Joseph Morgan Confirms Klaus Will Appear in Legacies Series Finale

Charmed Series Finale: EPs Explain That Absolutely Bonkers Ending, Talk Reboot’s Connection to Original Show

Ja, Betagen fans, det hände verkligen. CW-dramat avslutade sin fyrasäsongskörning på fredagen med en häpnadsväckande, multivers-bekräftande slutscen som kommer att få fans av både omstarten och originalserien att prata.

Efter att ha återförenat Inara med sina systrar och förhindrat ännu en magisk apokalyps, upptäckte de nuvarande Charmed Ones – Mel, Maggie och Kaela – en mystisk dörr prydd med deras signatur triquetra.

“Är vi säkra på detta? En annan värld? Andra charmade?” frågade Mel gruppen. Maggie delade sin systers skepsis, men Kaela insisterade på att det är dit ödet har lett dem.

Så, vad fanns på andra sidan den ödesdigra dörren? Ingen stor grej, bara… Halliwell Manor! “Det här huset känns konstigt bekant,” noterade Mel när trion befann sig stå utanför själva hemmet där Prue, Piper, Phoebe och Paige finslipade sitt hantverk i originalet Betagen.

“Jag antar att vi borde se vem som bor här,” föreslog Maggie, men en knackning på dörren avslöjade att ingen var hemma. Efter ytterligare en knuff från Michaela gick Maggie med på att de skulle gå in i huset, som (som ödet ville) var upplåst. “Vi är starkare än vi någonsin har varit”, sa hon. “Jag vet att vi kan hantera vad vi än möter på andra sidan den där dörren.”

Avsnittet (och serien) slutade med att Mel, Maggie och Kaela gick in i Halliwell Manor och dörrarna stängdes magiskt bakom dem.

Är ditt sinne helt blåst? Våra var. Lyckligtvis verkställande producenter Jeffrey Lieber och Joey Falco var glada över att ställa våra brännande frågor om slutscenen för att svänga för staketet:

TVLINE | Skulle säsongen alltid sluta så här, eller gjorde du det här för att du visste att det inte skulle komma tillbaka?
FALCO | Vi skrev och spelade in det här avsnittet innan vi visste att programmet skulle ta slut. Vi visste i månader att det fanns en 50/50 chans att vi skulle bli avbokade, så vi ville avsluta med något som kunde gå framåt men som också kunde vara en tillfredsställande slutsats. Vi ville så småningom knyta samman dessa universum. Vi skulle göra det på ett mycket större och galnare sätt vid en viss tidpunkt, men eftersom vi visste att det fanns en chans att vi skulle bli inställda, var det här den söta platsen där vi kände att vi fick göra det vi alltid har velat att göra — göra det till en Betagen multiversum — men också sluta på ett sätt som är hoppfullt och tillfredsställande och avslutar allas känslor.

TVLINE | Det är ett jävla set-up. Vad skulle du ha gjort om showen hade blivit förnyad?
LIEBER | Vi var ute efter att börja nästa säsong med universum knutna ihop, och då skulle vi ha sett [which cast members were] runt och mottaglig. Vi skulle, under de första fem minuterna av säsong 5, ha tagit itu med hur dessa universum var sammansatta och sedan skulle ha flyttat tillbaka till vår värld igen. Det som verkligen var viktigt för oss den här säsongen var att skapa något stort och stabilt. Vi fortsatte att gå tillbaka till vad Spider-Man-serien gjorde. Vi ville att det skulle finnas en värld som alla kunde existera i.
FALCO | Vi hade verkligen en plan för vart säsong 5 skulle ta vägen. Det skulle bli telefonsamtal om vilka skådespelare som är tillgängliga och vem som är villig att göra det. Vi hade en väldigt flexibel plan utifrån [those logistics], men vi hade aldrig de samtalen eftersom vi inte skulle ha dem förrän vi fick en upphämtning. Så vi kommer aldrig att veta vem som kan ha dykt upp eller inte.

TVLINE | Så det gjordes inga telefonsamtal om att få någon för en cameo i den här sista scenen?
FALCO | Höger. Vi skulle aldrig göra det den här säsongen. Allt handlade om att lansera säsong 5 med det.
LIEBER | Det fanns två separata bekymmer. För det första är den här showen den här showen, så vi ville avsluta den här säsongen med dessa karaktärer. Sedan finns det den större idén med franchisen, och det ville vi göra ära åt. Men vi ville aldrig att den här säsongen skulle sluta med något annat än de här tre systrarna – Mel, Maggie och Michaela – och avsluta dem på något sätt.

TVLINE | Var du på inspelningsplatsen dagen den här scenen spelades in? Det måste ha varit ett stort ögonblick.
LIEBER | Tja, det finns en historia där: De tre av dem på verandan sköts i Vancouver. Vårt underbara team byggde en [replica] av verandan. Men när tillbakadragningen inträffade, sköts det i LA [at the house used for exteriors on the original Charmed]. Den här idén började med Joey, som föreslog det som ett sätt att avsluta säsongen. Vi försökte få tag i huset, men vi kunde inte komma på det. Vi hade anlitat en författare som heter Adam Lujan mot slutet av säsongen, och när vi pratade om våra frustrationer sa han, “Jag känner killen som är hyresvärden i det huset!” Två timmar senare hade vi tillgång till den. Det var fantastiskt.
FALCO | Det var ödet, ärligt talat. Det var kismet. Det är något vi verkligen har varit peppade på att göra länge. … Jeff och jag var båda där, och vi har massor av bilder på Betagen hus som vi måste lägga upp [after the episode airs].

TVLINE | Jag måste fråga: Var det Prue eller Macy som stängde dörren på slutet?
FALCO | Det är en bra fråga… som jag tror att fansen kan diskutera. Jag har förvisso en tanke, men jag tycker inte att vi ska göra det kanon, för jag känner att det är uppe till debatt.
LIEBER | Den här fanbasen är hyperspecifik och besatt av allt, och vi får många frågor online om vad som är sanning. Och vi är på väg att gå in i en period där det finns ett gäng frågor som förmodligen inte kommer att ha svar. Till det säger vi, “ni svarar!” Någonstans längre fram kommer den här saken att plockas upp av någon och de kommer att gå framåt, och allt jag kan hoppas att vi gjorde är att lämna efter sig ett sammanhållet universum som någon kan ta och [work] med. Det var vad den här förra säsongen handlade om, att sätta allt på samma plats.

TVLINE | Jag är ledsen att vi inte kommer att få se det hända, men även tanken på det känns på något sätt tillfredsställande.
FALCO | Och även om den här showen har tagit slut, tar inte dessa damers resa slut. De slåss fortfarande. Vi skulle inte sluta med att de satt runt ett bord och läste berättelser för sina barnbarn som den ursprungliga showen gjorde. Kampen fortsätter, det är där vi vill lämna publiken. De är fortfarande ute och slåss.

Vi kommer att ha fler Betagen finalbevakning kommer i helgen, inklusive mer om vad fansen skulle ha sett i säsong 5. För nu, betygsätt finalen i vår omröstning nedan och skriv sedan en kommentar med dina tankar om slutet.#Charmed #Series #Finale #EPs #Explain #Absolutely #Bonkers #Talk #Reboots #Connection #Original #Show

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *