Förvandla en A330 till en yachtliknande lyxupplevelse

Förvandla en A330 till en yachtliknande lyxupplevelse

Editor’s Note — Monthly Ticket är en CNN Travel-serie som belyser några av de mest fascinerande ämnena i resevärlden. I juni åker vi till skyarna för en titt på den senaste utvecklingen inom flygplansinteriörer, inklusive de människor som arbetar för att förändra vårt sätt att flyga.

(CNN) — Det faktum att de megarika anstränger sig för att anpassa sina privata plan för att passa deras livsstil är inte nytt.

Och vi pratar inte bara om din genomsnittliga affärsjet. I decennier har världsledare, kungligheter och miljardärer utrustat de typer av plan de flesta av oss flyger i kommersiellt, gjorda av sådana som Airbus och Boeing.

Men alternativen på bordet blir allt mer vilda.

Bland ledarna i anpassningsspelet är tyska Lufthansa Technik, som nyligen utvecklade ett kabinkoncept som hämtar inspiration från ytterligare ett måste för de rika — superyachten.

Enligt företaget uppfyller EXPLORER wide-body VIP-kabinkonceptet två önskemål för flygplansägare: att ta sina plan nästan var som helst när som helst, samtidigt som de fungerar som ett basläger när de reser — en plats att sova och även njuta av fritiden aktiviteter och utflykter.

Precis som en superyacht.

Lufthansa Technik-teamet valde Airbus A330 för att visa upp konceptet och har släppt en serie renderingar som visar möjligheterna.

Dessa inkluderar de vanliga måsten som sovrum, badrum, barer och matplatser. Men höjdpunkten är utan tvekan den infällbara verandan – ett golv i det främre flygkroppsområdet som kan sträcka sig utåt när flygplanet är parkerat, sittande på en höjd av cirka fyra meter över förklädet.

På nära håll kommer ett storskaligt integrerat projektionssystem för virtuellt innehåll. Den sträcker sig från fönsterbältet och når upp till taket. Kunder kan välja sin egen belysning och bilder, med hjälp av ett högteknologiskt projiceringssystem för att skapa scener som gröna skogar och stjärnfyllda himmel.

BRABUS Adventure Lounge

BRABUS Adventure Lounge: En plats att förvara leksakerna på.

Coutesy Lufthansa Technik AG

EXPLORER-konceptet lanserades först i november 2021, och företaget presenterade nyligen ett nytt tillskott vid en flygkongress i Genève i maj – BRABUS Adventure Lounge.

Konceptet placerar loungen i den bakre delen av A330:s nedre däck, som kan ses från huvuddäcket genom ett glasgolv.

Återigen var superyachten, med sitt garage för anbud och leksaker, inspirationen. Ett urval av fordon kan förvaras i Adventure Lounge för användning efter landning.

Konceptet innehåller en begränsad upplaga av BRABUS 1300 R, skapad i samarbete med den österrikiska motorcykeltillverkaren KTM.

Wieland Timm, försäljningschef för VIP- och specialflygplan hos Lufthansa Technik, säger till CNN Travel via e-post att loungen bara visar upp “ett slående exempel på hur denna utforskningsaspekt kan se ut” under flygning.

“Lyxmotorcyklarna är uteslutande iscensatta på det tillgängliga nedre däcket”, förklarar han. “När de har landat kan de lastas av och ge passagerarna friheten att utforska den aktuella destinationen mer i detalj.”

När det gäller varför Lufthansa Technik valde A330 för EXPLORER-konceptet, säger Timm att detta klassiska bredkroppsflygplan “erbjuder tillräckligt med utrymme för ett stort antal nya kabinidéer och även ett tillräckligt utbud för att uppfylla de speciella önskemålen från EXPLORER-målgruppen.”

Han noterar dock att en interiör av EXPLORER-typ också kan installeras i andra bredkroppsflygplan som Boeing 777.

Vem visar intresse?

Timm säger att målgruppen för EXPLORER-konceptet utgörs av “de ganska “klassiska” ultrarika individer som reser och utforskar världen i yttersta lyx och – framför allt – integritet, men också charteroperatörer av så hög klass lyxresor (som erbjuder t.ex. 14-dagars resor runt jorden i en prisklass från 100 000 USD till 200 000 USD per vecka).”

Han säger att de också förväntar sig att vissa ägare kommer att ta en hybrid strategi.

“Till exempel en förmögen person som äger ett EXPLORER-flygplan, men som bara använder det under en månad om året. Under resten av året kommer den här personen också att hyra ut det till andra operatörer/användare.”

En konstnärs återgivning av terrassen.

En konstnärs återgivning av terrassen.

Coutesy Lufthansa Technik AG

Hittills har responsen varit överväldigande positiv, säger han och noterar att de redan har fått förfrågningar från kunder som vill implementera en eller flera av EXPLORER:s tekniska prylar i sina nuvarande eller framtida projekt för färdigställande av kabiner.

Han noterar att det är osannolikt att en flygplansägare skulle ta på sig hela konceptet som helhet, men med tanke på att det är tekniskt genomförbart skulle kabinen kunna tillverkas enligt bilden. Istället kommer kunderna sannolikt att anpassa vissa designelement efter sina egna behov.

“Den enkla anledningen är att VIP Completions-verksamheten, speciellt för bredkroppsflygplan, är högst individuell för att matcha ägarens personliga behov… Den stora majoriteten av flygplan vi färdigställer för våra kunder är alltså helt unika.”

Hur nära är det den där superyachtupplevelsen?

Med tanke på att superyachter har mycket mer frihet när det gäller ankring och rörlighet, frågade vi Timm hur vanligt det är att ägare övernattar på sitt plan medan det är på marken på en flygplats.

Han säger att olika flygplatser kommer att tillåta dem att parkera sina flygplan och praktiskt taget “bo” där under en viss tid.

“Några av våra kunder använder redan detta”, tillägger han. ”Orsakerna är olika och har att göra med att dessa kunder ofta också använder flygplanet som sitt kontor och därmed tar emot sina kunder på plats.

“Andra föredrar att stanna på planet över natten av säkerhetsskäl. I det beskrivna användningsfallet för EXPLORER fungerar dock flygplatsen som hemmabas och startpunkt för ytterligare äventyr/utforskningar.”

.
#Förvandla #A330 #yachtliknande #lyxupplevelse

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *