NBA-finalspel 3: Golden State Warriors v Boston Celtics – live!

Celtics har undvikit omsättningar tidigt. Det måste de betona tycker jag. Skulle inte chockera mig om detta är en “bra start, bli inte kaxig” tal från Udoka.

Warriors 9-18 Celtics, 5:44, första kvarten

Wiggins smyger sig igenom Celtics försvar för att göra en layup. Vilken andra akt i hans karriär! Brown svävar dock en upp, han har redan 10 poäng.

Curry plockar upp sitt andra regelbrott halvvägs genom den första kvarten. Det är också något att titta på. Celtics tar en timeout.

Warriors 7-16 Celtics, 6:51, första kvarten

Warriors som ser bra ut, men de slår dem inte tidigt. Något att titta på. Wiggins med en ganska uppenbar offensiv foul vänder bollen men Celtics vänder tidigt på den vid nästa bollinnehav. Tatum tappar kontrollen men lyckas behålla bollen.

Brown får frikast efter att ha blivit fälld av Gary Payton II, precis in för Kevon Looney. Brown gör båda sina frikast.

Warriors 7-14 Celtics, 7:55, första kvarten

Tatum svarar dock att ta sig till korgen för att återta åttapoängsledningen. Derrick White är tidigt ute för att ersätta Williams och Curry slår omedelbart en trea. Marcus Smart postar upp för ytterligare en korg i färgen. Celtics känner det tidigt.

Warriors 2-10 Celtics, 10:03, första kvarten

Horford med en trepoängare. Brun med en trepoängare! Jag har aldrig hört trädgården så högt så här tidigt i ett spel. Det är 10-0.

Warriors 2-4 Celtics, 11:03, första kvarten

Brown svarar med en trepoängare och sedan blir Jayson Tatum fälld och hans arm verkar inte vara rätt här. På linjen gör Tatum ett av två frikast.

Öppningstips

Warriors 2-0 Celtics, 11:27, första kvartalet

Green blir utbuad under introduktionerna. Warriors vinner tipset. Vi har basket. Kevon Looney gör mål först.

Detta kan faktiskt vara hela spelet.

Nationalsång

Michelle Brooks-Thompson sjunger. Det är okej. San Francisco hade roligare med “The Star Spangled Banner.” 6/10

Michelle Brooks-Thompson
Michelle Brooks-Thompson sjunger nationalsången före match 3. Foto: Steven Senne/AP

Det första finalspelet i TD Garden sedan 2010. Tidigare idag var det en massiv bedrägerivarning, så det finns en god chans att inte alla som trodde att de hade biljetter kommer att komma in.

Boston Celtics startuppställning

Jayson Tatum, G/F

Marcus Smart, G

Jaylen Brown, F/G

Robert Williams, C

Al Horford, F

En cool sak med att Boston är i NBA Finaler: de går tungt med Gang Starr i dessa förspelsmontage. (RIP Guru, Boston-legend)

Golden State Warriors startuppställning

Steph Curry, G

Klay Thompson, G/F

Draymond Green, C/F

Kevon Looney, C/F

Andrew Wiggins, F

Stephen A. Smith säger att Draymond Green vet att domarna kommer att vara partiska mot honom och att han inte kommer att kunna vara lika… involverad, låt oss säga, som i Game 2.

Han har nog inte fel! Också, wow är denna Boston-publik på väg att regna ilska på honom.

Derrick White

Jag är partisk, men jag säger fortfarande den osannolika historien om Derrick Whites ovanliga väg till NBA och krångliga väg till NBA-finalen med Boston Celtics är värt att läsa. Vi har lite tid här, speciellt eftersom öppningstips alltid verkar vara en oklar tidpunkt.

(Nej, jag vet inte varför matcherna fortfarande börjar kl. 21.00 EST även om vi inte längre är på västkusten.)

Förutsägelser

Mig? Jag har sett det här mönstret nog: Celtics blir förödmjukade efter att de snubblat sig igenom en vinnarbar match som förvandlas till en pinsam förlust genom sin egen slarv, får ihop det och drar en enorm seger. De har inte förlorat två gånger än – som tidigare nämnts – och jag ser att det fortsätter här. Det här kan till och med bli en relativt stressfri vinst, tänk tvåsiffrigt till den fjärde även om livekommentatorn i mig hoppas att inte få två raka matcher som avgjordes så tidigt.

Dina tankar? Återigen vill jag påminna alla om att de kan mejla sina förutsägelser till hunter.felt.freelance@theguardian.com eller tweeta det till @HunterFelt och vi kommer att inkludera dem i den här livebloggen. Om det inte är halvvägs genom fjärde kvartalet. Det är bara fusk, eller hur?

Skaderapport

För vad det är värt är Andre Iguodala tillgänglig för att spela ikväll för Golden State Warriors. Det kändes inte riktigt som att de behövde honom i Game 2.

Robert Williams är också bra att gå för Boston Celtics, men förhoppningsvis ser han bättre ut än han gjorde i söndags när han hamnade på att han skadade laget. När han är frisk är det ganska uppenbart (särskilt för det andra laget).

Scott Foster

För alla de som hoppades att vi inte skulle få en refshow den här gången efter Game 2:s nonsens? Förlåt, Scott Foster är här som en del av NBA:s besättning.

Om du vill veta om du inte är en väl respekterad tjänsteman, tänk bara att alla bettingsajter omedelbart noterade detta och skickade mig en hel massa mejl om hur detta kan påverka spelet. Celtics har 3-1 i slutspelsmatcher som döms av Foster i år, för vad det är värt.

Draymond Grön

Nyckelögonblicket i Game 2? Tja, det fanns ett ögonblick under ett möte på banan mellan Warriors’ Draymond Green och Celtics’ Jaylen Brown där funktionärerna kunde (och utan tvekan borde) ha blivit kallade för dubbla tekniska regelbrott. Men att göra det skulle ha inneburit att Green, Golden States defensiva motor, skulle behöva kastas ut efter att ha tagit upp en teknik tidigt i spelet.

Eftersom de visste att det var en knepig sak att göra mitt i en slutspelsmatch, bestämde de sig för att inte ropa efter dem. Green stannade kvar i spelet och hans defensiva energi – för att inte tala om frustrationen från Celtics över att han till och med var kvar i matchen – var en viktig orsak till Bostons kollaps.

Gilla det eller inte, reglerna ändras i slutspelet och Celtics visste att när de gick in. Det är svårt för dem att bli arga över det, särskilt eftersom matchen blev en absolut förlust till slut. Som CelticsWires Justin Quinn noterar med rätta: “Att Boston lät sig besväras av sådana upptåg som, på gott och ont, är en del av det moderna spelet och inte en bugg, med 18 omsättningar är anledningen till att de förlorade spelet.”

Sammanhang: Boston-lag har en historia, en del (men inte allt) apokryfisk, av att inte spela helt upp och upp.

Inledning

Väl, det var mycket mer förutsägbart än torsdagens match 1. Boston Celtics är inte bra på att spela framifrån. Så efter en enorm comebackseger över Golden State Warriors den förra matchen, bestämde sig Celtics för att göra om kollapsen i tredje kvartalet samtidigt som de undviker en repris av miraklets fjärde. Så, ja, det var en enorm förlust för Boston, till den grad att Celtics huvudtränare Ime Udoka drog sina starter långt innan den sista summern.

Det borde inte ha varit chockerande med tanke på deras motståndare: chanserna att de får båda landskamperna för att starta 2022 NBA Finalerna mot detta Warriors-lag var alltid smala. Warriors delade NBA-finalerna med 1-1 och garanterade vad vi alla förväntade oss på väg in: det här kommer att bli en lång serie. Jag ser inte att något av lagen vinner tre raka mot varandra.

Tänk på att Celtics inte har förlorat två matcher i rad på hela eftersäsongen. Normalt är det en bra statistik att ha i bakfickan, men Boston kan inte vara självbelåten. Jag minns ett meddelande från “Scream 3”, alla spel är avstängda i den tredje delen av serien.

Medan vi alla vittnar kan du skriva till oss och få dina Finals Game 3-tankar publicerade här för alla att se. Om du föredrar att använda e-post, skicka dem till hunter.felt.freelance@theguardian.com eller så kan du tweeta dem till @HunterFelt. Det är Game 3 i NBA-finalen mellan Golden State Warriors och Boston Celtics på TD Garden. Öppningstipset är satt till 21:00 EST, men vi kommer tillbaka i god tid innan dess med nyheter, förutsägelser och slumpmässigt tomfoolery.


#NBAfinalspel #Golden #State #Warriors #Boston #Celtics #live

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *