Celtics vs. Warriors poäng, takeaways: Jaylen Brown, Jayson Tatum leder Boston till avgörande match 3-seger

Celtics vs. Warriors poäng, takeaways: Jaylen Brown, Jayson Tatum leder Boston till avgörande match 3-seger

Boston Celtics har återtagit ledningen i 2022 års NBA-final mot Golden State Warriors. Hemma för första gången i serien drog Celtics ifrån Warriors för en vinst med 116-100 i match 3 på onsdagskvällen. Boston, med 2-1 i finalen, stod emot en anfall i tredje kvartalet från Golden State och satte bort matchen i fjärde kvartalet. Jaylen Brown (27 poäng), Jayson Tatum (26) och Marcus Smart (24), kombinerade för 77 poäng för att leda Celtics, som ledde med så många som 18 poäng i första halvlek.

Stephen Curry gjorde 31 poäng i matchen på 12 av 22 skott och hade 15 i tredje kvartalet när Warriors tillfälligt höll ledningen. Klay Thompson hade sin bästa match i serien och lade till 25 poäng, men det räckte inte. Draymond Green hade det kämpigt, gjorde bara två poäng och lade till tre assist innan han slog ut i fjärde kvartalet

Boston har nu 7-0 efter en förlust i slutspelet. Golden State är samtidigt obesegrade under eftersäsongen 2022 efter ett nederlag, och Warriors har vunnit minst en bortamatch i sina senaste 26 slutspelsserier. Match 4 är inställd på fredag ​​kväll i Boston.

Här är tre viktiga takeaways från Game 3.

Celtics balanserade attack motstår Warriors uppsving

Här är en rolig statistik som visar hur imponerande Bostons vinst i Game 3 var: Tatum, Brown och Smart är den första trion som vardera har 20 poäng, fem assist och fem returer i en finalmatch sedan 1984, enligt ESPN-statistik och info. Den sista trion som gjorde det, åh bara Showtime Lakers med Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar och Michael Cooper.

Brown satte igång saker och ting tidigt för Celtics och satte upp 17 poäng i första kvartalet för att tända Bostons hemmapublik och hjälpa C:arna att hoppa ut till en tidig ledning. Han knackade i 3:or, kom till frikastlinjen och arbetade i några mellanregisterhoppare för att visa Golden State hela sin offensiva skicklighet. Även om Brown gjorde en stor del av sin skada under den första kvarten – eftersom han bara gjorde 10 poäng under de kommande tre kvartalen – spelade det ingen roll eftersom Smart och Tatum tog taktpinnen från honom för resten av matchen. Smarts prestation var särskilt anmärkningsvärd, med tanke på hans tvåpoängsspel i spel 2. Han tog sig lätt till kanten och hade några gynnsamma rullningar från bortom bågen för att hjälpa Boston att behålla sin kant i avgörande ögonblick.

Men det var inte bara de tre stora av Tatum, Brown och Smart som fick det gjort för Celtics. Grant Williams gav Boston enorma minuter från bänken och satte ihop sin bästa prestation i den här serien med 10 poäng och fem returer. Detsamma gäller för Robert Williams III, som bara var två poäng mindre än en dubbeldubbel (åtta poäng, 10 brädor). Även om Robert Williams har kämpat mot en kvardröjande knäskada, såg han fortfarande pigg ut på golvet och avslutade med fyra block på natten. Med honom patrullerande runt kanten, var Warriors begränsade till bara 26 poäng i färgen, en brant nedgång från de 40 poäng de genererade i Game 2.

Även om Celtics nästan lät saker falla isär under tredje kvartalet — igen — lyckades de stå emot en enorm prestation från Curry för att ta ledningen med 2-1 i serien.

Warriors förlorade, men Klay kanske är tillbaka

När han gick in i Game 3, skämtade Thompson om vad han skulle göra för att få tillbaka sin skjutande touch för den här serien. När allt kommer omkring sköt han bara 30,3 procent från planen och var 4 av 15 på 3:or.

“Jösses, förmodligen bara YouTube ‘Game 6 Klay’ eftersom det var några väldigt pressade situationer jag var i,” sa Thompson. “Det slutade med att jag sköt bollen bra. När du kan göra det när ryggen är mot väggen, kan du göra det när som helst. Det handlar bara om att hålla det mentalt starkt.”

Jag är inte säker på om Thompson faktiskt laddade upp några av sina största träffar från slutspelet innan onsdagens match, men vad han än gjorde så fungerade det verkligen. Thompson sköt 41,2 procent från fältet och 38,5 procent från djupet till mål med 25 poäng. Han straffade Celtics varje gång en av deras stora spelare gick in i drop-bevakning på pick-and-rolls, och visade att han också kunde skapa sig själv i bågen.

Det enda problemet är dock att inte ens hans studsande prestation räckte för att lyfta Warriors till en vinst. Men medan Golden State fortfarande förlorade, borde det vara ett uppmuntrande tecken för Warriors att se Thompson värma upp i Game 3.

Currys potentiella skada kan förändra serien

Sent i fjärde kvartalet dök spelare från båda lagen till marken efter en lös boll. När visselpipan blåstes och alla hade samlat sig, låg Curry fortfarande på marken och ryckte till av smärta. Han reste sig sakta och haltade runt och var kvar i matchen, men han såg inte likadan ut efter den händelsen. Repriset visade att Horford oavsiktligt hade fallit på Currys ben bland klättringen på golvet. Efter matchen sa Curry att han hade ont i foten, men var hoppfull om att han kunde spela i match 4.

Här är en titt på pjäsen:

Efter matchen avböjde Warriors tränare Steve Kerr att ge några detaljer och sa “Vi kommer att veta mer (torsdag).”

Thompson kom också in på Currys skada: “Steph kommer att göra allt som står i hans makt för att spela. Jag hoppas verkligen att han är OK eftersom han är vår identitet.”

Thompson slog den rakt i huvudet. Curry har varit den obestridda MVP för Warriors under hela slutspelet, och även i Game 3 var hans 15 poängs prestation i tredje kvartalet anledningen till att Golden State var tillbaka i det här spelet. Vi får vänta och se vad Warriors säger om eventuell skada, men om Curry inte är 100 procent frisk framöver kommer Golden State att vara i trubbel. Det faktum att Curry bara kommer att få en ledig dag mellan nu och fredagens Game 4 gör bara saken värre för eventuell återhämtningstid.


#Celtics #Warriors #poäng #takeaways #Jaylen #Brown #Jayson #Tatum #leder #Boston #avgörande #match #3seger

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *