Seth MacFarlane On Fox: "Det är ett otroligt komplicerat förhållande" – Producerad av

Seth MacFarlane On Fox: “Det är ett otroligt komplicerat förhållande” – Producerad av

Multi-avstava kreativ och producerande chef Seth MacFarlane kämpade för att förklara det komplicerade förhållandet han för närvarande har med Fox Network Sunday på den 13:e årliga Producerad av konferens.

Fox är länge hemmet för många av MacFarlanes signatur-tv-satsningar, som Familjekille och Kosmos. Konflikten är ett resultat av hans känslor för Fox News, samtidigt som han avslöjar att han har haft ett uppfriskande enkelt partnerskap med Disney efter att det tog äganderätten till många av hans fastigheter.

När han talade på distans på konferensen – som ironiskt nog hölls på Fox Studios tomt – tillsammans med Erica Huggins, VD för hans produktionsbolag, Fuzzy Door, tog MacFarlane en stund för att uttrycka de ständigt ambivalenta känslor han har om nätverket. Han skilde sig från Fox för att fullfölja en lukrativ pakt med NBCUniversals UCP 2020, till stor del på grund av hans invändningar mot tonen och innehållet i systerdivisionen Fox News.

“Det är en otroligt komplicerad relation som jag har med det företaget,” förklarade MacFarlane. “Det finns människor där som jag har fantastiska personliga relationer med. Det finns människor som jag tycker mycket om. Men det är ett annat företag än det var när jag startade. Det är väldigt svårt för mig att förena exakt vad min relation är med det företaget just nu.”

Han tillade, “Jag, som många människor, har många problem och många invändningar mot deras metoder.” “Visst, nyhetsdivisionen och underhållningsdivisionen fungerar relativt oberoende av varandra, och det är något som gjorde att många av oss kunde sova lite bättre.” Men han pekade på den kontroversiella tidigare borgmästaren i New York och Trump-administrationens insider Rudy Giuliani på nätverkets hit reality-tävling Den maskerade sångaren som “bekymrande”.

“Min övergripande reaktion – och jag vet att jag inte är ensam – på vad företaget gör och hur de kommunicerar vad de väljer att kommunicera och vad de tycker är acceptabelt är att jag har många invändningar.”

MacFarlane noterade att trots hans offentliga kritik har Fox aldrig försökt censurera det ofta vänsterinriktade, ofta gränsdragande innehållet i en serie som Familjekille, som har presenterat sin andel av satiriska kommentarer på Fox News.

“Jag dumpar mycket på Fox, men jag kommer att säga hela tiden jag var där, ingen försökte någonsin censurera programmet politiskt,” avslöjade han. “Det finns en mycket laissez faire attityd som fungerade bra för oss…Jag blev aldrig censurerad och jag blev aldrig pressad att projicera en annan politisk syn.

Han tillade att han ansåg att nyhetsmedia skulle dra nytta av konservativa nyheter med ett ärligt, rimligt, konservativt perspektiv. “Tragedin för mig är att jag tror att det faktiskt, i denna tid, verkligen finns en öppning och ett behov av, gud hjälpe mig, ett konservativt nyhetsutbud som är rationellt och som presenterar en motsatt synpunkt på ett sätt som är tankeväckande. och som erkänner sanningen och erkänner vetenskapen och erkänner verkligheten i världen omkring oss. Och det existerar inte riktigt.”

“Vid ett tillfälle kan du argumentera för att Fox News var på väg i den riktningen, och de har verkligen tagit en högersväng att det har gått någonstans radikalt annorlunda”, tillade han. “För mig skulle den idealiska situationen vara om de kunde korrigera och fatta ett medvetet moraliskt beslut att försöka vara det, att låta det vara deras roll framöver. Jag tror inte att det finns en chans i helvetet, men man vet aldrig.”

Samtidigt sa MacFarlane att hans förhållande med det berömda familjevänliga Walt Disney Company har gått bra sedan de frikände en del av hans otroliga IP när de köpte 21st Century Fox 2019.

“Det har varit fantastiskt”, sa han och pekade på sin långa, nära relation med den tidigare Fox TV-chefen Dana Walden, nyligen upphöjd till ordförande för allmänt underhållningsinnehåll på Disney. “Hon är en fantastisk vän och en fantastisk chef, och hon är bara en fröjd att arbeta för. Hon är en av de människor som du kan se dig själv följa i hela branschen, bara för att arbeta med henne om och om igen och om igen.”

MacFarlane fann Disney för att ge en “intressant jämförelse” till hans erfarenheter med Fox. “Företaget som helhet har för det mesta varit beundransvärt – inte alltid, men för det mesta,” sa han. “De försöker vara kulturellt medvetna. De försöker vara etiskt ansvariga. Och kreativt sett har min relation med dem varit fantastisk.”

Han pekade på att ändra sin science fiction-serie The Orville’ från sitt ursprungliga nätverkshem på Fox till en tredje säsong på Disney-ägda Hulu som “en av de bästa kreativa upplevelserna i min karriär, och det stöd jag har fått från Disney och från Hulu när det gäller att ge oss resurserna till gör det och att tävla med några av de visuellt mest ambitiösa programmen på tv har varit riktigt glädjande. Och jag kan inte säga tillräckligt bra saker. Jag hade det verkligen jättekul där.”

Samtidigt var MacFarlane och Huggins höga på en del av det kommande innehållet som de producerar för Peacock som en del av Fuzzy Doors NBCU-pakt, inklusive en serieanpassning av hans filmserie Ted, med den fulmuniga nallebjörnen som är full av tvivelaktiga livsstilsval, som kommer att fungera som en prequel till filmerna.

“Jag är stolt över att få göra något som ingen har gjort tidigare, åtminstone såvitt jag vet,” sa han om att producera en serie där den centrala karaktären är en detaljerad, CG-renderad skapelse. Han noterade att Peacock hade kontaktat honom med idén till en serie, “och jag var glad över att det var något som de ens övervägde.”

Medan den CG-animerade karaktären hos Ted skulle innebära produktionsutmaningar som skulle kräva tid och datorkraft, var MacFarlane, som regisserade, samskrev och röstade den titulära nallen i båda filmerna, mer bekymrad över var och hur man skulle ta upp berättelsen med deltagandet av filmernas mänskliga stjärna Mark Wahlberg. “Om du tittar på de råa bilderna innan björnen placerades i den, så var det mycket av det Mark: han såg verkligen den där saken, och så björnen kom in väldigt organiskt.”

MacFarlane växlade till ett ursprungshistoria, med tonårsskådespelaren Max Burkholder som nu har rollen som Wahlberg. “Det enda sättet in, för mig, som verkade intressant var denna idé om en prequel som går tillbaka till 90-talet, som folk alltid verkar vara glada över att återbesöka just nu,” sa MacFarlane. ”Att utforska den här delen av hans liv som vi går in i, det i öppningsmontaget från filmen, och nu gräva djupare in i den och ta reda på hur detta gick till, exakt vad var händelseförloppet som ledde till att Johns karaktär var en sådan underpresterande och en sådan besvikelse i hans vuxna år.”


#Seth #MacFarlane #Fox #Det #är #ett #otroligt #komplicerat #förhållande #Producerad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *