Återförenade: Fem av de sju skådespelarna som spelade von Trapp-barnen i The Sound Of Music deltog i det 48:e årliga AFI Life Achievement Award för att hedra Julie Andrews, inklusive Duane Chase, Kym Karath, Angela Cartwright, Debbie Turner och Nicholas Hammond

The Sound Of Music-barnskådespelare som spelade von Trapp-barn återförenas för AFI:s hyllning av Julie Andrews

Den älskade engelska skådespelerskan Julie Andrews får American Film Institutes högsta utmärkelse för en karriär inom film.

Den 48:e AFI Life Achievement Award Gala Tribute firade Julie Andrews torsdagen den 9 juni på Dolby Theatre i Los Angeles.

Som en del av firandet återförenades skådespelarna som spelade von Trapp-barnen i The Sound Of Music (1965) för att hylla Andrews, som nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som Maria von Trapp i den klassiska musikalen drama.

Återförenade: Fem av de sju skådespelarna som spelade von Trapp-barnen i The Sound Of Music deltog i det 48:e årliga AFI Life Achievement Award för att hedra Julie Andrews, inklusive Duane Chase, Kym Karath, Angela Cartwright, Debbie Turner och Nicholas Hammond

Honored: Engelska skådespelerskan Julie Andrews, 86, tog emot American Film Institutes (AFI) Life Achievement Award under en gala på Dolby Theatre i Hollywood i torsdags

Honored: Engelska skådespelerskan Julie Andrews, 86, tog emot American Film Institutes (AFI) Life Achievement Award under en gala på Dolby Theatre i Hollywood i torsdags

I filmen skickar moderabbedissan (Peggy Wood) Maria (Julie Andrews) till villan till den pensionerade sjöofficeren Kapten Georg von Trapp (Christopher Plummer) för att vara guvernant åt sina sju barn – Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Märta och Gretl.

Cirka 57 år efter att den släpptes kunde fem av dessa sju barnskådespelare närvara vid ceremonin för att hedra Andrews.

Inför ceremonin slog de fem skådespelarna ut på röda mattan för en serie fotografier tillsammans.

Och vad mer: de färgkoordinerade alla sina modeval i svart och vitt för den festliga tillställningen.

The von Trapp-barn: De sju von Trapp-barnen spelade en avgörande roll i The Sound Of Music;  ledande Lady Julie Andrews är på bilden tillsammans med motspelarna (från vänster till vänster) Debbie Turner, Angela Cartwright, Duane Chase, Kym Karath, Heather Menzies, Nicholas Hammond och Charmian Carr

The von Trapp-barn: De sju von Trapp-barnen spelade en avgörande roll i The Sound Of Music; ledande Lady Julie Andrews är på bilden tillsammans med motspelarna (från vänster till vänster) Debbie Turner, Angela Cartwright, Duane Chase, Kym Karath, Heather Menzies, Nicholas Hammond och Charmian Carr

Återförenade: De fem skådespelarna som spelade von Trapp-barnen färgkoordinerade i svart och vitt;  på bilden är Duane Chase, 71, Kym Karath, 63, Angela Cartwright, 69, Debbie Turner, 65, och Nicholas Hammond, 72;  tyvärr har de två kvarvarande barnskådespelarna Charmian Carr (Liesl) och Heather Menzies (Louisa) båda gått bort de senaste åren

Återförenade: De fem skådespelarna som spelade von Trapp-barnen färgkoordinerade i svart och vitt; på bilden är Duane Chase, 71, Kym Karath, 63, Angela Cartwright, 69, Debbie Turner, 65, och Nicholas Hammond, 72; tyvärr har de två kvarvarande barnskådespelarna Charmian Carr (Liesl) och Heather Menzies (Louisa) båda gått bort de senaste åren

Duane Chase, nu 71, spelade rollen som Kurt von Trapp i filmen, såg stilig ut i svart kostym och fluga med en vit skjorta.

Kym Karath, 63, visade upp sitt modekänsla i en vacker svart klänning som kramade om kurvorna. Hon spelade Gretl, den yngsta av Von Trapp-barnen.

Angela Cartwright, 69, stod i mitten under fotograferingen på röda mattan i en härlig svart skir klänning. Hon porträtterade Brigitta i den ikoniska musikalen, som till slut fick 10 Oscarsnomineringar.

Debbie Turner, 65, som fick äran att spela Marta, valde att gå med en svart och silver klänning.

Och mannen som spelade Friedrich, Nicholas Hammond, gick också med en klassisk svart kostym och svart fluga. Den 72-årige skådespelaren skulle också lägga till en vit skjorta till ensemblen.

The Sound Of Music fick 10 Oscarsnomineringar och vann fem, inklusive bästa film och bästa regissör för Robert Wise;  skådespelarna Kym Karath, Angela Cartwright, Debbie Turner och Nicholas Hammond ses göra en annan pose

The Sound Of Music fick 10 Oscarsnomineringar och vann fem, inklusive bästa film och bästa regissör för Robert Wise; skådespelarna Kym Karath, Angela Cartwright, Debbie Turner och Nicholas Hammond ses göra en annan pose

Barnstjärna: Tillsammans med The Sound Of Music är Angela Cartwright också känd för sin roll som Linda Williams, styvdotter till Danny Williams i 1950-talets serien The Danny Thomas Show och Penny Robinson i 1960-talets serie Lost In Space

Barnstjärna: Tillsammans med The Sound Of Music är Angela Cartwright också känd för sin roll som Linda Williams, styvdotter till Danny Williams i 1950-talets serien The Danny Thomas Show och Penny Robinson i 1960-talets serie Lost In Space

Tyvärr gick de återstående två barnskådespelarna som spelade von Trapp-barnen bort.

Charmian Carr, som hade rollen som Liesl, dog i september 2016 vid 73 års ålder. Och skådespelerskan som spelade Louisa, Heather Menzies, var 68 år när hon gick bort i december 2017.

AFI-evenemanget för Andrews var ursprungligen planerat till 2020 men det sköts upp på grund av hälso- och säkerhetsproblem relaterade till covid-19-pandemin.

“Julie Andrews har skickat andar i höjden över generationer,” sa Bob Gazzale, AFI Ordförande och VD. “Det här nya datumet för hennes AFI Tribute berikar vår förväntan att fira henne på ett sätt som är värdigt i en tid som världen behöver det mest.”

Andrews, 86, är en trefaldig Oscar-nominerad, som inkluderade bästa kvinnliga för The Sound Of Music; vann en gång för sin roll i Mary Poppins (1964).

Surrey, Englands infödings framträdande i The Sound Of Music gav henne en Golden Globe-pris för bästa kvinnliga huvudroll – komedi eller musikal.

Ikoniska filmer: Cartwright gjorde sitt första filmframträdande vid tre års ålder som Paul Newmans dotter i Somebody Up There Likes Me (1956)

Ikoniska filmer: Cartwright gjorde sitt första filmframträdande vid tre års ålder som Paul Newmans dotter i Somebody Up There Likes Me (1956)

Legendarisk: Andrews fick tre Oscarsnomineringar under sin karriär, inklusive för The Sound Of Music;  hennes enda vinst var för Mary Poppins (1964)

Legendarisk: Andrews fick tre Oscarsnomineringar under sin karriär, inklusive för The Sound Of Music; hennes enda vinst var för Mary Poppins (1964)

The Sound Of Music, som var en anpassning av pjäsen med samma namn från 1959, släpptes den 2 mars 1965.

Tillsammans med Andrews och barnstjärnorna spelade filmen även Christopher Plummer, Richard Haydn, Peggy Wood, Eleanor Parker, Anna Lee, Portia Nelson, Ben Wright, Daniel Truhitte, Norma Varden, Gil Stuar, Marni Nixon, Evadne Baker och Doris Lloyd.

Det fortsatte med att bli en bra hit och fick utmärkelsen att vara den första filmen som tjänade över 100 miljoner dollar. Under åren skulle filmen så småningom fortsätta att tjäna mer än 286 miljoner dollar i biljettkassan.

Justerat för inflation tjänade The Sound Of Music cirka 2,366 miljarder dollar i 2014 års priser – vilket placerar den bland de tio mest inkomstbringande filmerna genom tiderna.

Bonafide-hit: The Sound Of Music blev den första filmen som toppade 100 miljoner dollar i biljettkassan;  på bilden är stjärnorna Charmian Carr, Kym Karath, Nicholas Hammond, Julie Andrews, Debbie Turner, Angela Cartwright och Duane Chase

Bonafide-hit: The Sound Of Music blev den första filmen som toppade 100 miljoner dollar i biljettkassan; på bilden är stjärnorna Charmian Carr, Kym Karath, Nicholas Hammond, Julie Andrews, Debbie Turner, Angela Cartwright och Duane Chase

.
#Sound #Musicbarnskådespelare #som #spelade #von #Trappbarn #återförenas #för #AFIs #hyllning #Julie #Andrews

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *