Jennifer Lopez tyckte att NFL att använda två Super Bowl-headliners i halvtid var "världens sämsta idé"

Jennifer Lopez tyckte att NFL att använda två Super Bowl-headliners i halvtid var “världens sämsta idé”

Jennifer Lopez och Shakira gjorde historia för Latina representation med sina 2020 Super Bowl Halvtidsshowmen Lopez motsatte sig till en början National Football Leagues beslut att anställa två headliners för evenemanget.

I en scen från henne kommande Netflix-dokumentär Halvtid — som hade sin världspremiär onsdag kl Tribeca Festival i New York City — den Hustlers stjärnan ses kartlägga showen med sin musikdirektör Kim Burse, där paret stressar över den begränsade tid som Lopez kommer att behöva uppträda.

“Vi har sex f—ing minuter. Vi har 30 sekunder av en låt, och om vi tar en minut, det är det, vi har fem kvar. Men det måste finnas vissa låtar som vi sjunger, dock. Vi måste ha våra sångstunder. Det kommer inte att bli en dansf—ing revy. Vi måste sjunga vårt budskap, säger Lopez till Burse. “Det här är den sämsta idén i världen att låta två personer göra Super Bowl. Det var den sämsta idén i världen.”

MIAMI, FLORIDA – 02 FEBRUARI: (LR) Shakira och Jennifer Lopez uppträder på scenen under Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show på Hard Rock Stadium den 2 februari 2020 i Miami, Florida. (Foto av Jeff Kravitz/FilmMagic)

Jeff Kravitz/FilmMagic Shakira och Jennifer Lopez på Super Bowl.

I en separat intervju för dokumentären uttrycker Lopez mångårige manager Benny Medina också frustrationer över NFL:s beslut att låta två globala ikoner ockupera den eftertraktade prestationsplatsen.

“Vanligtvis har du en headliner på en Super Bowl. Den headlinern konstruerar en show, och om de skulle välja att ha andra gäster är det deras val”, säger Medina. “Det var en förolämpning att säga att du behövde två latinos för att göra det jobb som en konstnär historiskt har gjort.”

I jämförelse, tidigare artister gillar Lady Gaga och Madonna framförde soloshower på Super Bowl i cirka 14 minuter respektive 15 minuter.

Tidigare i HalvtidLopez visas ha en preliminär diskussion med Shakira angående prestationen och hur mycket tid de kommer att ta upp under setet.

“Jag vet att Super Bowl-folket vill att vi ska vara vävda under hela showen. Jag har inte fått någon bekräftelse på hur många minuter jag kommer att ha”, säger Shakira till Lopez, som svarar: “Låt mig ta upp det riktigt snabbt De sa 12 minuter. Jag fick en bra bekräftelse på att vi kunde ha en extra minut eller två, så nu är vi på typ 13, 14 minuter. Jag tror, ​​Shakira, vad vi borde ha är att du borde ha halva tiden och jag borde [have half].”

“Om det skulle vara en dubbel-headliner, borde de ha gett oss 20 minuter,” avslutar Lopez. “Det är vad de borde ha gjort.”

Jennifer Lopez uppträder på scenen under Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show på Hard Rock Stadium den 2 februari 2020 i Miami, Florida.  (Foto av Focus on Sport/Getty Images);  Emme Maribel Muñiz uppträder på scenen under Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show på Hard Rock Stadium den 2 februari 2020 i Miami, Florida.  (Foto av Jeff Kravitz/FilmMagic)

Jennifer Lopez uppträder på scenen under Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show på Hard Rock Stadium den 2 februari 2020 i Miami, Florida. (Foto av Focus on Sport/Getty Images); Emme Maribel Muñiz uppträder på scenen under Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show på Hard Rock Stadium den 2 februari 2020 i Miami, Florida. (Foto av Jeff Kravitz/FilmMagic)

Fokus på Sport/Getty; Jeff Kravitz/FilmMagic Jennifer Lopez och hennes dotter, Emme, uppträder på Super Bowl Halftime Show.

En betydande del av Halvtid kartlägger också Lopez kreativa process för hennes del av föreställningen, som hölls i Miami under Donald Trumps presidentskap, vars inställning till immigration – särskilt människor av latinsk härkomst som försöker ta sig in i USA – utlöste intensiva motreaktioner runt om i världen.

Under hela filmen bryter Lopez ner sin avsikt att lyfta fram orättvisor i invandringen genom att hennes dotter, Emme, börjar sjunga sin mammas singel “Let’s Get Loud” från 2000 inifrån en bur.

Många tolkade inkluderingen av bilden som en kommentar till den amerikanska regeringens behandling av mexikanska barn vid landets södra gräns, och Lopez och Medina hävdar i Halvtid att när NFL fick besked om planen försökte de ta bort scenen strax före Super Bowl.

“Vi lämnade repetitionen och jag märkte att alla blev ursinniga, men jag vet inte varför”, minns Lopez. “Jag får ett samtal från Benny och han säger “De vill dra burarna.” Den kvällen såg de högre cheferna i NFL det för första gången och de sa: “Hej, det kan du inte göra.”

Medina fortsätter: “NFL hade en verklig oro över att göra ett politiskt uttalande om immigration. De tittade på planerna, och budskapet var absolut. De ville inte ha de burarna i programmet. Det hade kommit från den högsta myndigheten.”

Jennifer Lopez i halvtid

Jennifer Lopez i halvtid

Netflix Jennifer Lopez repeterar i “Halftime”-dokumentären.

Lopez säger att hon i slutändan kände ett ansvar att fortsätta med showen, som i slutändan hyllades som ett “uppriktigt och nödvändigt politiskt ögonblick för en liga som har kritiserats för att den verkligen saknar båda.” EW:s Alex Suskind skrev då.

“För mig handlar det här inte om politik. Det här handlar om mänskliga rättigheter. Jag står inför mitt livs största vägskäl, att kunna uppträda på världens största scen, utan att ta ut burarna och offra det jag tror på. Det skulle vara som att aldrig vara där alls, säger hon. “Det var en del av mig som precis blev väldigt zen och jag var precis som “Benny jag bryr mig inte om vad du måste göra, vi förändrar inte showen. Super Bowl är i morgon och vi förändras inte något.'”

En representant för NFL svarade inte på EW:s begäran om kommentar. Halvtid har premiär på Netflix den 14 juni.

Prenumerera på EW:S BINGE podcast för fullständiga sammanfattningar av RuPaul’s Drag Raceinklusive veckovis All Stars 7 sammanfattningar och reaktioner med skådespelarna, särskilda gäster och mer.

Relaterat innehåll:

#Jennifer #Lopez #tyckte #att #NFL #att #använda #två #Super #Bowlheadliners #halvtid #var #världens #sämsta #idé

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *