Stephen Currys spektakulära natt ger nyckelvinst över Celtics

Stephen Currys spektakulära natt ger nyckelvinst över Celtics

BOSTON — I två dagar såg Golden State-forwarden Draymond Green det i sin lagkamrat Stephen Curry. Elden Curry leker med är inte alltid uppenbar för utomstående, men Green kände att det puttrade inombords.

Deras lag låg under i NBA-finalen, 2-1, och Curry tänkte inte låta dem förlora match 4.

På fredagskvällen såg alla andra den känslan också.

Efter en av sina två trepoängare i första kvartalet, skrek Curry in i publiken full av Boston Celtics-fans som hade dykt upp tidigt för att jaga honom och hans lagkamrater. Det var en lång väg att gå i spelet, en av de bästa i hans lysande karriär, men han skrek för att skicka ett meddelande.

“Det kändes som att vi bara var tvungna att låta alla veta att vi var här ikväll,” sa Curry.

Han tillade: “Du kan vilja ha det så illa, du kommer lite i din egen väg, och alla känner lite press, och det kan gå åt motsatt håll. Jag ville försöka utnyttja det i en positiv riktning för att vi ska kunna starta matchen.”

På fredagskvällen inför en fientlig publik i Boston jämnade Golden State sin serie med Celtics, 2-2, och återtog fördelen på hemmaplan. Golden State vann, 107-97.

Curry gjorde 43 poäng och tog 10 returer, och blev bara den tredje Warriors-spelaren som har minst 40 poäng och 10 returer i en NBA-finalmatch; Rick Barry gjorde det 1967, och Kevin Durant gjorde det 2018. Curry, Michael Jordan och LeBron James är de enda spelarna 34 år och äldre som har gjort 40 eller fler poäng i en NBA-finalmatch.

När Golden State utökade sin ledning i slutminuterna av match 4 började Celtics-fans lämna. När Curry var vid frikastlinjen med 19,1 sekunder kvar av spelet, kunde en sång av “MVP” höras på övre däck av arenan.

Serien kommer att återvända till San Francisco för Game 5 på måndag, följt av Game 6 i Boston på torsdag.

Publiken buade hjärtligt Golden State spelare, med början i deras uppvärmning före matchen.

När Klay Thompson dök upp på banan en timme före matchen, buade en grupp fans i den nedre skålen honom. Han kände igen dem med sina armar och uppmuntrade dem att bli starkare. Green dök upp några minuter senare och drog en ännu starkare explosion av buo. Två nätter tidigare hade Thompson kritiserat publiken för att skandera oanständigheter på Green.

Celtics gick in i matchen med ambitioner att ge Golden State sina första back-to-back-förluster i årets slutspel. Innan fredagens match hade Golden State vunnit alla fem matcherna som följde efter förlusterna den här eftersäsongen.

Men Boston förstod det hårda greppet som en 3-1-ledning kan hålla i en bäst-av-sju-serie.

“Vi förstår att vi har en chans att göra något speciellt, sätta lite press på ikväll,” sa Celtics tränare Ime Udoka innan matchen.

Celtics fick självförtroende från sättet de hade spelat i den senaste matchen.

“Vi måste replikera vad vi gjorde i Game 3,” sa Celtics-vakten Marcus Smart på torsdagen. ”Vi minskade vår omsättning. Vi minskade våra andra chansspoäng, offensiva returer. Vi kontrollerade bara spelet, spelet som vi ville spela.”

Golden State gjorde en förändring i sin startuppställning för första gången den här serien i Game 4, och ersatte Kevon Looney med Otto Porter Jr.

Slutspelet den här säsongen har präglats av avblåsningar, och Celtics har spelat i flera av dem, inklusive alla tre som kom under finalen. Boston vann Game 1 med 12 poäng, förlorade Game 2 med 19 och vann Game 3 med 16.

Men tidigt visade Game 4 löfte om att det kunde bli en hårt omtvistad matchup som skulle förbli intressant till slutet.

Curry och Bostons Jayson Tatum gjorde 12 poäng vardera under den första kvarten.

“Alla var känslosamma ikväll,” sa Golden State-tränaren Steve Kerr. “Ned 2-1 var vi tvungna att komma ut med lite desperation och mer kroppslighet än vi visade i match 3. Så det var en lagomfattande känsla av aggression och känslor. Det började redan från öppningstipset.

“Steph visar uppenbarligen inte särskilt mycket känslor, men en kväll som ikväll motiverade det.”

Den första kvarten slutade med att Tatum passade in bollen i målningen till Robert Williams III, som slog ut den till Grant Williams i hörnet för en 3. Grant Williams 3 gav Boston en ledning med 28-27 på väg in i den andra kvarten.

Vid halvtid hade ledningen bytt ägare sex gånger och ställningen var lika fem gånger.

Det var Celtics guard Jaylen Browns tur att glänsa under andra kvartalet. Han gjorde 10 poäng och Boston överträffade Golden State med nio poäng när han var på banan under den kvarten.

Boston hade utökat sin ledning något i halvtid, till 54-49.

Men Golden State skulle inte gå tyst, speciellt inte med Curry tillgänglig. Han hade 33 poäng på väg in i fjärde kvartalet, efter att ha gjort 14 i den tredje.

Matchen var oavgjord till 86 med åtta minuter kvar.

Thompson fick sitt fjärde regelbrott med 5:33 kvar av matchen. Publiken skanderade mot honom samma obscena sång de hade riktat mot Green i spel 3, men ersatte “Draymond” med “Klay”. Ungefär en minut senare gav Thompsons 3-poängare Golden State en ledning med 95-94.

Boston gjorde bara en gång under matchens sista fem minuter.

Det fanns visst tvivel efter Game 3 om att Curry skulle vara tillgänglig för Game 4 eftersom han skadade foten i en pileup när han kämpade för en lös boll. Curry deltog i Golden State’s shootaround på fredagsmorgonen och fick klartecken att spela.

Efter Currys prestation fredag ​​kväll, den näst mest poängliga finalmatchen i karriären, var den första frågan som ställdes till Kerr på presskonferensen efter matchen en fräck fråga om hur han trodde att Currys fot höll i sig. Kerr skrattade.

“Jag tror att han verkligen arbetade där ute,” sa Kerr. “Han kämpade verkligen.”

Thompson fick också frågan om Curry först när han tog pallen efter matchen.

“Hjärtat på den mannen är otroligt,” sa Thompson. “Du vet, de saker han gör tar vi för givet då och då, men för att gå ut och lägga oss på ryggen, menar jag, vi måste hjälpa honom på måndag. Wow.”

#Stephen #Currys #spektakulära #natt #ger #nyckelvinst #över #Celtics

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *