Varför var 'Interceptor' den första filmen på Netflix?  "Jag är precis lika förvirrad som alla andra", säger regissören Matthew Reilly

Varför var ‘Interceptor’ den första filmen på Netflix? “Jag är precis lika förvirrad som alla andra”, säger regissören Matthew Reilly

SPOILERVARNING: DEN HÄR BERÄTTELSEN INNEHÅLLER DISKUSSIONER AV STÖRRE STORYLINER OCH SCENER I “JAKTPLAN.”

Första gången regissör Matthew Reilly medger att han aldrig förväntat sig att hans långfilmsdebut “Interceptor” skulle göra så bra som den har gjort sedan den släpptes den Netflix Tidigare den här månaden. Filmen, som följer en amerikansk armékapten (Elsa Pataky) som måste förhindra en kärnvapenmissilattack förfalskad av inhemska terrorister i ledtog med ryssar, klättrade till nummer 1 på streamerns topp 10-lista med cirka 50 miljoner tittade timmar.

Mer från Variety

“Det har blåst bort mig”, sa Reilly till mig på fredagsmorgonen när jag kom ikapp över Zoom. “Jag hoppades att smyga in i topp 10 på Netflix, men kommer jag på första plats överallt?”

“Jag tror inte att någon förväntade sig att det skulle ta världen med storm,” fortsatte han innan han skrattade. “Jag är lika förvirrad som alla andra.”

Producerad av Patakys man Chris Hemsworthskrev Reilly manuset tillsammans med Stuart Beattie (“Obi wan kenobi”).

“Interceptor” äger rum på en plats – en flytande militärbas mitt i Stilla havet, utrustad med ett försvarssystem som har förmågan att fånga upp kärnvapenmissiler. Filmen berör en mängd olika heta knappfrågor, inklusive #MeToo (Patakys karaktärs militära karriär stoppas när en femstjärnig general släpps ut efter att hon anklagat honom för sexuellt ofredande), rysk aggression, främlingsfientlighet och högerkonspirationsteorier. Dialogen är fylld av oförglömliga one-liners, inklusive en soldat (Meyen Mehta) säger till skurken (Luke Bracey), “Jag har sett dig i duschen. Jag kunde förstå varför du är besatt av missiler.”

En annan doozie har en Bracey hantlangare (Aaron Glenane) rättfärdigar hans terrordåd genom att proklamera, “Jag är inte en mördare, jag är en jävla patriot.”

Den rikliga blodsutgjutelsen varierar från att Pataky dödligt knivhögg en angripare i hans öga med en pistol till en annan skurk som halshöggs med taggtråd.

“Jag är mycket medveten om vad filmen är”, säger Reilly, 47, som föddes och växte upp i Australien innan han flyttade till Los Angeles för några år sedan.

Ja, han har läst en del av den brutala kritiken av filmen på sociala medier. “Om du inte gillar min film, säg att du inte gillar min film. Jag har inget emot det, säger Reilly. “Men någonstans under de senaste åren har vi kommit till denna extrema botten och folk som säger, ‘Jag gillar inte din film, därför hatar jag dig, därför borde du dö en smärtsam eländig död och aldrig göra filmer igen’.”

Han låter inte hatet komma till sig. Så mycket att han redan har skrivit en “Interceptor”-uppföljare. “Netflix gillar det”, säger Reilly.

Luke Bracey och Elsa Pataky i

Luke Bracey och Elsa Pataky i “Interceptor.” – Kredit: Brook Rushton/Netflix

Brook Rushton/Netflix

Innan han landade i regissörsstolen var Reilly en bästsäljande romanförfattare av actionthriller.

“Jag har skrivit grymt snabba actionromaner i 25 år,” förklarar Reilly. “Det är mycket välkänt att jag har sålt dem alla till studior i Hollywood men de är för stora. De är $120 miljoner till $150 miljoner filmer. Jag har alltid velat regissera, så “Interceptor” var designad för att filmas billigt på en enda plats. Men vad jag skulle göra är att ge den den där energin, den entusiasmen, den där galna gonzotempot.”

Reilly sa att Netflix har förbjudit honom att avslöja sin budget. “Om de låter mig göra uppföljaren, då gör jag min ‘T2’ eller så gör jag min ‘Road Warrior’,” sa han och syftade på ‘Terminator’ och ‘Mad Max’ uppföljarna.

Hemsworth gör en cameo i filmen som stenaranställd i en elektronikaffär. “Netflix sa att de ville jobba med Elsa och Chris sa att han skulle vara med som EP”, säger Reilly. “Naturligtvis säger någon på Netflix “Hej, Chris, du kanske vill vara med i filmen.” Jag fick Chris direkt från “Thor”-setet. Jag fick regissera honom i två timmar. Han bråkar inte. Han är laserfokuserad.”

Gör Hemsworths karaktär ett framträdande i uppföljaren?

“Jag vill inte tala för honom, men jag tror att “Interceptor” var en en-och-klar, säger Reilly, “Men låt oss bara säga att uppföljaren är ungefär 10 gånger större. Om han vill vara med är jag ganska säker på att vi kan passa in honom någonstans.”

Best of Variety

Registrera dig för Variets nyhetsbrev. För de senaste nyheterna, följ oss vidare Facebook, Twitteroch Instagram.

Klicka här för att läsa hela artikeln.

#Varför #var #Interceptor #den #första #filmen #på #Netflix #Jag #är #precis #lika #förvirrad #som #alla #andra #säger #regissören #Matthew #Reilly

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *