Ohtanis HR, pitching pärla slutar Angels sladd vid 14

Ohtanis HR, pitching pärla slutar Angels sladd vid 14

ANAHEIM, Kalifornien — Shohei Ohtani stod bara inför sin andra smet, och Phil Nevin, i sin tredje natt som Los Angeles Angels interim manager, kände att något speciellt kunde vara på gång. Han vände sig till sin pitchingcoach, Matt Wise, och förmedlade sin intuition.

“Han har den där looken, eller hur?” sa Nevin.

Änglarna kämpade, gnällde och Ohtani – ankaret för ett lag som led av förlusten av Mike Trout, Anthony Rendon och Taylor Ward — levereras åt dem. Hans sju en-runs innings och hans vältajmade hemkörning drev Angels till en 5-2-seger mot ett glödhett Boston Red Sox-lag på torsdagskvällen och avslutade sin franchise-rekordförlustsvit på 14 matcher.

Det var den typ av prestation som änglarna desperat behövde.

Det var den typ av prestanda som bara Ohtani kunde ge.

“Shohei var otroligt,” sa Trout. “Som alltid.”

Änglarnas förlustsvit var den längsta någonsin för ett lag med en regerande MVP på sin roster, och passerade 13 raka av 1985 Chicago Cubs av Ryne Sandberg och 11 raka av 1995 Houston Astros av Jeff Bagwell. Men Ohtani, som vann American League’s Most Valuable Player Award enhälligt förra säsongen, såg till att det inte sträckte sig längre. Han blev den femte spelaren sedan 1900 och den första sedan 1969 som slog ett hem och tjänade en vinst i segern som tog en förlustsvit på minst 10 matcher, enligt forskning från Elias Sports Bureau.

“Självklart, ville definitivt vinna den här,” sa Ohtani genom sin tolk. “Särskilt de dagar jag ställer upp – jag ville bara sätta laget på en plats för att ha en chans att vinna, och jag kände att jag kunde göra det idag.”

Efter att ha tillåtit nio runs på nio innings jämfört med sina tidigare två starter, begränsade Ohtani Red Sox – som var vinnare av sju i rad på väg in – till sex baserunners och genererade 18 svingar och missar, 15 fler än han samlade på sig sju dagar tidigare mot New York Yankees. Han satte en ny säsong högt i banor (100) och snabbbollshastighet (101 mph), och han verkade också vakna till liv offensivt.

Ohtani sänkte bara .192/.333/.383 under änglarnas 14-matcher långa förlustsvit, men han gav dem en ledning med 2-1 med en två-runs homer i motsatt fält i den femte och lade till en line-drive singel in den sjunde. Andrew Velazquezen lättslående mittfältare som körde en 0-för-22-nedgång, öppnade matchen med en tre-runs homer i den sjätte, vilket skickade änglarna till sin första seger sedan 24 maj, då laget stod 10 matcher över .500.

Änglarnas firande efter matchen på hemmaplan har varit särskilt högljudd den här säsongen, komplett med blixtljus, eldstäder och giveaways. Den långvariga frånvaron av en förhöjd torsdag till en annan nivå.

“Det kändes som om vi vann en slutspelsmatch idag,” sa Velazquez. “Bara en stor lättnad.”

Änglarnas förlustsvit var den längsta för ett lag som var minst 10 matcher över .500 när den serien började, enligt Elias. Endast tre lag har någonsin tagit sig till eftersäsongen trots en tvåsiffrig förlustrad – Los Angeles Dodgers 2017, 1982 Atlanta Braves och 1951 New York Giants, varav ingen tappade mer än 11 ​​raka.

Änglarna, som plötsligt sparkade Joe Maddon som sin manager i tisdags, ligger för närvarande tre matcher under 0,500 och 2 1/2 matcher efter den sjätte och sista slutspelsplatsen i American League, men de tror att de kan återgå till att likna den lag som dominerade de första sex veckorna.

“Vi vet vad vi är kapabla till,” sa Velazquez. “Vi har samma killar här.”

Änglarna överträffade motståndarna med 53 runs genom sina första 44 matcher men blev överträffade med sammanlagt 45 under deras nästa 14.

Under de kommande 14 blev de överträffade med 45.

Öring navigerade genom en karriärs värsta 26-matcher träfflös sträcka, sedan tweaked hans ljumske på tisdagskvällen. Rendon (handled) och Ward (hamstring) landade på den skadade listan och berövade änglarna den hotfulla toppen av lineupen som gjorde dem till en sådan kraft under större delen av april och halva maj. Ohtani kämpade, bullpen imploderade, startarna kunde inte sätta sig djupt in i matcher och en korthandsoffensiv misslyckades konsekvent med att göra runs.

Änglarna förlorade tre raka matcher mot Toronto Blue Jays och blev sedan överträffade med 17-3 av Yankees. Philadelphia Phillies svepte dem i en serie med tre spel, och tog finalen på styrkan av Bryce Harpers grand slam i åttonde omgången. Sedan vann Red Sox tre raka en-run-matcher, varav två såg änglarna stängas ute. p>

Det gav Nevin sin första seger som major league manager – och det gav honom slutligen spelbollen.

“Shohei gav den till mig,” sa Nevin. “Det var snyggt.”

.
#Ohtanis #pitching #pärla #slutar #Angels #sladd #vid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *