3 tankar om Chicago Cubs, inklusive att vara "tålamodig" med Seiya Suzukis långsamma återhämtning och Jason Heywards spellista

3 tankar om Chicago Cubs, inklusive att vara “tålamodig” med Seiya Suzukis långsamma återhämtning och Jason Heywards spellista

NEW YORK — Chicago Cubs väg framåt blir inte lättare.

Det kan i stora drag tillämpas på riktningen för en återuppbyggnadsorganisation när teampresidenten Jed Hoyer försöker bygga en annan utmanare. Men på kort sikt kommer denna del av Cubs schema att testa hur de klarar sig mot några av de bästa lagen i baseboll.

Cubs har bara två lediga dagar till mellan nu och All-Star-uppehållet. Och för en sammankörd grupp som alltför ofta förlorar täta matcher, kan de kommande fem veckorna vara ett jobbigt. Cubs försöker undvika ett seriesvep på söndagen efter att ha förlorat med 8-0 mot New York Yankees på lördagen.

Här är tre tankar om laget som går in i seriefinalen på söndagen på Yankee Stadium.

Cubs verkade nära att få tillbaka Suzuki i laguppställningen.

Tidigare i veckan förklarade managern David Ross att Suzuki var i spel för att återvända till Cubs helgserie mot New York Yankees. Ross förklarade till och med att han skulle “äta upp mina ord” om Suzuki inte var borta från den skadade listan före söndagens seriefinal. Nåväl, den tiden kom – och gick.

Suzuki har fått vila i cirka fem dagar för att låta hans ansträngda vänstra ringfinger fortsätta att läka. The Cubs vill se till att svullnaden försvinner och att Suzuki inte fortsätter att förvärra den. Så, det betyder inget slag under denna viloperiod.

Ross uppskattade att Suzukis finger ligger på 85-90%. Det finns ingen tidtabell för hans återkomst och det är också för tidigt att avgöra om Suzuki kommer att behöva ett rehabuppdrag innan han lämnar IL.

“Han vill verkligen spela och vi försöker ta hänsyn till det”, sa Ross i söndags. “Och han har försökt träna och pressa det lite och det dröjer sig fortfarande kvar lite.

“Vi kom alla fram till att det inte är smart att ha ett bakslag. … Vi ska bara ha tålamod med det.”

Suzukis typ av fingerskada kräver i huvudsak vila för att bli bättre. Ungarnas förståelse från läkarna är att hans finger inte behöver opereras för att lösa smärtan och svullnaden. Det är åtminstone goda nyheter. Hoyer sa dock i lördags att “det kommer att ta ett tag” för Suzuki att komma tillbaka på planen.

“Ärligt talat, jag är okej med det för i år är det verkligen viktigt för honom att assimilera sig, möta big-league pitching och ta reda på vad han behöver göra framöver i sin karriär,” sa Hoyer. “Och att komma tillbaka och ha den här tjatande skadan och inte riktigt kunna göra det bra, det är inte så vettigt. Han behöver komma tillbaka när han verkligen kan tävla på den här nivån, och det är svårt att göra det när du har ett finger som svullnar upp hela tiden.”

Det är en nedslående utveckling för Suzuki och Cubs. Han har inte spelat sedan den 26 maj i Cincinnati. Skadans flukiness lägger till en grad av frustration. Ett felaktigt kast på en stulen bas tvingade Suzuki att justera sin glidning, och hans hand träffade obekvämt den andra basväskan och klämde fingret.

Hoyer sa att Suzuki har träffat “ett antal läkare”, inklusive att bli utcheckad medan teamet har varit i New York. Hoyer planerade att sitta ner med Suzuki innan lördagens match för att ta reda på nästa steg.

“Han vill verkligen spela och jag tror att det är en del av utmaningen som vi hanterar,” sa Hoyer. “Jag tror att han känner att han måste spela. Vår mening är att försöka vara försiktig med det, men jag vet att vi slåss mot en tävlingskille. Jag förstår att det är ganska frustrerande, det är en fingerskada, eller hur? Det kan vara frustrerande. Du känner att det bara är ett finger, men det spelar roll.”

När Cubs värvade under säsongen har Suzukis frånvaro känts av att offensiven alltför ofta kommer till korta i nära matcher. Även om Suzuki var i en offensiv hjulspår innan sin skada, gör hans närvaro i laguppställningen Cubs bättre även om han inte är i samma spår som när han utsågs till National League Rookie of the Month för april.

The Cubs vill inte att det ansträngda fingret ska dröja sig kvar genom Suzukis rookiesäsong. Det kan tvinga Suzuki att stå på sidan längre än väntat.

Beslutet att beteckna ytterspelaren Clint Frazier för uppdraget Fredagen väckte en stark reaktion från Cubs-fans på sociala medier.

En högljudd del av fansen uttryckte frustration över att den 27-årige Frazier, vars återstående skiljeår ger ett lag kontroll till 2024, skulle ha behållits över veteranen Jason Heyward. Dessa känslor borde i teorin överensstämma med ungarnas stora vision eftersom organisationen har betonat vikten av att väga framtiden.

“Självklart finns det utrymme att andra gissa alla dessa beslut, men jag lovar dig att det är otroligt komplicerat att försöka få reda på det,” sa Hoyer. “Det finns definitivt beslut som vi har fattat eller kommer att fatta under kursen den kommande månaden eller så som folk har all rätt att göra en ny gissning eller fråga. Och tro mig, det finns ingen enighet när vi fattar dessa beslut. Det är verkligen, riktigt utmanande.”

När det kommer till Heyward kommer hans offensiva inkonsekvens vid något tillfälle att bli för mycket att ignorera. Hoyer sa att Heyward “inte har presterat i år eller förra året” till den nivå han önskat. Men Hoyer tror att Heyward ger mycket värde som fans inte ser, och nämner specifikt hur han mentor unga spelare och hans arbetsmoral.

“Jag tror inte att hans kamp är annorlunda än någon annans kamp på något sätt,” sa Hoyer. “Så uppenbarligen tog vi beslutet vi tog angående Clint och när det kommer till Jason ser vi verkligt värde som han ger på daglig basis.”

The Cubs fortsätter att säga rätt saker om Heyward och hur han fortfarande påverkar laget positivt. Skador kommer att hjälpa honom att stanna kvar på listan. Men någon gång kanske Heywards inverkan bakom kulisserna inte räcker för att ungarna ska förbise hans andra brister, oavsett hur mycket pengar han fortfarande är skyldig till 2023, det sista året av hans kontrakt.

Cubs kunde ha flyttat ytterspelaren Michael Hermosillo (vänster quad-stam) till 60-dagars IL för att öppna den 40-manna plats som de behövde i fredags för Chris Martins återkomst från den begränsade listan. Istället valde frontkontoret DFA Frazier.

“Rosterdelen av detta har lätt varit den mest utmanande jag någonsin upplevt,” sa Hoyer. “Försöker räkna ut våra 40-manna dagligen, försöker räkna ut IL på en daglig basis. Mina texttrådar är bokstavligen ingenting annat än att försöka lista ut det här.”

De nästa testerna av Heywards rostersäkerhet kan komma när Suzuki och/eller David Bote är redo att lämna IL.

Cubs har inte många val att välja bort bland sina positionsspelare. Christopher Morel har spelat för bra och tjänat som ett tändstift i toppen av lineupen samtidigt som han har tillhandahållit defensiv mångsidighet. PJ Higgins är den enda andra positionsspelaren med alternativ i mindre liga kvar som realistiskt sett är ett alternativ om de inte skickar ut Nick Madrigal för att försöka få honom att gå på Triple A. Annars skulle Cubs behöva DFA någon.

En enastående 106-tals framträdanden i hans stora ligakarriär är tillräckligt för att tänka stort på Morels potential.

Chicago Tribune Sports

Chicago Tribune Sports

Vardagar

Ett dagligt sportnyhetsbrev levererat till din inkorg för din morgonpendling.

Morel fyller inte 23 förrän den 24 juni men han har etablerat sig som en av Cubs mest spännande spelare. Efter att ha gått 0-mot-3 i lördagens 8-0-förlust, slutade Morels serie av att nå basen säkert med 22 matcher för att inleda hans MLB-karriär, vilket satte ett franchiserekord. Hans defensiva arbete på mittfältet och uppe i mitten har gett ett uppsving för Cubs-pitchers samtidigt som han stabiliserat ledningen i lineupen under de senaste tre veckorna.

Morels tallrikdisciplin har mest överraskat och imponerat Hoyer.

“Vi behöver så många bra unga spelare som vi kan sätta ihop för att verkligen sätta ihop den typ av kärna som kan gå framåt och vinna,” sa Hoyer. “Det skulle vara underbart om han dyker upp och kan vara en del av det.”

Morel är ett exempel på hur spelarutveckling och framväxten av framstående spelare inte alltid kommer från en organisations topprankade framtidsutsikter. Morel påminner Hoyer om Willson Contreras och hur han inte heller var en förebådad prospekt till den grad att Cubs lämnade Contreras oskyddad för Rule 5-draften före säsongen 2015.

Det finns inga garantier för att Morel kommer att stanna hos Cubs resten av säsongen, än mindre efter 2022. Kyle Schwarber, 2017, och Ian Happ, 2019, är exempel på unga spelare från den tidigare kärnan som Cubs skickade till minderåriga när de kämpade. För nu är det inte ett problem för Morel. Deras förtroende och tro på honom är uppenbart genom att placera honom i toppen av ordningen varje match.

“Hans verktyg spelar i de stora ligorna, helt klart,” sa Hoyer. “Du ser hans arm, det är den roll som jag tror att vi alltid visste kunde spela. Det var bat-to-ball-färdigheterna och plåtdisciplinen. Och jag vet inte om det är en annan nivå av fokus han har uppe i de stora ligorna, men det där har verkligen varit otroligt imponerande.

“Han har en enorm inverkan på laget.”

#tankar #Chicago #Cubs #inklusive #att #vara #tålamodig #med #Seiya #Suzukis #långsamma #återhämtning #och #Jason #Heywards #spellista

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *