Phil pratade inte om PGA Tour-status innan LIV-debuten

Phil pratade inte om PGA Tour-status innan LIV-debuten

HEMEL HEMPSTEAD, England — Phil Mickelsonsom gjorde sitt första offentliga framträdande sedan februari, skulle varken bekräfta eller förneka att han har blivit avstängd eller bannlyst av PGA Tour för att ha gått med i den rivaliserande LIV Golf-touren.

“Jag väljer att inte tala offentligt om PGA Tour frågor just nu,” sa Mickelson på onsdagsmorgonen.

Mickelson betonade flera gånger att han är ledsen för de senaste kontroversiella kommentarerna som ledde till hans beslut att ta tid från golf, inklusive hans beslut att inte försvara sitt PGA-mästerskap förra månaden.

“Jag har sagt och gjort många saker som jag ångrar,” sa Mickelson. “Jag är ledsen för det och ledsen för den skada det orsakade många människor.”

Mickelson är en del av ett 48-mannafält för uppstickaren LIV Golf League som kommer att hålla sitt första evenemang med början på torsdag på Centurion Club utanför London. Även bland fältet finns Kevin Na och Dustin Johnsonsom var bland flera golfare att meddela under den senaste veckan att de säger upp sina PGA Tour-medlemskap.

Källor berättade tidigare för ESPN:s Mark Schlabach att PGA Tour-kommissionären Jay Monahan sa till spelaragenter vid förra veckans Memorial i Dublin, Ohio, att spelarna måste välja om de skulle spela på PGA Tour eller i LIV Golf-serien och att de kunde inte spela i båda. Monahan har hotat spelare som tävlat i London utan releaser med disciplin, inklusive böter, avstängningar och/eller avstängningar.

Mickelson svarade på frågor från reportrar i nästan 30 minuter men avböjde flera gånger att bli specifika om kommentarer han gjorde till journalisten Alan Shipnuck som publicerades i februari där han sa att ägarna till LIV Golf var “läskiga mormor att bli involverade” med.”

LIV Golf stöds av Saudiarabiens offentliga investeringsfond, som kontrolleras av kronprins Mohammed bin Salman. Salman har anklagats för många kränkningar av de mänskliga rättigheterna, inklusive mordet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi 2018.

“Jag accepterar inte kränkningar av mänskliga rättigheter alls”, sa Mickelson. “Ingen här gör det i hela världen. Jag är verkligen medveten om vad som har hänt med Jamal Khashoggi, och jag tycker att det är fruktansvärt. Jag har också sett det goda som golfspelet har gjort genom historien, och jag tror att LIV Golf kommer att göra mycket bra för spelet också. Jag är exalterad över den här möjligheten, och det är därför jag är här.”

Mickelson valde sina ord noggrant under hela presskonferensen och pausade flera gånger när han verkade väga hur man skulle ta upp ett ämne innan han öppnade munnen. Han drog några skämt och smuttade på sitt personliga märke av terapeutiskt kaffe från en tumlare med hans personliga logotyp, men mest verkade han dyster när han funderade över sina svar.

Han sa under sina fyra månader borta från golfen att han reste med sin familj, tillbringade tid i terapi och tittade på golf på tv.

“Jag har haft en fyra månader lång paus från spelet som jag inte har haft på över tre decennier,” sa Mickelson. “Jag har haft en möjlighet att umgås med min fru, Amy, och spendera tid på att resa till delar av världen, spendera tid på ett ställe vi har i Montana att åka skidor och vandra i Sedona. Det har gett mig tid att fortsätta med några av arbetet och terapin inom områden där jag har brister i mitt liv. Det har gett mig tid att reflektera över vad jag vill göra framöver och vad som är bäst för mig och vad som är bäst för de människor jag bryr mig om.”

Mickelson bekräftade att han har försökt ta itu med en del av beteendet – speciellt hans överdrivna spelande – som han kände påverkade hans personliga liv negativt.

“Jag har hanterat det i många år nu,” sa Mickelson. “Jag och min familj, vi har varit ekonomiskt säkra för – jag kommer inte ens ihåg hur länge nu. Men det skulle verkligen bli hotat om jag inte tog upp det här. Och det gjorde jag.”

Mickelson sa att han inte har avgått som PGA Tour-medlem och har inga planer på att göra det, men han är helt enkelt inte säker på vad hans framtid med PGA Tour kan bli.

“Jag har vunnit mycket på PGA-touren och jag har fått mycket,” sa Mickelson. “Jag har jobbat väldigt hårt för att bidra och tillföra värde till turnén under min tid där. Jag har jobbat väldigt hårt för att få ett livstidsbefrielse, och jag vill inte ge upp det och jag känner inte att jag borde ha gjort det. till.

“Jag vet inte vad det betyder för en framtid. Jag vet inte vad som kommer att hända. Men jag har förtjänat det, och jag tänker inte bara ge upp det.”

Trots att han tidigare antydde att han använde LIV Golf som “hävstång” för att driva igenom några förändringar på PGA-touren, avböjde Mickelson att säga vilka förändringar han fortfarande var intresserad av.

“Jag har många starka åsikter om saker som borde och skulle kunna bli mycket bättre,” sa Mickelson. “Ett av misstagen jag har gjort är att uttrycka dem offentligt. Så jag kommer verkligen att anstränga mig för att hålla de här samtalen bakom stängda dörrar framöver. Jag tror att det är sättet att vara mest effektiv och få ut det mesta av det.”

Mickelson sa att han planerar att spela nästa veckas US Open på The Country Club i Brookline, Massachusetts, och att han känner sig bättre med sitt spel nu än han har gjort på flera månader.

“Jag har haft en fyra månader lång paus från spelet som jag inte har haft på över tre decennier. Jag har haft en möjlighet att umgås med min fru Amy och spendera tid på att resa till delar av världen, spendera tid på ett ställe vi har i Montana att åka skidor och vandra i Sedona. Det har gett mig tid att fortsätta en del av arbetet och terapin i områden där jag har brister i mitt liv. Det har gett mig tid att reflektera över vad jag vill göra framåt och vad som är bäst för mig och vad som är bäst för människorna jag bryr mig om.”

Phil Mickelson, på sitt uppehåll från golf 2022

Han sa att han kände – baserat på samtal med arrangörer – att han skulle ha varit välkommen till Masters eller PGA Championship. Men han kände inte att hans spel var i närheten av att vara tillräckligt vass för att tävla.

“Varje dag under Masters åkte jag skidor på morgonen och jag såg turneringen efteråt,” sa Mickelson. “Jag njöt av att se den. tänkte jag Scottie Scheffler gjorde en fantastisk prestation där. Jag upptäckte att jag saknade mästarna men ville inte vara där. Jag hade inte spelat. Jag hade inte rört en klubba. Jag var inte i en position att vara konkurrenskraftig. Men jag kommer alltid att älska den turneringen, och om jag inte är där kommer jag alltid att sakna den, men jag hade inte en önskan om att vara där.”

Han sa att han kände likadant om PGA Championship på Southern Hills. Mickelson var den första stora mästaren i modern historia som valde att inte försvara sin titel efter eget val, inte på grund av skada.

“Det blev klart för mig genom omfattande samtal att jag kunde spela om jag ville,” sa Mickelson. “Jag valde bara att inte göra det.”

Nära slutet av presskonferensen kunde Mickelson inte motstå att knäcka ett litet leende när han fick frågan om han verkligen fick 200 miljoner dollar från LIV Golf för sitt deltagande i startup-ligan.

“Jag anser att kontraktsavtal bör vara privata,” sa Mickelson. “Det verkar inte vara fallet, men det borde vara det.”

.
#Phil #pratade #inte #PGA #Tourstatus #innan #LIVdebuten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *