En av iPadOS 16s nyckelnyheter är Stage Manager, som låter användare ändra storlek på appar till överlappande fönster för en förbättrad multitasking-upplevelse. Stage Manager har också fullt stöd för en extern skärm, vilket gör att användare kan arbeta med upp till fyra appar på iPad och upp till fyra appar på den externa skärmen samtidigt.


Till vissa användares besvikelse är Stage Manager begränsad till iPad-modeller med ett M1-chip, inklusive den senaste iPad Pro och iPad Air. I ett uttalande som delas med Rene Ritchieförklarade Apple sin motivering till denna begränsning genom att hävda att Stage Manager-upplevelsen “kräver stort internt minne, otroligt snabb lagring och flexibel extern skärm I/O, som alla levereras av iPads med M1-chippet.”

Apples fullständiga uttalande, som delas av Ritchie:

Stage Manager är en helt integrerad upplevelse som ger en helt ny fönsterupplevelse som är otroligt snabb och lyhörd och låter användare köra 8 appar samtidigt över iPad och en extern skärm med upp till 6K-upplösning. Att leverera denna upplevelse med den omedelbarhet som användarna förväntar sig av iPads touch-first-upplevelse kräver stort internt minne, otroligt snabb lagring och flexibel extern skärm I/O, som alla levereras av iPads med M1-chippet.

Till exempel är M1 iPad Pro tillgänglig med upp till 16 GB RAM, jämfört med 6 GB i den tidigare generationens iPad Pro. Apple sa också att M1 iPad Pro har 2x snabbare lagring än den tidigare generationens modell.

Medan Stage Manager-funktionen är begränsad till iPad-modeller med ett M1-chip, är iPadOS 16 som helhet kompatibel med alla iPad Pro-modeller, tredje generationens iPad Air och nyare, femte generationens iPad och nyare, och femte generationen iPad mini och nyare. Uppdateringen är för närvarande i betaversion för utvecklare, och Apple planerar att släppa en offentlig betaversion i juli. iPadOS 16 bör släppas för alla användare runt september.

Relaterade berättelser

Apple lanserar app Windows, fullständigt stöd för extern skärm och mer för M1 iPads

Apple tillkännagav idag en serie iPadOS 16-funktioner exklusiva för iPads med M1-chippet, inklusive stöd för virtuellt minnesbyte, fönsterfönster via Stage Manager, förbättrat stöd för extern bildskärm och mer. Virtuellt minnesbyte utökar mängden tillgängligt minne för alla iPad-appar, med upp till 16 GB tillgängligt för de mest krävande apparna på vissa iPad Pro-modeller. iPadOS 16 innehåller ett nytt sätt att…

iPadOS 16:s bästa funktion är begränsad till M1 iPads

Apple presenterade igår iPadOS 16, den senaste versionen av iOS-operativsystemet designat för tablettformfaktorn. iPadOS 16 har många av funktionerna som kommer till iOS 16, men den har också några iPad-specifika uppdateringar. En av dessa nya funktioner är ett uppdaterat multitasking-system som kallas Stage Manager, men många iPad-användare kommer aldrig att få testa Stage Manager eftersom det bara…

iPadOS 16 låter appar använda lagring som virtuellt RAM-minne på M1 iPads

Apple lägger till virtuellt minnesbyte till iPadOS 16, vilket gör att appar på de senaste iPad Pro- och iPad Air-modellerna kan använda gratis och tillgängligt lagringsutrymme som extra minne för krävande arbetsbelastningar. Med iPadOS 15 kan vissa appar använda upp till 12 GB minne på den högsta M1 iPad Pro som har 16 GB totalt RAM-minne. Med iPadOS 16 och virtuellt minnesbyte ökar Apple avsevärt mängden minne …

Video: Kolla in de 5 bästa iPadOS 16-funktionerna

iPadOS 16, Apples operativsystem som körs på iPad, får nästan alla fantastiska funktioner som kommer till iOS 16, men det finns även iPad-specifika tillägg som gör iPad mer Mac-liknande än någonsin. I vår senaste YouTube-video visar vi upp de fem bästa funktionerna som kommer till iPad i höst. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Stage Manager – Stage Manager …

iPad Air 5 ryktas ha M1-chip, 8 GB RAM och 128 GB baslagring

Femte generationens iPad Air kommer att ha en rad avsevärt uppgraderade interna delar, enligt en overifierad men allt mer rimlig rapport som kommer från Asien. Enligt ett inlägg från kontot “yeux1122” på den koreanska bloggen Naver kommer femte generationens iPad Air att ha M1-chippet. Som ett resultat är iPad Air också avsedd att paras ihop med 8 GB minne, hävdar inlägget. …

Benchmark-resultat bekräftar att Apple inte har klockat ner M1-chipet i nya iPad Air

Benchmarkresultat för den nya iPad Air avslöjar att Apple inte har klockat ner M1-chippet för att på konstgjord väg begränsa enhetens prestanda. M1-chippet i femte generationens iPad Air har samma driftsfrekvens på 3,2 GHz som det har i iPad Pro, enligt Geekbench 5-resultat. Som sådan har M1 iPad Air praktiskt taget identisk prestanda som M1 iPad Pro. Närmare bestämt M1 iPad…

Praktiskt med den nya M1 iPad Air

Apple introducerade förra veckan en uppdaterad iPad Air med ett M1-chip, och nu finns den nya surfplattan att köpa. Vi plockade upp en för att se hur den kan jämföras med iPad Pro, som också har ett M1-chip, för att ge dig en uppfattning om vilken av Apples iPads som är rätt för dig. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Designmässigt ser femte generationens iPad Air ut precis som…

Vilka enheter stöder iOS 16 och iPadOS 16?

Även om det ännu inte finns några konkreta rykten relaterade till vilka enheter iOS 16 och iPadOS 16 kommer att stödja, kan upphörandet av iPod touch tidigare i veckan vara en indikation på att så många som nio enheter kan vara på väg att förlora stödet för Apples kommande operativsystem . iOS och iPadOS 13, 14 och 15 stöder alla samma enheter, med iPhone 6S och iPhone 6S Plus,…

Populära berättelser

Här är alla macOS Ventura-funktioner som din Intel Mac inte stöder

Apples offentliga lansering av macOS Ventura väntas någon gång i oktober, men med tanke på antalet funktioner i macOS Monterey som var begränsade till Apples kisel-Mac, kommer Intel Mac-ägare igen känna sig utanför i kylan i höst? Lyckligtvis ser det inte ut som att det kommer att bli fallet den här gången, med många av de viktigaste funktionerna i macOS 13 som erbjuder full funktionalitet på både Intel och…

Allt Apple tillkännagav vid WWDC 2022 Keynote på 13 minuter

Apple höll i måndags ett keynote-evenemang som såg introduktionen av iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 Ventura, watchOS 9 och det nya Apple-kiselchippet M2, som snart är tillgängligt i MacBook Air och 13-tums MacBook Proffs. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Det var en galen händelse där Apple introducerade funktion efter funktion i nästan två timmar i sträck. För de som…

Här är alla widgets du kan lägga till på din iPhones låsskärm i iOS 16

I iOS 16 har Apple sett över iPhone-låsskärmen för att göra den mycket mer anpassningsbar, och en av de mest välkomnande förändringarna är möjligheten att lägga till informationsrika widgets till låsskärmen för första gången. Låsskärmswidgetar har varit det enda förbehållet för Android-telefoner i några år nu, så det är bra att se att de äntligen kommer till iPhones senare i år när iOS 16 är…

Apple möter användarreaktioner efter att supporten för iPhone 7 från iOS 16 har tappats

Apple står inför motreaktioner från användare efter att de tillkännagav att iOS 16, dess nästa stora utgåva av iOS som ska släppas i höst, inte kommer att stödjas av iPhone 7 och iPhone 7 Plus. iOS 16 kommer att medföra stora förändringar och anpassningsfunktioner till låsskärmen, mycket efterlängtade ändringar i iMessage som markering som oläst och meddelanderedigeringar och så mycket mer. Användare har länge bett Apple att…

Apples ryktade 12-tums MacBook skulle kunna vara Pro-modell med M2 Pro och M2 Max

Bloombergs Mark Gurman rapporterade på torsdagen att Apple överväger att lansera en helt ny 12-tums bärbar dator i slutet av 2023 eller i början av 2024. Gurman sa att det är oklart om 12-tumsmodellen skulle vara en low-end MacBook eller en högre -slut MacBook Pro. Twitter-användaren “Majin Bu” har sedan dess hävdat att modellen kommer att vara en ny 12-tums MacBook Pro som kan vara utrustad med Apples nästa generations M2…

Apples återförsäljare “Simply Mac” stängs av

Apples återförsäljare och tjänsteleverantör Simply Mac stänger omedelbart efter nästan sexton års verksamhet, meddelade företaget internt. I ett brev till anställda idag, erhållet av MacRumors från flera källor, sa Simply Mac VD Rein Voigt att företaget lägger ner sin verksamhet och säger upp alla anställda omedelbart i väntan på att ansöka om…