PGA Tour stänger officiellt av golfare som deltar i det inledande LIV Golf-evenemanget

PGA Tour stänger officiellt av golfare som deltar i det inledande LIV Golf-evenemanget

“Som ni vet fick spelarna nedan inte de nödvändiga motstridiga evenemangen och mediarättigheterna – eller ansökte inte om släpp alls – och deras deltagande i Saudi Golf League/LIV Golf-evenemanget strider mot våra turneringsregler “, sa Monahan i ett memo.

“Samma öde gäller för alla andra spelare som deltar i framtida Saudi Golf League-evenemang i strid med våra regler.”

Spelare som har sagt upp sina medlemskap kommer att tas bort från FedEx Cups poänglista när RBC Canadian Open-resultaten publiceras på söndag.

De 17 listade golfarna, inklusive tidigare major-vinnare Dustin Johnson, Phil Mickelson och Sergio Garcia, kommer inte att tillåtas att spela i PGA Tour-turneringar som icke-medlem via ett sponsorundantag eller någon annan behörighetskategori, upprepade PM:et.

Mickelson, som tidigare var kvalificerad för hela PGA-touren, sa på onsdagen att han inte planerar att lämna Touren eftersom han hade förtjänat rätten att delta eftersom han har “ett livstidsmedlemskap som han har förtjänat och arbetat hårt för. “

Vad kommer härnäst?

När det gäller vad som händer nu för PGA Tour, tillade Monahan i uttalandet: “Du har förmodligen fler frågor. Vad händer härnäst? Kan dessa spelare komma tillbaka? Kan de så småningom spela PGA TOUR Champions? Lita på att vi är beredda att ta itu med dessa frågor, och vi kommer att närma oss dem på samma sätt som vi har hela processen: genom att vara transparenta och respektera PGA TOUR-bestämmelserna som du hjälpte till att upprätta.

“Dessa spelare har gjort sitt val av sina egna ekonomiska skäl. Men de kan inte kräva samma PGA TOUR-medlemskapsförmåner, överväganden, möjligheter och plattform som du. Den förväntningen saknar respekt för dig, våra fans och våra partners. Du har gjort ett annat val, vilket är att följa de turneringsregler du gick med på när du förverkligade drömmen om att tjäna ett PGA TOUR-kort och – ännu viktigare – att tävla som en del av den framstående organisationen i den professionella golfvärlden.”

Vad är LIV Golf-serien?

LIV Golf-serien stöds av Saudiarabiens offentliga investeringsfond (PIF) – en suverän förmögenhetsfond som leds av Mohammed bin Salman, Saudiarabiens kronprins och mannen som en amerikansk underrättelserapport utsåg som ansvarig för att godkänna operationen som ledde till till Mordet på journalisten Jamal Khashoggi 2018. Bin Salman har förnekat inblandning i mordet på Khashoggi.

Turnén består av åtta evenemang över hela världen, med början i London på torsdag.

Frontad av tidigare världsnummer 1 Greg Normanden lagbaserade serien pågår från juni till oktober med syftet, står det, att “holistiskt förbättra hälsan hos professionell golf på en global skala för att hjälpa till att låsa upp sportens (sic) outnyttjade potential.”

Saudiarabiens PIF har lovat att dela ut 250 miljoner dollar i totala prispengar. Vart och ett av de första sju evenemangen kommer att ha en total prispåse på $25 miljoner, med $20 miljoner fördelade mellan individuella spelare och de återstående $5 miljonerna delas mellan de tre bästa lagen i slutet av varje vecka.

Inför det första eventet i London tillkännagavs de 12 lagen, samt deras kapten. På tisdagen valde kaptenerna resten av sina lag i ett draftformat som liknar NFL- och NBA-drafterna.

Till skillnad från typiska golfevenemang är Londons evenemang över tre dagar, inte fyra, med 48-mannafältet som börjar med en shotgun-start – allt på samma gång – i hopp om att bli ett mer engagerande, actionfyllt evenemang.

Om du tävlar i ett traditionellt slagspelsformat blir det lägsta poängen vinnaren.

Vad var LIV Golfs svar?

LIV Golf svarade på PGA Tours beslut att stänga av spelare på torsdagen och sa: “Dagens tillkännagivande från PGA Tour är hämndlysten och det fördjupar klyftan mellan Touren och dess medlemmar. Det är oroande att Touren, en organisation som är dedikerad till att skapa möjligheter för golfare att spela spelet, är den enhet som blockerar golfare från att spela.

“Detta är verkligen inte det sista ordet om detta ämne. Eran av fri byrå har börjat eftersom vi är stolta över att ha ett helt fält av spelare som ansluter sig till oss i London och utanför.”

.
#PGA #Tour #stänger #officiellt #golfare #som #deltar #det #inledande #LIV #Golfevenemanget

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *