USMNT vs. Grenada poäng, betyg: Jesus Ferreira gör fyra mål när USA kryssar till enkel seger

USMNT vs. Grenada poäng, betyg: Jesus Ferreira gör fyra mål när USA kryssar till enkel seger

USA:s herrlandslag inledde sitt Concacaf Nations League-titelförsvar med en enkel, ensidig 5-0-seger över gästande Grenada på fredagskvällen. Jesus Ferreira, som ser ut att bli startanfallaren för USMNT vid VM 2022, gjorde ett lagrekord med fyra mål för att hjälpa hans fall, om än mot dåligt motstånd.

De röda, vita och blåa, som spelade sin sista match på amerikansk mark detta kalenderår, överträffade gästerna med 25-3 i en match som ibland såg mer ut som en scrimmage än en officiell tävling för Gregg Berhalters lag.

Chockerande nog tog det USA 43 minuter att göra mål trots att de dominerade bollen och chanserna, med en uppmärksam Ferreira som avslutade inifrån straffområdet.

Med så många missar framför mål som på senare tid kunde Ferreira vända den dåliga formen med en produktiv match som, även om han var en stor statistik för honom, kom mot ett lag på 170:e plats i världen. Han är den femte spelaren någonsin att göra fyra mål i en match för USA, tillsammans med Archie Stark (1925), Aldo Donelli (1934), Joe-Max Moore (1993) och Landon Donovan (2003).

Med nyckelspelare som Christian Pulisic och Tyler Adams utvilade kunde USA diktera speltakten hela natten lång. Gästerna var aldrig i närheten av att göra mål och noterade ett xG på 0,10 på tre skott. USA slutade med ett xG på 4,08 på sina 25 skott. Amerikanerna hade också 66,6 procents bollinnehav, släppte inte in en hörna och såg att Matt Turner inte behövde göra en enda räddning på mål.

De regerande mästarna utökade sin obesegrade match på hemmaplan till 26 matcher, vilket matchade det tidigare rekordet från 2013-15.

Amerikanerna riktar nu uppmärksamheten mot vilka siffror som blir ett mycket tuffare test på tisdag när de möter El Salvador på matchdag 2.

USA kommer att spela VM i november efter att ha misslyckats med att kvalificera sig till 2018 års upplaga. USMNT möter Wales den 21 november, England den 25 november (dagen efter Thanksgiving) och Iran den 29 november.

USMNT spelarbetyg

(GK) Matt Turner

90 Testades inte alls eftersom Grenada tog tre skott vilket satte noll på mål. En av de lättaste matcherna som han kommer att ha iförd landslagströjan.

7

(DEF) Antonee Robinson

60 Skapat bara en chans men det spelar ingen roll eftersom nollan är det viktigaste. Det har varit bra att se att Robinson kan vara mer konservativ, bara bomba fram när det behövs.

7

(DEF) Aaron Long

45 Behövde inte göra mycket med Carter-Vickers som den mer dominerande försvararen på kvällen. En snygg uppvisning under första halvlek men drogs sedan tillbaka när Berhalter fortsätter att testa sina centrala par.

7

(DEF) Cameron Carter-Vickers

90 Fortsatte att spela framför honom, gjorde fem interceptions under matchen och vann de flesta av sina luftstrider. Även om det inte är en av de tuffare defensiva utmaningarna som han kommer att möta, var detta en bra förbättring att se från Carter-Vickers efter att ha gjort sin övergång till Celtic officiell tidigare under dagen. 8

(DEF) Reggie Cannon

90 Klev upp bra och samlade tre avlyssningar eftersom det verkar som att Cannon banar väg till VM. Med sin mångsidighet är han bra att ha i alla situationer. 7

(MID) Kellyn Acosta

90 Styrde spelet från mittfältet. Acosta var överallt under matchen och hjälpte USA att slita ner Grenada tills bollen träffade nätmaskorna. En dag då många ordinarie mittfältare var utvilade strålade Acosta. 9

(MID) Luca de la Torre

71 Var detta en coming out-fest för de la Torre? Även utan assisten hade han ett fantastiskt spel som hjälpte till att kontrollera bollinnehavet och pressa upp tempot mot Spice Boys. Det kommer att vara viktigt för de la Torre att vara detta dominerande kontra starkare lag men det är bra att se att förmågan finns där. 8

(MID) Weston McKennie

45 Var inte med i matchen när målen verkligen började rulla in, men spelade en stor roll i att hjälpa till att slita ner Grenada, skapa två chanser och se till att laget behöll bollen i första halvlek. 7

(FWD) Jordan Morris

60 Hade en stor chans skapad och missade några bra anfallschanser. När USMNT förvandlade matchen till målträning höll Morris inte jämna steg med de andra medlemmarna i laget, vilket kan kosta honom när minuterna är begränsade. 6

(FWD) Paul Arriola

90 Skapat ett lag högt med tre chanser med en som slutade i mål för sin FC Dallas-lagkamrat Ferreira. Arriola satte in ett bra skift under matchen och gjorde alla rätt saker på den anfallande och defensiva sidan. 7

(FWD) Jesus Ferreira

90 Vilket sätt att bryta en poängtorka. Ferreira gjorde fyra mål då han var på rätt plats vid rätt tidpunkt nästan hela matchen för att visa vad han gör bra för landslaget. Även om det är svårt att ta för mycket från matchen på grund av kvaliteten på motståndet, finns det inte mycket mer som Ferreira också kunde ha gjort. 10

George Bello

Robinson, (’60) Gjorde det som efterfrågades på begränsade minuter men gjorde inget alltför spektakulärt 6
Walker Zimmerman Lång, (’45) Lugn som alltid höll Zimmerman saker och ting att ticka i försvaret efter att ha kommit in i matchen. Han vann inte någon av sina nick men hade två rensningar och en interception när han väl kom in. 7
Brenden Aaronson de la Torre, (’71) Behövde inte mycket tid för att sätta sin prägel på matchen och skapade en assist med sin enda chans skapad. En stark sub cameo där Aaronsons fräscha ben verkligen hjälpte till att bryta ner Grenada. 8
Malik Tillman McKennie, (’45) Officiellt keps knuten till USA, Tillman kom in i en djupare mittfältstole, han gjorde en stark prestation som visade vad han kan erbjuda längs linjen men visar också hur rå han är samtidigt. Det finns inget att oroa sig för just nu, eftersom han kan vara en kraft med polska. 7

Cristian Roldan

Morris, (’60) Behöll besittningen över när matchen redan var vunnen. 6
Gregg Berhalter 5 Även om han inte knep alla som han behövde i den första Nations League-matchen, var det en eftertrycklig seger som förhoppningsvis kommer att ge Ferreira självförtroende efter att ha gjort fyra mål. Det var en stark prestation då laget gjorde precis som de bad och gjorde fem mål vilket gjorde att spelplanen stämde. 9


#USMNT #Grenada #poäng #betyg #Jesus #Ferreira #gör #fyra #mål #när #USA #kryssar #enkel #seger

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *