Padres bevisar att de "har ett bra lag också" mot Mets

Padres bevisar att de “har ett bra lag också” mot Mets

SAN DIEGO — För ungefär en månad sedan avslutade Padres en serie mot Cubs som satt åtta matcher över 0,500 och såg precis ut som den utmanare som de hävdade att de alla var utanför säsongen.

Tja, deras tvivlare var snabba med att notera att de inte hade spelat så mycket av ett schema. Under de kommande fyra veckorna höll det på att förändras. Padres skulle möta en mängd utmanare — bryggarna två gånger, braves, Phillies, jättarna och kardinalerna. Och för att avsluta det hela skulle de möta de glödheta Mets, ägare till det bästa rekordet i National League, i en serie med tre spel på Petco Park.

Så nu när vi har kommit till baksidan, är dessa 2022 Padres på riktigt? Visst ser det ut.

På onsdagskvällen levererade San Diego en andra raka omfattande beatdown av förstaplatsen New York, denna gång en 13-2 seger innan en fullsatt Petco Park. Sean Manaea slog sju dominerande innings, Jake Cronenworth homered och hade fem RBI som en del av ett treslagsspel och Jurickson Profar fortsatte att trivas på ledningen och samlade två träffar och tre RBI:s.

Det var en eftertrycklig avslutning på vad som anses vara en av de tuffaste sträckorna på San Diegos schema den här säsongen. Under den 25-matcher-spann – som också inkluderade en tre-match-serie mot Pirates – gick Padres med 15-10. De avslutade det med seriesegrar mot divisionsledarna i NL Central (Brewers) och NL East (Mets).

Naturligtvis, som Profar uttryckte det, “Vi har ett bra lag också.”

Som vanligt red Padres sin startpitcher på onsdagen. Manaea tillät endast en träff genom de första sex omgångarna, vilket var Jeff McNeils buntsingel i den andra. Vänsterhäntaren avslutade med att ha tillåtit två runs (ett intjänat) över sju ramar, vilket fortsatte en anmärkningsvärd körning för San Diegos startrotation.

“Jag tyckte att han var fantastisk,” sa Padres-chefen Bob Melvin. “Han satte tonen tidigt i matchen, satte nollor genom sex innings. Han har varit riktigt, riktigt, riktigt konsekvent.”

Manaea har slagit minst sex innings på 10 av sina 11 starter den här säsongen, och ansluter sig till lagkamraten Joe Musgrove som den enda pitchern i NL som har gjort det många gånger. (San Diego-startaren Yu Darvish har nio, oavgjort på tredje plats.)

Inget lag i baseboll har fått fler starter på minst sju omgångar heller. Och, som Melvin var snabb att säga, “skillnaden mellan sex och sju är mycket.”

Med på varandra följande sju-omloppsstarter från Darvish och Manaea, använde Padres endast fyra pitchers under sina två senaste matcher tillsammans. Efter en ledig torsdag kommer de att vara perfekt för fyra matcher på tre dagar i helgen mot Rockies.

Det är klart att Padres-starterna gör sitt. Men de hade inte fått mycket löpstöd förrän nyligen. San Diegos 13 åk på onsdagen markerade en säsongshöjdpunkt, och varje medlem i startelvan noterade en träff.

“Vi börjar sprida det offensivt lite,” sa Melvin. “Även om de två första killarna i laguppställningen gjorde mycket av skadan.”

Den största anledningen till den offensiva återuppgången har faktiskt varit framväxten av Profar och Cronenworth i toppen. Cronenworth, i synnerhet, kämpade under mycket av den tidiga delen av säsongen. Han avslutade en triple shy av cykeln på onsdagen och körde i en karriär-high-tying fem runs, kom via en två-run dubbel i fjärde och en tre-run homer längs högerfältslinjen i femte.

Precis sådär, Cronenworths wRC+ är 98. För de oinitierade: viktade runs skapade plus är ett heltäckande träffmått för vilket 100 är ligagenomsnittet. Så Cronenworth har i princip arbetat sig tillbaka till ligagenomsnittet i år, trots alla dessa kämpar under början av säsongen. (Och han har gjort det med sitt vanliga enastående försvar på andra basen.)

“Jag kände mig bekväm under de senaste tre, fyra veckorna,” sa Cronenworth. “Jag har bara försökt hitta något för att få mig på rätt plats. Att se det lönar sig, det är fantastiskt.”

Cronenworths motståndskraft kan extrapoleras till hans lags. Padres sopades förra veckan i St. Louis och stirrade ner på varandra följande serier mot Brewers och Mets. De tog tre av fyra i Milwaukee. Sedan, efter att ha förlorat mot New York i måndags, svarade de med revansch och överträffade Mets med 20-2 under de två sista matcherna.

“Det här var stort för vårt självförtroende,” sa Melvin. “För att vi slog riktigt bra lag och vi gjorde det på olika sätt.”

I slutet av allt överlevde Padres inte bara sin brutala månad: de trivdes. Nu kommer de att ha tre raka veckor av matcher mot lag som för närvarande sitter under 0,500. Om de kan ta hand om affärer mot dessa motståndare, kan de bara befinna sig i ganska bra form nästa gång de möter ett lag med ett vinnande resultat.

Det skulle vara 30 juni-3 juli – en serie med fyra spel på Dodger Stadium.

.
#Padres #bevisar #att #har #ett #bra #lag #också #mot #Mets

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *