Curry exploderar i 43, "viljar" Warriors till seger

Curry exploderar i 43, “viljar” Warriors till seger

BOSTON — Stephen Curry är inte en som visar massor av känslor under hela spelets gång. Men i Golden State Warriors vinst med 107-97 över Boston Celtics i match 4 i NBA-finalen, bar Curry sitt hjärta på ärmen hela natten.

Sent under den första kvarten, efter att ha slagit ner rygg mot rygg 3-poängare, sprang Curry ner till den motsatta änden av banan och började skrika på Boston-fansen – något han kanske gör en eller två gånger på sträckan efter en stor skott, men sällan från de inledande ögonblicken.

“Det kändes som att vi bara var tvungna att låta alla veta att vi var här ikväll,” sa Curry. “Oavsett om det är deras publik, deras lag, vårt lag, vem som helst vill se den energin och den där elden, vi livnär oss på det.

Curry slutade med 43 poäng på 14 av 26 skott, inklusive sju 3-poängare, och lade till 10 returer och fyra assist. Han blev bara den femte guarden i NBA:s historia som har minst 40 poäng och 10 returer i en finalmatch.

“Otrolig,” Draymond Grön sa. “Lägg oss på hans rygg. Ville att vi skulle vinna. Välbehövlig vinst. En match vi var tvungna att ha. Kom ut och visade varför han är en av de bästa spelarna som någonsin spelat den här matchen, du vet, och varför, du vet, den här organisationen har kunnat leda honom till så mycket framgång. Det är helt otroligt.”

Green sa att han visste att Curry inte skulle låta Warriors förlora. Kerr kallade sitt spel “fantastiskt”. Klay Thompson rankade det som Currys nummer 1 finalprestation.

Curry rankar inte sina prestationer, men han sa att han förstod vikten av det han gjorde fredagskvällen, särskilt med tanke på vad som stod på spel. Resultatet av fredagens match skulle antingen ha sänkt Warriors med 3-1 eller jämnat serien med två matcher vardera.

Curry såg till att det var det senare.

“Det betyder allt att veta vilken känsla av brådska vi var tvungna att ha ikväll för att vinna på vägen och behålla lite liv i serien, få tillbaka fördelen på hemmaplan och försöka skapa lite fart på vårt sätt,” sa Curry.

Curry gjorde 33 poäng under de första tre kvartalen, en trend som hade varit konsekvent under de tre första matcherna i serien. Men hans problemområde hade varit den fjärde kvarten, där han hade bara tre poäng i snitt på 30 % målskytte. Han hade bara gjort sex poäng i matcherna 1, 2 och 3 tillsammans.

På fredagen gjorde han 10 i den sista ramen. Han hade 24 poäng i den andra halvleken totalt, vilket gjorde det mesta i sin karriär i den andra halvan av en finalmatch.

Den fjärde kvarten är när Warriors, som ett lag, sätter klämmorna på Celtics. Golden State överträffade Boston med 15-0 i kristid och blev det första laget under de senaste 50 säsongerna att vinna en finalmatch med minst 10 poäng efter att ha legat under någon gång under de sista fem minuterna av matchen.

“Vi hjälpte varandra, spelade tillsammans, spelade aggressivt på den defensiva sidan, och viktigast av allt bara stängde”, sa Wiggins. “Du vet, inte ta returer. Inga offensiva returer. Fick inga andra chansspoäng. Så det var stort.”

Med drygt en minut kvar av matchen och Warriors upp tre, tog Green den offensiva returen från en missad Thompson 3-poängare. Han skickade tillbaka den till Curry men fick snabbt tillbaka bollen efter att Celtics kastade ett dubbellag mot Curry. Green diskade sedan bollen till Looney, som avslutade med en dunk over Al Horford.

Kerr kallade det nattens största hink. Men det var Curry som bar dem till den punkt då det skottet kunde bli dolken.

“De saker han gör tar vi för givet då och då,” sa Thompson. “Men att gå ut och lägga oss på hans rygg, jag menar, vi måste hjälpa honom på måndag.”

Curry fick lite hjälp på fredagen av Thompson, som gjorde 18 poäng och slog ner fyra 3-poängare; Andrew Wiggins, som hade 17 poäng och 16 returer; och Jordan Poolesom lade till 14 poäng. Kevon Looneysom kom från bänken för första gången denna serie, hade 11 returer och avslutade med ett plus – 21 nettobetyg.

Men Curry överträffade resten av Warriors startande med 43-39. Med sina 34 år är han den äldsta spelaren som gjort det i en finalspel sedan Michael Jordan, 35, i match 6 mot Jazz 1998.

Green kämpade igen och satte inte några betydande fingeravtryck på spelet förrän hans retur i slutet av den fjärde. Kerr valde till och med att dra Green från spelet på offensiva ägodelar under de sista fem minuterna av spelet.

Som Thompson sa, Warriors vet att de måste hjälpa Curry. Men de säger inte att de behöver göra det genom att dela den största delen av poängansvaret.

“När en kille är på en rulle som den, kommer du bara ur vägen för honom,” sa Thompson.

Green tillade: “Du försöker bara göra vad du kan för att hjälpa honom att få honom till sina platser eller öppna upp lite utrymme för honom att skapa och komma till sina platser. För oss måste vi bara fortsätta att fylla där vi kan. Du har ett skott, ta det. … Jag tror att om alla är kraftfulla i offensiven, och det betyder att med skärningar, det betyder skarpa med dina passningar, så låter du honom vara i position att göra vad han gör.”

Green sa att han visste att Curry skulle spela med en extra nivå av eld i spel 4, och sa att han kunde säga det bara genom att titta på Currys uppträdande dagarna efter deras svaga förlust två dagar innan.

Curry sa att han gick in i Game 4 med vetskapen om att han ville ta över. Han visste hur snabbt farten i finalen kunde förändras, och om han kunde vilja hans lag till en seger i Boston, skulle allt vara på deras sida.

“Han skulle komma ut med den typen av eld,” sa Green. “Och det gjorde han, och vi kunde alla följa det.”

.
#Curry #exploderar #viljar #Warriors #seger

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *