Porsches America Edition 911 är en hyllning 70 år i vardande

Porsches America Edition 911 är en hyllning 70 år i vardande

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

Porsche gör många saker bra, men ett område där företaget gör det bättre än någon annan är detta: speciella och jubileumsutgåvor av bilar. Mina damer och herrar, lägg händerna ihop för företagets senaste erbjudande, 2023 Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet America Edition. Det namnet kan vara en munfull, men de enda orden du behöver veta är de två sista: America Edition.

Det stämmer, det här är vår egen stjärnspäckade variant av 992-generationens Porsche 911. Den är byggd för att fira 70-årsjubileet av Porsche 356 America Roadster som debuterade redan 1952 – och i förlängningen 30-årsjubileet av 964 America Roadster, själv byggd för att fira 40-årsjubileet av den ursprungliga 356:an.

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

America Edition kommer i bara en färg: Azure Blue 356, en modern version av originalblått från den första 356 America. De med skarpa ögon kommer att lägga märke till den vita randen längs bilens sidor med en ännu mindre röd rand i mitten. I grund och botten målade de en Porsche röd, vit och blå. Passande.

Till en början verkar hjulen vara enkla vita. Titta närmare: de har faktiskt tre olika ytbehandlingar på dem, menade att få dem att poppa och höra tillbaka till silverhjulen på 356. Neato.

Ovanpå det är vindrutans omfattning målad svart för att ge denna Cabrio en elegantare look – lurar ögat att tro att strukturen är tunn och läcker, som på 356.

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

Inuti fortsätter det stjärnspranglade motivet. Interiören har en svart grundfärg, men är prydd med alla möjliga röda, vita och blå accenter. Tja, tekniskt sett är det inte vitt. Företaget berättade för oss att färgen faktiskt är Pebble Grey, eftersom vitt skulle sticka ut för mycket. Allt handlar om subtilitet, något som USA är känt för.

På baksidan har märkena också lite färg. “911 Carrera” är skrivet i vitt och “GTS” är skrivet i Guards Red.

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

Små detaljer finns i hela interiören – en vit varvräknare och rött växlingsmönster och avvikande sömmar är bara några. Porsche säger att de vill att köpare av America Edition ska fortsätta lägga märke till nya designaspekter när de äger och tycker om bilen. Märkligt nog finns det inget numrerat märke som anger var ditt exempel sitter i den begränsade upplagan. Men ordet “Amerika” stavas på mittkonsolen med traditionella Porsche-bokstäver

På dörrtrösklarna finns också åren 1952, 1992 och 2022 skrivna för att fira 70 år av America Roadsters. Och tändningsnyckeln är färgmatchad till bilens exteriör.

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

I kärnan är America Edition en 911 Carrera GTS Cabriolet, med en dubbelturboladdad 3,0-liters platt sexa som ger 473 hk och 420 lb-ft vridmoment, samma som den icke-amerikanska versionen.

Den kraften leds genom en obligatorisk sjuväxlad manuell växellåda. Du läste det rätt: Du kan inte få America Edition med en PDK dubbelkopplingsautomat. Porsche säger att beslutet togs baserat på den entusiastiska preferensen för manuell växellåda bland amerikanska 911-köpare.

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

PASM kommer också som standardutrustning. Det gör även ett sportavgassystem och Sport Chrono Pack. Eftersom Porsche är Porsche finns det fortfarande alternativ. Du måste betala för bakaxelstyrning och kolkeramiska bromsar.

Du måste också betala för det “förlängda interiörpaketet.” Enligt folket i Stuttgart ger det paketet dig allt det fina i interiören du ser. Det inkluderar saker som klockan 12-markeringen i Guards Red på ratten och Guards Red Cross-stygn på insidan av hjulet. Den lägger också till tvåfärgade sömmar till växelstöveln och lägger till ett växelmönster på den manuella spaken i Guards Red.

Dessutom fordon speced med det utökade interiörpaketet Sport Seats Plus med dubbla sömmar i Guards Red och Pebble Grey med “911”-sömmar på nackstöden i Guards Red och läderryggstödets frigöringsöglor i samma färg. Golvmattorna får också samma tvåfärgade sömmar i Guards Red och Pebble Grey. Slutligen är fordonsnyckeln målad i Azure Blue 356 för att matcha bilen, och en nyckelficka i läder med tvåfärgade sömmar och “America”-prägling kompletterar paketet.

Så om du verkligen vill göra din America Edition speciell, bör du välja det utökade interiörpaketet. Det kommer att kosta dig, men hey, vad är pengar när du köper en begränsad upplaga av Porsche?

När det gäller kostnaden är MSRP för America Edition 186 370 USD (inklusive 1 450 USD för destination). Det betyder att America Edition kräver en premie på 36 000 $ jämfört med basen GTS Cabriolet.

Bild för artikel med titeln Porsche's America Edition 911 är en hyllning 70 år på väg

Foto: Porsche

Du kan förvänta dig att återförsäljare ska få fordonen i slutet av 2022, och även om de inte är påtalade ännu, förväntar Porsche att de kommer att sälja slut ganska snabbt. Allt som allt kommer 115 exempel att produceras – 100 för USA och 15 för Kanada.

.
#Porsches #America #Edition #är #hyllning #år #vardande

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *