Ms. Marvel Premiär Mid-Credits Scene Explained - IGN

Ms. Marvel Premiär Mid-Credits Scene Explained – IGN

Det här inlägget innehåller spoilers för Ms. Marvel. Om du vill hålla dig spoilerfri, kolla in vår Ms. Marvels premiärrecension.

Ms. Marvel är äntligen här, och vår favoritfangirl Kamala Khan är redo att ta världen med storm. Det vill säga efter att hon är klar med sina läxor. Kamala är en normal tonårsflicka med normala tonårsproblem – hon är älskad men missförstådd av sin familj, hon har huvudet i molnen och hon förväntas veta vad hon vill göra med hela sitt liv medan hon går i högstadiet. . Naturligtvis blir de problemen lite mer komplicerade efter att hon tar på sig sin mormors armband för en kapten Marvels kostymtävling och plötsligt finner sig själv med kosmiska krafter.

Medan deltagarna i Avengers Con verkar relativt ofaserade av det faktum att supermakter orsakade förödelse på kongressens scener och fotooperationer, är Kamalas nyfunna krafter do lyckas uppmärksamma en för närvarande ansiktslös statlig myndighet efter att videon av kongresshändelserna når dem. Låt oss prata om den där Ms. Marvel-scenen i mitten av krediter.

Vem var det i Mid-Credits-scenen?

Möt P. Cleary (Arian Moayed). Du känner säkert igen honom från Spider-Man: No Way Home, där han var en av de få själar som var dumma nog att försöka sabba moster May (Marisa Tomei).

Med tanke på att han försökte anklaga moster May för fara för barn, och gjorde sitt bästa för att lura MJ (Zendaya) och Ned (Jacob Batalon) — ok, han lyckades liksom med Ned — vet vi redan att han suger lite. Hans kollega Sadie Deever (Alysia Reiner) gör sin Marvel Cinematic Universe-debut här i Ms. Marvel, men vi förväntar oss inte att hon kommer att vara mycket trevligare att ha att göra med.

Partnerna är båda agenter vid United States Department of Damage Control (även känd som helt enkelt “Damage Control” eller DODC).

Vad är skadekontroll?

Damage Control startade saker som ett dotterbolag till SHIELD (någon måste städa efter de där Avengers). Efter att Chitauri invaderade flyttade Damage Control från SHIELD till att rapportera under den verkställande grenen av USA:s regering. De har också samarbetat med Stark Industries tidigare och arbetat för att samla in kraftfull utomjordisk teknik. Åh ja, och det där partnerskapet med Stark Industries förlorade Adrian Toomes sitt jobb, vilket betyder att de i grunden är ansvariga för Vultures ursprung. Men nu? Nu är de en federal byrå fokuserad på att arrestera “förbättrade” individer och beslagtagande av utomjordiska artefakter.

Du har sett dem på flera ställen genom MCU:s historia, till att börja med Iron Man (de rensade upp Iron Monger röran från kameran medan Coulson och Pepper förberedde Tony för hans presskonferens), allt genom Agents of SHIELD, och i den tidigare nämnda Spider- Man: Ingen väg hem-konfrontation.

Vem är skurken i Ms Marvel?

Med tanke på vad vi vet om serien hittills verkar det osannolikt att Damage Control kommer att agera som Ms. Marvels huvudfolie genom hela serien. Den federala myndigheten kommer utan tvekan att orsaka en hel mängd problem för Kamala, men det är ett konstigt val för “big bad.”

När det gäller vem Ms. Marvels sanna skurk kommer att bli, det finns många alternativ! De mest uppenbara valen är The Inventor, Ms. Marvels första skurk i serierna och en hybrid mellan människa och fågel (det är komplicerat), eller Kamran, Kamalas första crush som till slut har hemliga omänskliga förmågor. Vi ser henne inte svimma över någon ännu, men med tanke på seriens långsammare takt och antalet skådespelare utan specificerade roller ännu, finns det fortfarande gott om tid. Kamala råkar också vara en av de få Marvel-karaktärerna utan någon form av ärkefiende, så det finns en chans att det här är ett mindre svepande scenarie i serieskurken och vi kommer att se något som är lite närmare veckans skurkar. .

Ändå verkar Damage Control inte som om de kommer att bli en rolig del av Ms. Marvels liv vid något tillfälle under den här serien. MCU-versionen av karaktären kanske inte är omänsklig, men hennes mormors armband tycks verkligen passa “utomjordisk artefakt”-delen av Damage Controls arbetsbeskrivning.

Amelia är Streaming Editor här på IGN. Hon är också en film- och tv-kritiker som ägnar för mycket tid åt att prata om dinosaurier, superhjältar och folkskräck. Du kan vanligtvis hitta henne med sin hund, Rogers. Det kan vara cheeseburgare inblandade.

#Marvel #Premiär #MidCredits #Scene #Explained #IGN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *