Kosmetikatillverkaren Revlon närmar sig kapitel 11

Kosmetikatillverkaren Revlon närmar sig kapitel 11

Revlon Inc. förbereder en ansökan om ckapitel 11 skydd så snart som nästa vecka efter att ha kämpat i åratal med för mycket skulder, hård konkurrens inom kosmetikabranschen och nyare inflation och tryck på leveranskedjan, sa personer som är bekanta med saken.

Kosmetiktillverkaren, som ägs av miljardären Ron Perelmans MacAndrews & Forbes, har varit i omstruktureringssamtal med topprankade långivare inför skuldförfall som börjar nästa år. En konkursansökan kan avsluta Perelmans kontroll över Revlon, som hans riskkapitalbolag köpte 1985.

SKAPA FOX BUSINESS PÅ FARA GENOM ATT KLICKA HÄR

Situationen är flytande och en arkivering enligt kapitel 11 är inte säker, sa en person som är bekant med saken. Revlon-aktien sjönk 53% på fredagen till 2,05 dollar per aktie.

Ticker säkerhet Sista Förändra Förändra %
VARV REVLON 2.05 -2,37 -53,62 %

Revlon avböjde att kommentera. Försäljningen återhämtade sig med 8 % under det senaste kvartalet då konsumenternas shoppingvanor återgick närmare prepandemiska nivåer. Men företagets utsikter utmanas fortfarande av dess behov av att skaffa kapital för likviditetsbehov, enligt en aprilrapport från S&P Global Ratings.

Reorg Research rapporterade tidigare att Revlon planerade att ansöka om konkurs.

Företagets närmaste kommande skuldförfall är i september 2023 och omfattar ett lån på 866 miljoner dollar som betalades av av misstag 2020 av administrativ agent Citigroup Inc. med sina egna pengar snarare än Revlons. Vissa långivare gav tillbaka pengarna till Citi, men andra behöll ungefär 500 miljoner dollar av den oavsiktliga betalningen.

FINANSIÖREN RONALD O. PERELMAN LISTAR 9-ACRE HAMPTONS ESTATE FÖR 115 miljoner USD

Citi stämde dem för pengarna men nekades sin begäran av en federal domare förra året. Banken har överklagat och ett överklagandebeslut väntar. Revlon är fortfarande skyldig lånet, men hovrätten beslutar.

Några av Revlons långivare tror att det kan finnas en viss logik i att företaget ansöker om konkurs förr snarare än senare, innan överklagandedomen, enligt en person som är bekant med deras tänkande.

Revlons sminkprodukter visas i en CVS-butik. (Foto av Justin Sullivan/Getty Images) ((Foto av Justin Sullivan/Getty Images) / Getty Images)

Konkursdomstolen kan vara det bästa forumet för att reda ut det röriga samspelet mellan Citis oavsiktliga betalning och Revlons behov av att omstrukturera sin skuld, sa den här personen. Citi avböjde att kommentera.

Om Citi förlorar sitt överklagande kan det också begära återbetalning av lånet från Revlon före förfallodagen, sa en person som är bekant med saken. Men Citis lagliga rättigheter att söka återbetalning på lånen vid förfall är inte helt klara, sa andra.

BOTCHED REVLON-AVTAL TVINGAR CITIGROUP ATT TA EN ANNAN 390 miljoner USD

Löptider på resten av Revlons 3,3 miljarder dollar i skulder hopar sig snabbt under 2024 och 2025. Ungefär hälften av företagets skulder kommer att förfalla till 2024, och förfallodagen 2025 för ett lån på 1,7 miljarder dollar accelererar till 2024 om företaget inte kan betala tillbaka en obligation som förfaller det året.

Revlon

SAUSALITO, CA – AUGUSTI 09: Revlons sminkprodukter visas i en CVS-butik den 9 augusti 2018 i Sausalito, Kalifornien. Revlon rapporterade ett resultat för andra kvartalet som inte överträffade analytikernas förväntningar med intäkter på 606,8 miljoner USD jämfört med ((Foto av Justin Sullivan/Getty Images) / Getty Images)

Företagets långivare var på kant med varandra redan innan Citis oavsiktliga utbetalning. År 2020 anklagade en grupp hedgefonder företaget för att felaktigt frånta deras säkerhetsrättigheter till immateriella tillgångar inklusive American Crew, Elizabeth Arden, Almay och andra varumärken.

Revlon använde dessa varumärkestillgångar för att skaffa ny finansiering som hjälpte det att klara ut Covid-19-pandemin. Rättstvister om skuldtransaktionen lades på is när Citi betalade av långivarna av misstag.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM FOX BUSINESS

Om appellationsdomstolen beordrar pengarna tillbaka förväntas den rättsliga tvisten återupptas och långivarna, som inkluderar Brigade Capital Management, HPS Investment Partners och andra, skulle sannolikt gå med i omstruktureringsförhandlingar, sa personer som är bekanta med saken. De svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

—Andrew Scurria bidrog till den här artikeln.

Skriva till Soma Biswas kl soma.biswas@wsj.comBecky Yerak på becky.yerak@wsj.com och Alexander Gladstone på alexander.gladstone@wsj.com

#Kosmetikatillverkaren #Revlon #närmar #sig #kapitel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *