Den här kvinnan berättade inte för sin dejt vad hon gör för att leva, så han köpte hennes drinkar hela natten - nu är han galen och folk säger att han har fel

Den här kvinnan berättade inte för sin dejt vad hon gör för att leva, så han köpte hennes drinkar hela natten – nu är han galen och folk säger att han har fel

Du vet vad klockan är: Det är dags att fördjupa sig i ännu en viral och övertygande Är jag rövhålet Reddit tråd.

NBC

Om du inte är bekant med r/AmItheAssholedet är en plats där människor delar med sig av sina berättelser och frågar om de har fel i vissa (ofta saftiga) situationer.

Denna tråd, från u/Fuzzy-Pen-1457 (som hädanefter kommer att kallas OP, för Original Poster), har att göra med en man som blev sur på henne för att han lät honom köpa drinkar till henne hela natten.

Netflix

Låt oss gå in i det. Här är historien, enligt OP: “Min vän ‘Grace’ bjöd in mig till en brädspelsbar för att spela och ta drinkar med henne, hennes pojkvän och en av deras vänner, ‘Nick’.”

The Good Brigade / Getty Images

Vi gick för att hämta drinkar i par, Grace gick med sin pojkvän. Under tiden stannade Nick och jag vid bordet och vice versa. Så, Nick och jag hade gott om tid att prata bara med oss ​​två. Nick började kvällen med att berätta för mig om sitt senaste karriärbyte: Han bestämde sig för att sluta sitt tidigare jobb, gå på ett kodningsläger och skaffa ett jobb som utvecklare för en eller två månader sedan. Han var väldigt stolt över sig själv och sin nya lön och berättade det för mig flera gånger.”

DC

Men här är twisten: OP är också en mjukvaruingenjör, något hon försummade att dela med Nick. “Han frågade mig aldrig vad jag jobbar med, men pratade ganska mycket om sitt nya jobb och sa då och då “Förlåt, du förstår inte det, haha.” Under hela kvällen berättade jag aldrig för honom att jag hade arbetat som mjukvaruingenjör de senaste fyra åren eftersom han aldrig frågade, och ärligt talat tyckte jag det var lite underhållande.”

CBS

“När det kom till drinkarna bjöd han in mig till varenda en. “Oroa dig inte för det, det är inga problem med min utvecklarlön. Jag sa till honom flera gånger att han inte behöver betala för mig, men han insisterade.”

någon som betalar för en drink med sin telefon

Fotograf, Basak Gurbuz Derma / Getty Images

Det tog dock en vändning i slutet av kvällen när alla sa hejdå. Nick tog fram sin telefon för att lägga till OP på Facebook och såg att hon också är en mjukvaruingenjör. “Han frågade mig om det var sant att jag är en mjukvaruingenjör, och jag svarade ja. Han frågade mig varför jag inte hade berättat för honom, varför jag lät honom tro att jag var en kassörska som Grace brukade vara (jag antydde aldrig det), och varför jag låter honom betala för allt när jag förmodligen tjänar mer än honom.”

NBC

“Jag sa till honom att han aldrig en gång frågade och att det var hans fel han antog. Han kunde helt enkelt ha frågat mig om mitt jobb, men han ville bara skryta om sitt. Men om han ville att jag skulle, kunde jag betala tillbaka honom för drycker.”

ABC

“Han var arg och sa att jag gjorde honom narr. Jag tror att han gjorde det, inte jag. Men nu är Grace och hennes pojkvän på hans sida också och säger att det inte skulle ha kostat mig något att berätta för honom tidigt i kvällen och jag behöll den bara för mig själv för min egen underhållning.”

CW

Folk var snabba med att höra av sig med sina heta synpunkter i kommentarerna. Många kände att den här är på Nick för att han inte lät OP få ett ord inåt:

“Bara kanske, om han hade brytt sig till STFU i fem sekunder och frågat vad hon gjorde för sitt uppehälle, skulle han ha fått reda på att de hade något gemensamt och kunnat ha ett riktigt samtal med OP.”

u/craftycarpenter89

“Han var så fokuserad på att skryta om sitt jobb att han aldrig brydde sig om att stanna och fråga om hennes. IMO, att betala för drinkarna är bara rövhålsskatten för att behöva lyssna på honom hela natten, han låter motbjudande. (Men erbjuder sig att betala hans tillbaka var en hänsynsfull gest, och om det strikt handlade om pengar, borde det ha varit tillräckligt för att undvika ytterligare drama).

u/squeaky-to-b

Andra påpekade hur denna situation (tyvärr) inte är något nytt för kvinnor inom tekniken:

“Stackars OP befann sig i en situation utan att vinna. Håll käften och lyssna på honom skryta, eller säga att hon är en mjukvaruingenjör med fyra års erfarenhet och bli anklagad för att antingen emaskulera honom, förringa hans prestationer eller ha sex med cheferna för att få hennes position.”

u/Astra_Trillian

“Som en annan kvinnlig mjukvaruingenjör vet jag hur det här är och skulle ha gjort detsamma. Jag har suttit och lyssnat på män som skryter om vad de gör och hur mycket de tjänar, och erbjuder mig att köpa drinkar på evenemang vi Är på … Ärligt talat, om deras självvärde är baserat på deras jobb och de inte frågade om ditt (jag skulle också berätta för dem om de frågade, det gör de aldrig) då förtjänade de det.”

u/NeverIncorrectBanana

Vissa kunde inte låta bli att notera sexismen i det hela:

“Du bad honom inte att betala för dina drinkar, och du sa till honom att han inte behövde det. Han insisterade. Han var sexistisk när han antog att du inte hade ett jobb som skulle göra dig bekväm (särskilt tillräckligt bekväm att köpa dina egna drinkar!). Han skröt och visade upp sig – bara för att lära sig att han gjorde sig själv narr.”

u/Aradene

Och slutligen, en person påpekade att Nick i stort sett avslöjade sig själv i samma sekund som han gjorde allt om honom:

“Om de pratade i flera timmar och han aldrig frågade OP om deras jobb, så är det en enorm röd flagga.”

u/b_digital

PHEW. Det finns mycket att packa upp där, men vad är dina tankar??? Hade OP fel att inte avslöja vad hon gjorde för sitt uppehälle? Eller är det på Nick för att han aldrig frågade henne från början? Låt oss gå in på det i kommentarerna.

#Den #här #kvinnan #berättade #inte #för #sin #dejt #vad #hon #gör #för #att #leva #så #han #köpte #hennes #drinkar #hela #natten #är #han #galen #och #folk #säger #att #han #har #fel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *