Trailern antyder karaktärens ursprungsberättelse, eftersom vi ser Teth-Adam som en slav i det forntida Egypten som förlorar sin son och tilldelas gudaliknande krafter som är ganska lika Shazams. Men annars lär vi oss inte så mycket om handlingen. Detta är tydligen genom design, enligt producenten Hiram Garcia, som berättade för io9 nyligen att denna första trailer är tänkt att vara mer av en teaser. Det finns glimtar av Atom Smasher, Cyclone och Doctor Fate, som säger till Black Adam att han kan välja att vara en skurk eller en räddare av denna värld. Thera är också en talande interaktion med Hawkman, som möjligen positioneras som den moraliska folien till Black Adams antihjälte. Hawkman insisterar på att superhjältar inte dödar människor. “Jo, det gör jag”, svarar Black Adam. Och naturligtvis får vi utdrag av Johnsons varumärke torr kvickhet.

Svarte Adam har biopremiär den 21 oktober 2022.

Warner Bros

Listabild av YouTube/DC/Warner Bros

#Dwayne #Johnsons #egyptiska #antihjälte #knäböjer #inför #ingen #den #första #Black #Adamtrailern

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *