Mets förlorar Alonso, Marte ... men hur länge?

Mets förlorar Alonso, Marte … men hur länge?

SAN DIEGO — Med tanke på katastrofen som kunde ha drabbat Mets en annars idyllisk tisdagskväll på Petco Park, verkade en 7-0-förlust mot Padres, sett i sitt sammanhang, nästan välsmakande.

Matchen var bara en halvtimme gammal när Mets förlorade båda Pete Alonso och Staren Marte till skador, där Alonsos framstår som särskilt alarmerande. Men de första uppdateringarna på båda slutade vara relativt milda.

Alonso, som träffades på höger hand av ett 96 mph Yu Darvish-sänke, genomgick röntgenstrålar som kom tillbaka negativt för en fraktur. Han var planerad att genomgå ytterligare avbildning för att vara säker, men för tillfället verkar Alonso ha undvikit en betydande skada.

Marte undkom med vad Mets definierade som en anfall av vänster quadriceps täthet, snarare än en påfrestning eller en tår. Även han var planerad för ytterligare tester.

“Förhoppningsvis kan vi ha tur med dem båda”, sa manager Buck Showalter. “Vi får se.”

På frågan om han förutser frånvaro på bara en dag eller två för Alonso och Marte, svarade Showalter: “Jag älskar din optimism, men jag delar den inte i nuläget. Men vi får se.”

Varken Alonso eller Marte var tillgängliga efter matchen för att tala om sina skador eftersom de hade lämnat lokalerna för att genomgå tester sent på kvällen, enligt en teamtalesman. Showalter sa dock att han pratade med Marte direkt efter matchen, vilket tydde på att han fortfarande var på Petco Park. Chefen sa också att Marte skulle genomgå sin MRT på onsdagen. Talesmannen svarade inte på ett meddelande som sökte klarhet, vilket höljde hela situationen i ett ytterligare lager av osäkerhet.

Svar kommer snart, åtminstone, för ett Mets-lag som fortfarande har en match till i San Diego innan de avslutar denna västkustsving med tre i Anaheim.

“Självklart, att förlora de två killarna som snabbt tog lite luft ur allt”, sa Showalter.

Skadorna smälte bort många av de goda vibbarna som Mets hade skapat med tre raka vinster över Dodgers och Padres, och de inträffade nästan omedelbart i början av matchen på tisdagen. Efter att Darvish kastade Brandon Nimmo för att öppna tävlingen, nådde Marte basen och kom haltande på ett stulet basförsök. Efter en lång pratstund med Showalter och en tränare stannade Marte kvar i spelet, men han verkade gå försiktigt och tog nästan 90 sekunder att återvända till dugout efter inningen. Han kom inte tillbaka i botten av tvåan.

Vid den tiden hade Alonso redan lämnat efter att ha tagit ett Darvish-sänke från sin högra hand när han försökte kontrollera sin swing under en andra-omgång-platta. Alonso föll omedelbart till marken i smärta och kom från planen utan att tveka. Medan den första röntgen blev negativ, erkände Showalter efteråt att “röntgenstrålar ibland inte alltid avslöjar” hårfästesfrakturer eller andra små brott i handen.

Darvish plunkade tre av de första fem Mets-smetarna innan han slog sig ner för att kasta sju poänglösa innings. Mets starter Taijuan Walkerunder tiden tillät fyra tidiga löpningar innan han planade ut sig själv, och även om han noterade att “det definitivt kunde ha spiral och blivit värre,” vid det laget, skedde skadan på flera sätt.

Mets har dåligt råd med en längre frånvaro från någon av sina skadade spelare, men särskilt inte Alonso, deras mest produktiva producent under den första tredjedelen av säsongen. Medverkande i var och en av Mets första 58 matcher har Alonso en snedstreck av .282/.363/.546. Hans 16 homers är oavgjorda för National League-ledningen, medan hans 54 RBI är toppar i Majors.

JD Davis, som startade på första basen på måndag för första gången sedan 2018, ersatte Alonso som en pinch-runner och tog över till en början. The Mets degraderade nyligen Dominic Smith till Triple-A Syracuse, men han skulle vara en kandidat att återvända om Alonso missar betydande tid. Mets är djupare i ytterfältet, där Mark Canha ersatte Marte i höger. Ändå skulle en kvardröjande frånvaro inte vara idealiskt. Efter en långsam start hade Marte fattat eld under de senaste veckorna och slagit .313 med 15 extra-basträffar på 30 matcher sedan början av maj.

The Mets har två positionsspelare – Gosuke Katoh och Nick Dini – i sin taxigrupp i San Diego, men bara Katoh har betydande yrkeserfarenhet på första basen eller i ytterfältet. Showalter indikerade att Mets skulle göra beredskapsplaner, kanske ta med ytterligare spelare till Kalifornien om någon av skadan skulle visa sig vara allvarlig.

“Jag tror inte att ‘binda’ är ett ord jag skulle använda”, sa chefen. “Det kan se ut så, men jag ser det som en tid för någon annan att lysa, som vi har gjort hela året. Vårt frontkontor har legat före spelet för att hålla oss utrustade, och vi kommer att fortsätta att göra det.”

.
#Mets #förlorar #Alonso #Marte #men #hur #länge

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *