Steph Curry är odödlig

Steph Curry är odödlig

SFGATE-kolumnisten Drew Magary om Steph Curry gör det osannolika rimligt

Golden State Warriors-vakt Stephen Curry tittar på TD Garden den 10 juni 2022 i Boston, Massachusetts.

Elsa/Getty Images

Det här kommer inte att hålla. Om du är en Krigare fan, eller bara en fan av livet i allmänhet, du vet att det finns ett odefinierat men mycket verkligt antal Steph Curry Spel kvar i historien. Utanför Tom Brady får du aldrig se någon stor idrottsman spela för alltid, vilket gör varje fantastiskt spel de spelar allt mer värdefullt för ditt minne när slutet på deras karriär dyker upp vid horisonten. Steph Curry kan bara spela så länge och med bara 6’2” och 185 pund finns det bara så mycket straff som hans kropp kan ta, speciellt mot ett Celtics-försvar som är nästan omöjligt att tvätta bort när det väl har fastnat på dig.

Det var det som gjorde gårdagen till en värd att ha i dina bokmärken. Steph tappade 43 poäng på Boston, i ett spel som skulle ha dömt Golden State om de hade förlorat det, och han tjänade varenda en av dem. Det är inte bara så att Steph gör galna treor, utan att han kan ta av dem samtidigt som han har ungefär lika mycket plats som du gör i en kontorshiss klockan 9 på morgonen. Det var aldrig en garanti att Steph skulle ta sig tillbaka till finalen, med tanke på skadorna och avhoppen som gjorde att både honom och Golden State sökte föda i vildmarken, en vildmark som de aldrig garanterat skulle återvända från. Och det är ingen garanti för att Warriors kommer att vinna DESSA finaler, med tanke på hur begåvad och irriterande disciplinerad Boston är. Men det som är garanterat… är igår kväll. Det hände, och det var f–king fantastiskt.

Jag, precis som du, har älskat att se Steph Curry spela ända sedan han var collegespelare. Jag vill aldrig att hans karriär ska ta slut, även om han har gjort det värdiga efterträdare väntar i kulisserna någon annanstans i ligan. Detta beror på att Steph Curry gör alla bilder som folk älskar att ta. Om jag är ensam vid en lekplats, vill jag vara Steph. Jag vill INTE vara Chris Paul. Det vore idiotiskt. Jag tar aldrig skott innanför trepunktsbågen såvida jag inte återhämtar min egen felaktiga trea, eller såvida jag inte måste lägga in en layup bara för att säga att jag gjorde en korg för dagen (jag missar då den layupen). Utanför dessa sällsynta tillfällen vill jag bli en prickskytt. Jag vill ta alla “du missar 100 % av bilderna du inte tar”-bilder. Jag kan inte dunk, inte heller du. Men jag kan göra en bomb ibland, och den misslyckas aldrig med att tillfredsställa. Det här är bilderna jag tar i pickupspel också, eftersom det är för svårt att köra till bågen. Det är bilderna jag tar i tv-spel. Det är bilderna jag tar i varje dagdröm.

Att titta på Steph Curry, som var villig treor genom nätet i går kväll medan osmakliga spelare som Derrick White draperades över honom (det här är en San Francisco-webbplats, så jag kan ange de felen som fakta), var som att någon satte dina dagdrömmar på film . Det är inte meningen att du ska ta bilder som de Steph gör. Det är därför de är roliga att ta och ännu roligare att göra. Och att tro att de senaste 10 åren av NBA till stor del har definierats av en spelare vars hela spel är uppbyggt kring att göra dessa skott rutinmässigt. Det är en gåva. Det är vad sport är till för. Jag ser Steph spela och jag kan se mig själv göra Steph Curry s–t. Nu är det en lustiga föreställning på alla sätt, men Stephs storlek gör att det KÄNNS rimligt. Och vad roligt är en realistisk fantasi? Jag vill inte fantisera om att köra 55 mph. Jag vill f–king FLY. Du gör också. Att se Steph göra vad han gör är så nära jag kommer, och jag tar det gärna.


För återigen, jag vet att det här inte kommer att hålla. Kanske kommer Steph att slita av sig ytterligare tre titlar, som Michael Jordan gjorde efter att han kom tillbaka från sin egen tid ute i vildmarken. Och kanske, precis som Jordan, kommer det att krävas lite mer list och uppfinningsrikedom för Steph, den här gången, att göra det som brukade vara lite lättare för honom att göra. Eller så kanske du precis sett det sista fantastiska spelet du någonsin kommer att se honom spela. På vissa sätt spelar det ingen roll. För efter igår kväll, och efter allt han har gjort för basket i allmänhet, kan Steph aldrig dö.#Steph #Curry #är #odödlig

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *