Marion "Suge" Knight appears in court in Los Angeles, Thursday, Oct. 4, 2018. A judge sentenced him to 28 years in prison for the 2015 death of man he ran over outside a Compton burger stand. (David McNew/Pool Photo via AP)

Suge Knight vittnar om Dr. Dre “Murder Burger”-incidenten: “Jag hade inte gjort något fel”

Framträdde på avstånd från ett cinderblock-rum målat neonvitt, fängslad Death Row Records grundare Suge Knight vittnade för första gången i onsdags om dagen i början av 2015 då han försökte – men misslyckades – få ett möte med Dr Dre på ett kontor för filmen Rakt ut från Compton och det slutade med att han slog in sin lastbil i två män utanför ett närliggande hamburgerställ och dödade en av dem.

Knight, 57, avtjänar nu ett 28-årigt fängelsestraff för den dödliga incidenten på Tam’s Burgers i Compton, Kalifornien, som krävde den lokala affärsmannen Terry Carter livet den 29 januari 2015. Åklagare anklagade ursprungligen Knight för mord och hävdade att han backade sin Ford Raptor-lastbil innan han avsiktligt växlade, slog på gasen och klippte ner Carter. Fallet undvek rättegång när Knight accepterade ett åklagande och dömdes för frivilligt dråp i september 2018.

Knights efterlängtade, ibland motsägelsefulla edsvurna vittnesmål visades live för jurymedlemmar i ett domstolshus i Compton på onsdagen som mittpunkten i hans försvar i den felaktiga dödsprocessen som väckts av Carters fru och döttrar.

Med en guldkedja över sin blå fängelseuniform och drack något som såg ut som ett iskaffe ur en stor plastmugg, hävdade Knight att han praktiskt taget snubblade över Rakt ut från Compton produktionsbasläger den dagen och sökte inte en konfrontation med Dre – även om Knight vittnade under ed att polisen sa till honom att Dre anställde mannen som sköt honom sju gånger på Chris Browns pre-VMA-fest sex månader tidigare sommaren 2014.

“Jag fick höra om det,” vittnade Knight på onsdagen när han blev tillfrågad om det påstådda mord-för-uthyrningskontraktet. “Folk visade mig checkar, annullerade checkar.”

Dre har för sin del förnekat den vilda anklagelsen. “Med tanke på att Dre inte har haft någon interaktion med Suge sedan han lämnade Death Row Records 1996, hoppas vi att Suges advokat har massor av skadeståndsförsäkringar”, sa Dres advokat i ett uttalande från 2016 när en advokat som påstås representera Knight lade ner anklagelsen till en numera nedlagd civil domstol korsklagomål.

I sitt vittnesmål på onsdagen hävdade Knight att han aldrig arbetat med advokaten som lämnade in korsanmälan, men han drog sig inte för ämnet om påstådda mördare. Han hävdade att han hamnade på filmens produktionskontor strax före Carters död eftersom han körde runt “i området” och en oidentifierad person sa åt honom att “komma fram” för att diskutera en “situation” med Dre.

“Dr. Dre — vi har varit riktigt goda vänner i flera år. Faktum är att jag känner hans barn, han känner mina barn. Och jag fick veta att han hade betalat några killar för att skada mig”, vittnade Knight. “Jag trodde inte på det eftersom myndigheterna ljuger. Så jag gick upp dit. …Jag tänkte prata med honom och säga: ‘Hej man, jag tänker inte reagera på vad myndigheterna säger om att du har något att göra med att jag blev skjuten. Jag vill bara göra dig medveten om att de säger det här och lägger ut det där.”

Knight hävdade att han inte var på baslägret för att klaga på att filmens manus porträtterade honom som en “livvakt” eller för att kräva pengar för användningen av hans namn och avbild på skärmen. Han sa att det kanske skulle komma upp – men han ville mest ha en ansikte mot ansikte med Dre för att låta honom veta vad polisen påstås ha sagt. Det påstod han när han hörde Dre och hans Rakt ut från Compton medproducent Isbit var för “upptagen” för ett möte, det var inte en stor sak eftersom han hade planer på att ta sin 5-årige son till en spelhall. Knight sa att han frivilligt lämnade baslägret när någon “kom ikapp” honom och sa: “Hej, Cube vill att du kommer (tillbaka) för vi har försökt fånga dig för att ta hand om dig.”

Knight vittnade om att när han frågade om Dre specifikt och sa att han inte ville vänta hela dagen, började saker och ting gå åt sidan. Cle “Bone” Sloan, en gängmedlem som arbetar med säkerhet för filmen, tog illa vid sig av ett skämt han gjorde och började bli “aggressiv”, sa Knight. Ungefär samtidigt försökte någon sätta något på hans vindruta, vittnade han.

“Blev du någonsin delgiven ett besöksförbud som Dr Dre påstås ha haft mot dig?” Frågade Knights advokat David Kenner efter det förvirrande omnämnandet av vindrutan.

“Nej”, svarade Knight. “Aldrig.”

Knight vittnade om att efter att han lämnat filmproduktionskontoret för sin familjeutflykt fick han ett samtal från Carter, en mångårig vän. Han berättade för jurymedlemmarna att Carter bjöd in honom till ett speciellt möte med Dre hemma hos Dwayne “Knob” Johnson tvärs över gatan från Tam’s.

“Han sa, ‘De försöker ta hand om dig, få bort en del saker. Dre kommer förbi Knobs hus. Kom och träffa mig där borta. Han sa: ‘Man, de försöker ge dig lite bröd,’ vittnade Knight och sa att han gick med på det, gjorde en u-sväng och begav sig till platsen.

Enligt Knight körde han upp tillsammans med Carters grå kombi på en gata som gränsar till Tams och blev föremål för ett väpnat bakhåll. Han sa att Sloan hoppade över en mur som gränsar till Tams parkeringsplats, viftade med en pistol och började slå honom genom sin lastbils öppna fönster.

Lance Behringer, advokaten som representerar Carters änka Lillian, och hans två döttrar, Nekaya och Crystal, grillade Knight över påståendet att han “fruktade för sitt liv” och agerade i självförsvar när han sköt sin motor och sprängde in i både Sloan och Carter, dödar Carter.

Behringer läste ur en utskrift av Knights dom där en domare varnade Knight för att hans invändning om “ingen tävling” var detsamma som en skyldig till frivilligt dråp. Behringer påpekade också att Knights tidigare advokat, Matthew Fletcher, nyligen erkände sig skyldig till konspiration och mened efter att åklagare sa att han och Knight planerat att muta människor för att säga att de såg män med vapen konfrontera Knight på Tam’s.

“Är det inte korrekt att istället för att åka på 142:a (Street), efter att du hade backat ut från Tam’s parkeringsplats och var rädd för ditt liv, bestämde du dig för att svänga tillbaka till Tam’s parkeringsplats?” frågade Behringer.

Knight svarade att rädslan “såsom fryser dig”, så det var därför han körde framåt, bakåt och sedan framåt igen.

Behringer konfronterade sedan Knight med utskriften av sin första intervju med polisen efter att Knight lämnat in sig själv för förhör timmar efter Carters död.

“Ingenstans i den där intervjun med Sgt. Biddle nämner du någonsin att Bone Sloan riktar en pistol mot dig”, sa advokaten.

“Var jag kommer ifrån, från Compton, och hur mina föräldrar lärde mig att vara ett Guds barn, det handlar inte om öga för öga. …Jag tänkte inte säga, ‘Hej, den här personen satte en pistol på mig och försökte döda mig’ och satte dem i förvar. Men samtidigt, när jag väl visste att de gav Bone immunitet, och han kan inte hamna i trubbel, om jag berättade sanningen, skulle ingenting kunna hända honom, det är en annan historia”, hävdade Knight.

“Låt mig se om jag kan förstå. Sloan, mannen som du tror drog en pistol mot dig och försökte döda dig, du försökte skydda honom genom att inte berätta för Sgt. Biddle att han hade en pistol där? Stämmer det?” frågade Behringer.

“Vi alla vänner. Det finns olika regler som vi följer — att du inte personligen försöker få en av dina homeboys i förvar, oavsett hur situationen är. Så därför, när han fick immunitet, och han inte kan hamna i problem, är det en skillnad”, vittnade Knight.

“Och du vill att den här juryn ska tro att Bone Sloan var där för att döda dig, och han hade en pistol som han hade för avsikt att använda för att döda dig, men istället för att använda den pistolen bestämde han sig för att slå. Är det sant?” frågade Behringer.

“Det stämmer inte alls,” sa Knight och gav sig in i ett av sina mer invecklade svar. “Sanningen är denna: Tams kallas “Murder Burger” av en anledning. En sak som vi alla vet är att du inte kan göra någonting i närheten av Tam’s på grund av kamerorna. …Ingen drog ut sin pistol vid Tams. Alla vet att det finns kameror. Fråga vem som helst, de kallar Tams “Murder Burger”. Många människor som inte visste att de har kameror där, de sitter fortfarande i fängelse idag.”

“Jag hade inte gjort något fel mot de här killarna för att de skulle vilja döda mig, men det fanns ett kontrakt,” tillade Knight när Carters dotter, Nekaya – som satt i rättssalen med sin mamma och syster – skakade på huvudet i avsky.

Familjen Carter lämnade in den underliggande stämningsansökan i juni 2015. Den utnämnde först Dr. Dre, Ice Cube och NBC Universal bland de tilltalade, och hävdade att de alla visste att Knight motsatte sig Rakt ut från Compton och hade för avsikt att begå våld på filmens uppsättningar. Familjen påstod att producenterna anlitade Sloan för att stå upp mot Knights våld och sedan skötte honom av oaktsamhet.

Dre och Cube, födda Andre Young respektive O’Shea Jackson, kämpade framgångsrikt mot klagomålet tillsammans med NBC Universal.

“Rätten kan inte förstå hur Knights hänsynslösa och påstådda kriminella försök att köra över Bone med sin lastbil senare på eftermiddagen var förutsägbart med en “extraordinärt hög grad av förutsägbarhet” så att en skyldighet kan åläggas de tilltalade,” Los Angeles County Superior Court Domare Brian Currey skrev i ett beslut från september 2016 som beviljade parternas uppsägningar. “Det påstådda faktum att de tilltalade beordrade Bone att ‘ta kontroll över situationen’ och arrangera ett möte med Carter gör det inte särskilt förutsägbart att Bone skulle ‘flankera’ och ‘lägga bakhåll’ Knight genom att fortsätta ett personligt slagsmål med Knight i närvaro av Bones medarbetare eller att Knight skulle försöka att vårdslöst och kriminellt attackera Bone med sitt fordon, eller att Carter skulle vara i någon trolig fara.”

Knight dök upp på kamera i onsdags gående både med och utan käpp. Han vittnade om att han är “100 % blind” på sitt vänstra öga.

“Skulle du inte hålla med, herr Knight, att om du körde runt utan giltigt körkort, var blind på ena ögat, och att om du körde över och dödade någon på trottoaren, borde du vara ansvarig?” frågade Behringer.

Knight svarade att han kunde “se tillräckligt” för att köra. “Som just nu kan jag luta mitt huvud åt rätt håll, jag kan se dig, men på ett annat sätt kan jag inte,” sa han.

Carter-familjens civilmål, som kräver mer än 10 miljoner dollar i skadestånd, förväntas pågå in i nästa vecka innan det går till juryn.


#Suge #Knight #vittnar #Dre #Murder #Burgerincidenten #Jag #hade #inte #gjort #något #fel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *