JUNE 1st 2022: A Virginia jury finds both Johnny Depp and Amber Heard liable for defamation and awards Depp $15 million in damages in his libel suit against Heard while awarding $2 million to Ms. Heard in her countersuit. - APRIL 11th 2022: The Johnny Depp / Amber Heard second defamation trial gets underway in Fairfax, Virginia. - File Photo by: zz/DP/AAD/STAR MAX/IPx 2015 10/11/15 Amber Heard and Johnny Depp at the premiere of "Black Mass" held on October 11, 2015 during the 59th BFI London Film Festival in London, England, UK.

Johnny Depps Hollywood-comeback? Det tar mer än hans fans

“Johnny är bra för Dior-annonser och en och annan rockkonsert”, skrev en chef i ett mejl, “men Mel Gibson-status är ungefär rätt.”

I denna upplaga av KarriärbevakningIndieWires enstaka yrkeskontroll av skådespelare och regissörer och de som hoppas komma dit, tar vi på Johnny Depp.

Som ett förtalat offer för förtal spelade 58-åringens senaste framträdande bra med såväl rättegångsjuryn som opinionsdomstolen. Han vann 10 miljoner dollar i skadestånd och 350 000 dollar i straffskadestånd mot sin före detta fru Amber Heard, som skrev i en kommentar från Washington Post 2018 ett år efter deras skilsmässa att hon var en “offentlig person som representerade övergrepp i hemmet.” Juryn beslutade att hon inte lyckades bevisa att han fysiskt misshandlat henne.

Sedan dess har Depp gjort det upptäckte TikTok och kallar tacksamt sina fans för sina “arbetsgivare”, men de skriver naturligtvis inte ut checkarna. De som gör det är mindre benägna att bli påverkade av virala sociala memes – eller åtminstone, som Sony nyligen fick veta genom det spektakulära misslyckandet med återutgivningen av “Morbius”, de borde vara.

Slutsats: En solid tältlott i fem Disney ”Pirates of the Caribbean”-filmer som samlade in mer än 4,5 miljarder dollar över hela världen, förlorade Depp rollen som Jack Sparrow i den franchisen bland anklagelser om våld i hemmet, såväl som den återkommande rollen som Grindelwald i Warner Bros. “Fantastiska vidunder”-serien efter att ha förlorat sitt ärekränkningsfall i Storbritannien mot The Sun, som kallade honom en fru-misshandlare. Varken producenten Jerry Bruckheimer eller Warner Bros. planerar att återställa Depp till sina respektive franchiser. Medan Depp får ett lyft av att vinna sin ärekränkningsprocess, är han mer bankvärd för utlandsfinansierade indieprojekt än stora studiofilmer.

Senaste feltändning: Depp spelade en alkoholiserad fotograf som gjorde en pjäs vid karriärinlösen i Berlin 2021-bidraget “Minamata” (Metascore: 55), som trummade in 1,8 miljoner dollar över hela världen. Tack vare Depps rejäla fanskara rankades filmen på tredje plats i Oscars fanfavorittävling vid den 94:e Oscarsgalan 2022.

Karriärtoppar: Sedan starten i mitten av 80-talet testade Depp sin förmåga i indies som John Waters “Cry-Baby” (1989), Jim Jarmuschs “Dead Man” (1996) och Terry Gilliams surrealistiska Cannes-bidrag “Fear and Loathing in Las”. Vegas” (1998) före breakout-roller i Tim Burtons ”Edward Scissorhands” (1990) och Lasse Hallströms ”What’s Eating Gilbert Grape” (1994). Skådespelaren samarbetade med Burton i åtta filmer: “Ed Wood” (1994), “Sleepy Hollow” (1999), “Charlie and the Chocolate Factory” (2005), “Corpse Bride” (2005), “Sweeney Todd: The Demon” Barber of Fleet Street” (2007), “Alice i Underlandet” (2010) och “Dark Shadows” (2012). Disneys enormt lukrativa “Pirates of the Caribbean”-serien började 2003 med “The Curse of the Black Pearl” och förvandlade Depp från stigande skådespelare till filmstjärna.

Utmärkelser uppmärksamhet: Depp fick sin första Oscarsnominering för sin upprörande kanalisering av Keith Richards som den oförskämda ogudaktiga Jack Sparrow i “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”. Depp fick respekt för att ta chanser med en djärv over-the-top-framträdande som underhöll publik över hela världen. Han fick sin andra Oscar-nickning för sin rörande roll som “Peter Pan”-författaren JM Barrie i “Finding Neverland” (2004), och hans sista för sin totala framträdande som den mordiska Demon Barber of Fleet Street i Stephen Sondheims “Sweeney Todd”. “, vilket gav honom en Golden Globe.

Största problemet: Depp är långt över sin filmstjärna prime. Till skillnad från Brad Pitt, eller Robert Downey, Jr. (som städade upp och omfamnade nykterhet och robust kondition), verkar Depp förslappad och skingrad från år av erkänt drog- och alkoholmissbruk. Efter att ha brottats i domstol med chefer och finansiella rådgivare, verkar han också vara beroende av att spendera som en berusad sjöman. Att leta efter rejäla lönedagar ledde till en Nic Cage-nivå av överexponering och för många dåliga recensioner, från “The Ninth Gate” (Metascore: 44) till “The Tourist” (Metascore: 37). Depps senaste positiva recension på Metacritic var för “Fantastic Beasts and Where to Find Them” 2016.

Långt före sina Amber Heard-problem hade Depp ett rykte om Marlon Brandos uppsättningsbeteende, från försening till att inte dyka upp till att arbeta högt. Hans före detta agent, Tracy Jacobs, som skötte sin karriär i decennier, vittnade i ärekränkningsrättegången om Depps misskötsel på uppsättningen av den femte och sista “Pirates of the Caribbean”-filmen, “Dead Men Tell No Tales” (2017, Metascore: 39), där han ständigt var sen och behövde sina linjer matade till honom genom hörlurar. Hon flög till Australien två gånger i ett försök att ingripa. “Jag var väldigt ärlig mot honom”, sa hon till rätten. “[I] sa: ‘Du måste sluta med det här, det skadar dig’”

Det var inte det värsta. Global Road Entertainment drog 2018 års release av Brad Furmans LAPD-detektivthriller “City of Lies” (Metascore: 44) efter att en platschef stämde Depp för misshandel. Saban Films förvärvade filmen och släppte den 2021 på 501 biografer. Den samlade in 275 049 $ under öppningshelgen.

“Han måste ta ansvar”, sa en studioproduktionschef som bad att inte bli namngiven. ”Han är en smart kille med smak och goda instinkter. Om han vill agera måste han ändra sina arbetsvanor och inte vara en diva.”

Johnny Depp som Jack Sparrow i “Pirates of the Caribbean”

Disney

Tillgångar: Killen kan agera. Oavsett hur konstig och mullig han kan vara personligen (han borde hålla sig borta från tv-intervjuer), är Depp en veteran som – när han är uppmärksam – vet vad han gör. Filmer från “The Score” och “Public Enemies” till “Black Mass” och “Don Juan de Marco” visar vad han kan göra när han ger allt. Han är också en skicklig musiker som kan sjunga, från “Sweeney Todd” till “Into the Woods”. Han har aldrig varit intresserad av romanser, men han kan hantera dramer (“Donnie Brasco”), de atletiska kraven från en actionwestern (“The Lone Ranger”), en bred komedi (“Dark Shadows”, “The Rum Diary”). och vidsträckt fantasi (“Alice i Underlandet”, “Hugo”, “The Imaginarium of Dr. Parnassus”).

Aktuellt skvaller: Depp turnerade nyligen i Storbritannien med gitarristen Jeff Beck och släppte sin första TikTok-video (10 miljoner följare hittills) som innehöll korta bilder av skådespelaren som rockade på gitarr. Beck tillkännagav släppet av ett nytt album i juli med Depp. Skådespelaren tackade sina “mest värdefulla, lojala och orubbliga supportrar” efter sin rättegångsvinst. “Ända från början var målet med att väcka det här fallet att avslöja sanningen, oavsett utgången”, sa han efter rättegången. “Att tala sanning var något som jag var skyldig mina barn och alla dem som har stått fast vid sitt stöd till mig. Jag känner mig tillfreds med att veta att jag äntligen har åstadkommit det.”

Som sagt, juryn i målet beslutade också att Depp förtalade Heard och tilldelade henne 2 miljoner dollar i skadestånd. Hennes taleskvinna sa: “Som Johnny Depp säger att han “går framåt”, går kvinnors rättigheter bakåt. Domens budskap till offer för våld i hemmet är … var rädda för att stå upp och säga ifrån.”

Nästa steg: Depp har inte filmat en film sedan “Minamata”, ett uppriktigt försök att porträttera en orolig artist med ett samvete. Han fortsätter att medverka i olika dokumentärer, musikvideor och kortfilmer. Han har skrivit på för att spela som kung Ludvig XV mot skådespelaren-regissören Maiwenn i “Jeanne du Barry”, om kungens sista officiella älskarinna. Detta är en väg framåt för Depp, som det har varit för Woody Allen och Roman Polanski: utlandsfinansierade indies. “Det här fallet skadade inte [Depp] i Europa”, sa en oberoende producent.

En oberoende distributör tillade: “Han kommer att få europeiska B-filmer ett tag. Det var ett tag sedan han gjorde en fantastisk prestation. Han var fantastisk i “The Rum Diary”, som var för konstig för att göra mer än arthouse-affärer. Om han var riktigt nykter, måste han ha en bra, stark del. Tillverkarna tror att de kan få honom för ett lägre pris. Jag kan inte se att streamers eller Disney anställer honom. Det kommer att ta lång tid.”

Hollywood är blandad med Depps potential för återhämtning. Medvetenhet om Depps passionerade fanbas bör underblåsa några erbjudanden. Och många citerar hans milda värme och generösa välgörenhet för Make-a-Wish och andra stiftelser. Men han fick aldrig en Oscar som Cage, och han har inte heller visat stort intresse för en och annan naturalistisk föreställning. Och han har inte visat bevis på en seriös ansträngning att bli nykter heller.

EDWARD SCISSORHANDS, Johnny Depp, Kathy Baker, 1990. TM och upphovsrätt (c) 20th Century Fox Film Corp. Alla rättigheter reserverade.Med tillstånd: Everett Collection"

“Edward Scissorhands”

Everett samling

“Johnny är bra för Dior-annonser och en och annan rockkonsert”, skrev en chef i ett mejl, “men Mel Gibson-status är ungefär rätt.”

“Jag tror att han har en chans att vara mer än Mel,” skrev en studioproducent. “Downey är det bästa exemplet. Även om det enda han verkligen skadade var sig själv. Om jag var ansvarig för Johnnys karriär skulle jag säga åt honom att göra ett par rena arthouse-filmer som visar hur jäkla bra han är som skådespelare. Sedan med en tid som gått och en påminnelse om vad han är kapabel till, skulle jag försöka sätta in honom som en skurk i en större film… sen får vi se vad som händer.”

En specialdistributör sa att Depp ännu inte dyker upp på castinglistor. “Han är livsduglig”, sa hon. “Du kan se på hur mycket stöd han har fått. Han har alltid varit en speciell skådespelare och är det fortfarande.”

Karriärsråd: Medan fansen hoppades att Burton skulle casta Depp som Gomez i den kommande TV-serien “Addams Family”, är Depps bästa hopp för framtiden att Burton eller en annan toppregissör tar en chans. Depp älskar karaktärsroller, och köttiga biroller borde komma i hans väg. Det är osannolikt att en studio kommer att räkna med att han bär en film med stor budget om han inte bevisar sig själv – som Downey gjorde – genom att gå in på rehab och hålla sig ren.

Att knäppa knytnäven sin seger över Heard spelade inte bra på många håll. Han borde vara ödmjuk och inte glädjas.

Det bästa sättet för Depp att återfå sin status som en filmstjärna på A-listan är att glömma lönen och göra färre filmer av högre kvalitet. Ju fler filmer han gör, desto mindre sannolikt kommer de att bli bra.

Bli Medlem: Håll dig uppdaterad om de senaste film- och TV-nyheterna! Anmäl dig till våra nyhetsbrev via e-post här.


#Johnny #Depps #Hollywoodcomeback #Det #tar #mer #än #hans #fans

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *