Dells nya XPS 13 lägger till Alder Lake-processorer, men det här är mer än bara en specifikation

Dells nya XPS 13 lägger till Alder Lake-processorer, men det här är mer än bara en specifikation

Idag lanserar Dell 2022 års revision av sin XPS 13 för att inkludera Intels senaste 12:e generationens Alder Lake-processorer som lägger till fler kärnor och en hybridarkitektur, samtidigt som den säger att den nya versionen är dess tunnaste och lättaste 13-tums XPS någonsin. Den nya bärbara datorn är 13,9 mm tjock (0,55 tum) och väger så lite som 2,59 lbs, jämfört med föregångarens 14,80 mm (0,58 tum) och 2,64 lb startvikt för en modell utan pekskärm. Den nya XPS 13 är tillgänglig från och med idag i USA och Kanada, från $999 med Windows 11 eller $949 för en Ubuntu 20.04-utrustad Developer Edition.

Flaggskeppet XPS 13 har gått från förhandsgranska framtiden för bärbara datorer när Dell introducerade InfinityEdge-designen med tunna ramar 2015, till typ av inaktuella några år senare, och nu, tillräckligt bra för att få vår recension som kallar den sista iterationen “allt en bärbar Windows-dator borde vara” på väg till placeringar i flera “Bästa bärbara datorer”-listor.

För att undvika anklagelser håller linjen på att bli unken igen, Dell delar upp vildare alternativ med XPS 13 Plus som inledde året med en touchbar, spoltangentbord och något kraftfullare CPU-alternativ i P-serien, samt en ny 2022 XPS 13 2-i-1 tillkännages idag som ersätter den gamla tunna och vikbara designen med ett tangentbordsfodral för surfplatta + folio.

bild: Dell

På utsidan har den nya 9315-modellen ett liknande utseende som den 11:e generationens CPU-drivna 9310 som debuterade 2020 innan lägga till ett OLED-skärmalternativ förra åretmen skillnaderna bör dyka upp så snart du öppnar den.

Dell säger att det “tog bort överflödiga steg, minskade ytbehandlingar och material” på den nya bärbara datorn som drar tillbaka kontrasterande interiör för att framhäva det “kurerade och premium” CNC-bearbetade aluminiumet som nu är stjärnan i showen både inifrån och ut. Det är ett utseende som är bekant, men ganska rent i antingen himlen (grå) eller umbra (brun) tonad aluminiumfinish, och förhoppningsvis bibehåller den den robusta designen plus det solida tangentbordet och styrplattan som vi prisade 2020. Andra detaljer som fingeravtryckssensorn / strömknappen och Thunderbolt 4-portarna på vardera sidan förblir oförändrade, men det finns inget hörlursuttag på den bärbara datorn i år.

Mer anmärkningsvärda förändringar är inuti, och åtgärdar några av de svagheter som vi nämnde på 9310, med en dålig webbkamera, högtalare som saknade bas och ett tangentbord som kan bli varmt vid beröring under belastning. Den interna layouten har gjorts om för att inkludera Dells minsta moderkort någonsin, som är 1,8 gånger mindre än den tidigare modellen, vilket ger plats för större högtalare och annan teknik. Specifikationsbladet nämner att man använder det utrymmet för ett större batteri, men den listar den nya modellens enhet på 51 wattimmar, jämfört med 9310:s 52. Den har också en design med en fläkt nu istället för dubbel.

Vi måste se över den nya modellen för att se vad dess nya chipset och design gör av dessa förändringar, vilket kan vara ett område för de nya Alder Lake-processorerna inuti att lysa. Som vi har förklarat tidigare är den här generationen av Intel-chips bättre positionerad för att slåss med konkurrenterna från AMD, Apple och alla andra genom att anta en uppsättning som liknar många ARM-baserade processorer, med fler kärnor som är uppdelade mellan dem. byggd för prestanda eller energieffektivitet.

Vid lanseringen listar Dell två 10-kärniga CPU-val av antingen Intels i5-1230U eller i7-1250U med Iris Xe-grafik, RAM-val på 8 GB, 16 GB eller 32 GB och SSD-enheter i storlekarna 256 GB, 512 GB eller 1 TB. Enligt Dell kunde den mest strömsnåla i5-modellen streama Netflix kontinuerligt i upp till 12 timmar, eller 11 timmar på den mest effektiva i7-installationen, och upp till 6 timmar på en modell utrustad med i7-chippet, 16 GB RAM, 1 TB SSD och 4K-skärm.

Dell XPS 13 9315 i Umber

Dell XPS 13 9315 i Umber
bild: Dell

När det gäller skärmar finns det ingen ny OLED-utrustad version tillgänglig nu, med alternativ som en 4K UHD+ (3840×2400) pekskärm, eller FHD+ (1920 x 1200) i vare sig pek- eller icke-touch-konfigurationer. I år inkluderar det stöd för WiFi 6E, men inbyggd 5G är reserverad för den kommande 2-i-1-versionen. Aluminiumet i ramen är koldioxidsnålt för att minska dess koldioxidavtryck, medan årets modell levereras i ny förpackning gjord av “100 procent återvunnet eller förnybart innehåll.”

Webbkameran är också uppdaterad och separerar de infraröda och RGB-sensorerna på ett sätt som företaget säger kommer att få dig att se bättre ut i svagt ljus, och även om Dell äntligen satte kameran på rätt plats för några år sedan är den fortfarande begränsad till 720p. Oavsett om det är sant eller inte, lägger den här modellen också till Dells ExpressSign-In-teknik som använder en närhetssensor i kombination med den ansiktsigenkännande webbkameran Windows Hello för att upptäcka när du är framför den bärbara datorn och automatiskt logga in dig, som samt låsa den när du går iväg eller dämpa skärmen för att spara batteritid medan du tittar på något annat.

#Dells #nya #XPS #lägger #Alder #Lakeprocessorer #men #det #här #är #mer #än #bara #specifikation

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *