HoloLens ledare Alex Kipman lämnar Microsoft i mixed reality-reorg efter rapport om "giftigt" beteende

HoloLens ledare Alex Kipman lämnar Microsoft i mixed reality-reorg efter rapport om “giftigt” beteende

Alex Kipman, Microsofts tekniska fellow, ledde företagets HoloLens mixed reality-team. (Arkiv foto)

Microsoft delar upp sin HoloLens mixed reality-grupp och skiljer sig från Alex Kipman, ledaren för gruppen som var föremål för en nyligen Insider berättelse som citerade honom som ett exempel på “giftigt” beteende inom företaget.

Omstruktureringen tillkännagavs i ett internt e-postmeddelande på tisdagskvällen, och flyttade företagets Mixed Reality Hardware-grupp till Windows & Devices-organisationen och dess Mixed Reality Presence and Collaboration-grupp till Microsoft Teams-organisationen i företagets Experiences & Devices-division.

Scott Guthrie, chef för Microsofts Cloud & AI Group, sa i e-postmeddelandet att förändringarna “kommer att anpassa och ytterligare påskynda våra övergripande Metaverse-ansträngningar som företag under det kommande räkenskapsåret.”

Mot slutet av mejlet, efter att ha beskrivit de organisatoriska förändringarna, skrev Guthrie: “Under de senaste månaderna har Alex Kipman och jag pratat om lagets väg framåt. Vi har ömsesidigt beslutat att detta är rätt tidpunkt för honom att lämna företaget för att utöva andra möjligheter.”

Guthrie tillade, “Jag uppskattar den enorma vision Alex har gett Microsoft under åren, och allt han har gjort för att främja våra Metaverse-erbjudanden. Alex är engagerad i att hjälpa teamen med övergångsprocessen under de kommande två månaderna och säkerställa framgång innan han fortsätter vad som är nästa för honom.”

Alex Kipman avslöjar den ursprungliga HoloLens hos Microsoft 2015. (GeekWire File Photo / Todd Bishop)

Den 25 maj Insider historien, av reportern Ashley Stewart, började med en anekdot som skildrade Kipman, i ett möte på Microsoft med andra anställda, och tittade på vad en anställd senare beskrev för sajten som VR-porr.

Rapporten beskrev ett mönster av påstått olämpligt beteende av Kipman mot kvinnor på företaget, inklusive oönskad beröring, som ett exempel på missförhållanden från Microsoft-chefer, och sa att han kom undan med det trots löften från vd Satya Nadella och andra toppchefer att genomföra kulturella förändringar .

Microsoft har inte kommenterat detaljerna i rapporten, och GeekWire har inte verifierat den oberoende. Företaget gör ofta organisatoriska förändringar i samband med början av räkenskapsåret den 1 juli.

Kipman började på Microsoft 2001. Han har titeln teknisk fellow och är känd för att ha uppfunnit produkter inklusive HoloLens mixed reality-headset och Kinect motion-controller för Xbox.

Här är den fullständiga texten av Guthries e-post, erhållen av GeekWire.

Idag tillkännager jag några organisatoriska förändringar inom Cloud + AI.

Mixed Reality-teamet levererar produkter och lösningar för Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR), inklusive HoloLens, IVAS och vår Microsoft Mesh-tjänst, som är nyckelelement i Microsofts övergripande Metaverse-arbete.

Teamet har gjort stora framsteg med vårt Mixed Reality-arbete det senaste året och nådde två viktiga milstolpar den senaste månaden:

• Vårt arbete med den amerikanska armén och IVAS-projektet (Integrated Visual Augmentation System) för att bygga en nästa generations lösning där varje soldat kommer att använda ett mixed reality-headset, godkändes officiellt av den amerikanska armén för att gå in i Operational Test (OT)-stadiet . Detta är en enorm milstolpe för laget och kulmen på år av hårt arbete.

• Vid World Economic Forum i Davos avtäckte Microsoft och vår partner Accenture en uppslukande upplevelse byggd med vår nya Microsoft Mesh SDK som låter slutanvändare mötas i ett pålitligt metaversutrymme och samarbeta i globala frågor som hållbarhet. Upplevelsen mottogs extremt väl med bra feedback från deltagare, och vi har nu en enorm efterfrågan från kunder som vill bygga liknande upplevelser.

Dessa är betydande milstolpar på vår väg att bygga ännu rikare maskinvaruenheter för blandad verklighet samt den underliggande samarbetsplattformen för mjukvara för att möjliggöra mer uppslukande Metaverse-upplevelser.

Accelerera och anpassa Microsofts arbete med Metaverse framöver

Vi gör några organisatoriska förändringar idag som kommer att anpassa och ytterligare påskynda våra övergripande Metaverse-ansträngningar som företag under det kommande räkenskapsåret.

Mixed Reality Hardware-team kommer att ansluta sig till Windows + Devices-organisationen

Grace Hwang, Ruben Caballero, Scott Evans, Ashraf Michail, David Marra och Mixed Reality-hårdvaruteamen de leder är ansvariga för att designa och leverera transformativa mixed reality-hårdvaruprodukter. Dessa inkluderar både våra HoloLens- och IVAS-projekt.

Med dagens tillkännagivande kommer de att gå med i organisationen Windows + Devices (W+D) under Panos Panay. Detta drag kommer att integrera våra Mixed Reality-hårdvaruteam som en del av Microsofts bredare maskinvaruorganisation för slutanvändare. Både HoloLens och IVAS är byggda med Windows, och detta drag anpassar vår klientplattform ytterligare.

Mixed Reality Presence och Collaboration-team kommer att ansluta sig till Teams-organisationen

Carlos Aguilar, Miguel Susffalich, Nikhil Subramanian och teamen de leder är ansvariga för att leverera nästa generation av Mixed Reality-närvaro- och samarbetstjänster, inklusive vårt nya Microsoft Mesh-erbjudande.

Med dagens tillkännagivande kommer de att ansluta sig till Teams-organisationen inom divisionen Experiences + Devices under Jeff Teper. Detta drag kommer att stärka och ytterligare integrera Microsofts samarbetsinsatser framöver. Att skapa övertygande Metaverse-samarbetsupplevelser – särskilt i Teams – är avgörande, och Microsoft Mesh SDK blir alltmer en integrerad komponent för att leverera detta.

Alex Kipman att lämna företaget och utöva andra möjligheter

Under de senaste månaderna, Alex Kipman och jag har pratat om lagets väg framåt. Vi har ömsesidigt beslutat att detta är rätt tidpunkt för honom att lämna företaget för att utöva andra möjligheter. Jag uppskattar den enorma vision Alex har gett Microsoft genom åren, och allt han har gjort för att främja våra Metaverse-erbjudanden. Alex är engagerad i att hjälpa teamen med övergångsprocessen under de kommande två månaderna och säkerställa framgång innan han fortsätter vad som är nästa för honom.

Avslutning

Jag värdesätter djupt de betydande bidrag som Mixed Reality-teamet har gjort under de senaste åren. Arbetet de levererar kommer att möjliggöra fantastiska produkter och rika applikationer som kommer att förändra hur vi kommunicerar, arbetar och lär oss framåt.

Dessa förändringar träder i kraft omedelbart och kommer att påskynda affärstillväxt och bygga ledarskapsförmåga. Jag ser mycket fram emot de framsteg som de nya kombinerade lagen gör under det kommande året.

Tack,

Scott


#HoloLens #ledare #Alex #Kipman #lämnar #Microsoft #mixed #realityreorg #efter #rapport #giftigt #beteende

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *