De sista av oss fans debatterar PS5-remakens grafik

De sista av oss fans debatterar PS5-remakens grafik

Ellie in the Last of Us PS5 står bredvid Ellie in the Last of Us PS4.

Skärmdump: Stygg hund / Kotaku

Nyheter om en remake av ett tv-spel är alltid klockslaget till en orkan av diskurs. Har det verkligen gått så lång tid? Gör det här spelet verkligen förtjänar en remake? Den här veckan är stormens öga Den sista av ossnär fansen diskuterar om det visuella i den nyss avtäckta remaken ser mätbart bättre ut än originalet.

Meddelade igår kväll under Heta Geoff Summers kickoff-showcase, Den sista av oss del I är en total remake av Den sista av ossNaughty Dogs banbrytande apokalyptiska actionspel för PlayStation 3. (Sony oavsiktligt läckt remakens existens några timmar före föreställningen, ta lite vind ur seglen på den officiella avslöjandet. Naughty Dog är också utveckla en fristående multiplayer Sista av oss biprodukt.) Del Isom erbjuder förbättrad bild och “moderniserat spelupplägg”, släpps den 2 september för PlayStation 5 och vid ett senare tillfälle för PC.

När Den sista av oss kom ut 2013, ansågs det allmänt vara ne plus ultra av grafisk trohet för sin era. Den remastrade versionen för PlayStation 4, som släpptes 2014, ser ännu bättre ut. Du skulle kunna hävda att åtminstone i en tidevarv av minskande avkastning för grafisk trohet, The Last of Us Remastrad är redan ett ganska modernt spel.

Två sidor av debatten runt Den sista av oss del Is bilder kan prydligt sammanfattas av ett av två uttalanden som gjordes som svar på Naughty Dogs tillkännagivande av Del I på Twitter:

  • “Det här ser inte så mycket bättre ut än remastern,” en person skrev.
  • “Skillnaden är otrolig” skrev annan.

Just nu, Twitter svämmar över med sida vid sida-bilder som jämförs Den sista av oss del I till sina föregångare. Några mosade skärmdumpar av remaken mot originalet från 2013, där de leriga bilderna uppenbarligen är mer skarpa. Andra använder remastern som baspunkt, vilket framstår som att jämföra ett mycket vackert spel med en väldigt söt spel.

Getting into the weeds, some folks acknowledge visual improvements while also expressing disappointment with the changes in art direction those improvements bring. For instance, Joel, the protagonist, looks more weathered and weary in the remake, bearing a closer resemblance to his character model from 2020’s The Last of Us Part II, set several years after the events of the first game.

The reveal has also väckte några frågor om huruvida en nyinspelning av ett relativt nyligt – och relativt snyggt – spel är värt allokeringen av Sonys resurser. Naughty Dog, en av Sonys mest prestigefyllda förstapartsstudior, skulle kunna jobba på något annat just nu, oavsett om det är en annan post i sin populära Outforskad serie eller en expansion för The Last of Us Del II. (I går kväll sa Naughty Dogs Neil Druckmann att han ska styra ett nytt projekt i studion men delade inga ytterligare detaljer.)

Andra har grundlöst hävdat att en remake inte är ett Naughty Dog-passionsprojekt utan snarare en del av en Sony-regisserad marknadsföringsframgång för den kommande tv-anpassningen. (Druckmann, som är en exekutiv producent av programmet, retade en enda produktion fortfarande under gårdagens evenemang, och visade stjärnorna Pedro Pascal och Bella Ramsey hukande i ett svagt upplyst rum.) Serien, som för närvarande produceras på HBO, har inget släppdatum.

Det finns en logik bakom idén att Sony, före programmets kommande premiär, skulle vilja spränga nykomlingar och fräscha upp minnen från långvariga fans. Det är dock rent spekulativt. Sony svarade inte på en begäran om kommentar.

För att vara tydlig, jag…är inte helt säker på var jag står i allt detta! Det är en fråga för Future Me. Jag menar, vem vet! Kanske Sista av oss känns som ett helt nytt spel med sina kontroller upp till 2022-standarder. Kanske visas det visuella på PS5 på ett sätt som jag inte kommer att kunna förstå förrän jag spelar den i action. Det här är den sortens saker som inte rimligen kan bedömas förrän ett spel är ute.

Men det finns en kränkning som jag är ganska bekväm med att bedöma idag: $$$$. Den sista av oss del I är listad på snart standardpris för nästa generations spel, med upplagor som sträcker sig från $70 för basen till $100 (med de dyrare utgåvorna inklusive en mängd förmåner i spelet och utrustning). PS5-ägare som prenumerera på PS Plus kan få för närvarande The Last of Us: Remastrad utan extra kostnad. Det är ett av spelen i PS Plus Collection.

.
#sista #oss #fans #debatterar #PS5remakens #grafik

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *