2022 RBC Canadian Open leaderboard, betyg: Rory McIlroy upprepar som mästare för sin 21:a PGA Tour-vinst i karriären

2022 RBC Canadian Open leaderboard, betyg: Rory McIlroy upprepar som mästare för sin 21:a PGA Tour-vinst i karriären

Rory McIlroy och Justin Thomas bjöd på en absolut show under en vecka när PGA Tour desperat behövde det vid RBC Canadian Open 2022. McIlroy sköt 62 och slutade på 19 under och besegrade Tony Finau med två slag och Justin Thomas med tre. Det är hans andra raka vinst i Canadian Open och den 21:a vinsten i hans extraordinära PGA Tour-karriär.

McIlroy, som spelade med Thomas och Finau i den sista trekanten, kom ut ur portarna helt i brand. Han gjorde fem birdies på fronten och sköt 29 på den sidan innan han gjorde birdie på sina första tre på de bakre nio för att helt ta tag i turneringen. Även om han började blekna lite, fastnade han sina två sista tillvägagångssätt – den ena 2 fot och den andra till 4 fot – och gjorde båda för 62.

Det var representativt för en dag då McIlroy fick kilarna att veva. Han slog sju inflygningar (alla från över 100 yards) inom 5 fot och tappade slag när han satte en dag då han sköt 62. Tänk på det – han var sämre än fältgenomsnittet med sin putter och satte 62 på kortet !

På något sätt var intervjun efter omgången från hans 21:a PGA Tour-vinst ännu bättre än vinsten i sig.

Finalen i Kanada var ett rungande svar på veckans LIV Golf-debutevent i London, som fick fart och delade ut 25 miljoner dollar till sitt fält med 48 spelare på lördagen efter det första av åtta 54-hålsevenemang. LIV Golf är en rival till PGA Tour och en som har många berörda människor. LIV Golfs vd Greg Norman skröt på lördagen, “Vi går ingenstans.”

McIlroy, som har varit uttalad om att inte gå till LIV Golf och är orolig över hur det finansieras (i huvudsak av den saudiarabiska regeringens finansiella arm), tog en grävning hos Norman i söndags efter vinsten.

“Det är otroligt,” sa McIlroy till CBS Sports. “Det här är en dag jag kommer att minnas länge, länge.” Han noterade också att han nu har 21 PGA Tour-vinster, vilket är “en mer än någon annan.”

Det bör noteras att Norman har 20 PGA Tour-vinster.

Lägg ihop allt, och det är en av de mer anmärkningsvärda veckorna i PGA Tours senaste historia (och vi har inte ens pratat om det faktum att det är en stor mästerskapsvecka som börjar på måndag!).

Ingen vet hur de närmaste åren kommer att gå eller vem som kommer att vinna kampen om ordinarie säsongsherravälde mellan LIV Golf och PGA Tour. Dessa organisationer kommer att vara indragna i den kampen under lång tid. Hur den här veckan har gått har dock fått klarhet. McIlroy avslöjade sig igen som själen i professionell golf bara en dag efter att LIV Golf bevisade att det inte ens har en. Betyg: A+

Här är resten av våra betyg för Canadian Open.

2. Tony Finau (-17): Sämsta poängen i den sista gruppen på söndagen var 64. The värst Göra. Finau och Thomas sköt båda det numret till McIlroys 62, och Finau gjorde en monsterputt till sist för att göra det. Det är en fin avslutning för honom och utan tvekan hans bästa prestation för året på väg in i en stor vecka. Finau fick 4,6 slag per dag, vilket normalt är tillräckligt för att vinna ett vanligt PGA Tour-evenemang. Tyvärr för honom fick McIlroy över fem. Betyg A

3. Justin Thomas (-15): Det var ungefär samma sak för JT som för Finau. PGA Championship-vinnaren fick över fyra slag per runda under veckan och slutade fem skott före T7s, och det kändes som att han aldrig riktigt hade en chans på söndagen. Ändå kommer han att gå till The Country Club nästa vecka och leta efter sin andra raka major, och jag är inte säker på att hans självförtroende någonsin har varit högre. En anledning till varför: Han har fått positiva slag genom att sätta i fem av sina sex senaste turneringar. Betyg A

T4. Justin Rose (-14): Det verkar konstigt att vara besviken med en 60:a, men Rose gjorde något som ingen under de senaste 30 åren hade gjort. Han slog sin inflygning lång och gjorde bogey vid det sista hålet när paret skulle ha varit tillräckligt bra för att skjuta 59.

“Jag är helt besviken”, sa Rose. “För att du vet vad som står på spel, helt klart. Du spelar egentligen bara det sista hålet – jag har aldrig skött 59 förut – så det skulle ha varit en härlig fotnot om veckan. Jag vet inte hur mycket det var i min kontroll eller inte, men … vi var mitt emellan två klubbar och jag gick fel i ett beslut och betalade priset för det. Så det är de saker som händer och det är fantastiskt hur de situationerna presenterar sig direkt kl. slutet. Det var knepigt, men allt som allt finns det massor att ta ut av den här veckan.” Betyg A

T18. Scottie Scheffler (-7): Masters-mästaren hade en dålig dag (han sköt 1 över på lördagen och mattade hårt in på sista dagen). Liksom JT finns det fortfarande positiva saker att ta bort. Han slutade topp 15 från tee till green och på körsträcka, som båda kommer att bli enorma nästa vecka när han försöker för sin andra major för både säsongen och karriären. Han har varit ganska bra på US Open nyligen, och om du tror att hans spel i hans två senaste tävlingar (Charles Schwab Challenge och Canadian Open) är en bra indikator, så borde han vara bland favoriterna i Brookline. Betyg: B


#RBC #Canadian #Open #leaderboard #betyg #Rory #McIlroy #upprepar #som #mästare #för #sin #21a #PGA #Tourvinst #karriären

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *