Alex Morgan, Megan Rapinoe återvänder till USWNT för VM, OS-kval

Alex Morgan, Megan Rapinoe återvänder till USWNT för VM, OS-kval

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Vlatko Andonovski, tränare för det amerikanska damlandslaget i fotboll, använde det senaste halvåret för att testa unga spelare och få en bättre förståelse för sin talangpool inför VM och OS-kvalturneringen i sommar.

Även om några veteraner lämnades utanför den processen, svor Andonovski att de fortfarande var med i mixen. På måndagen återkallade han två av dem, Alex Morgan och Megan Rapinoe, som kommer att hjälpa till att förankra truppen med 23 spelare vid Concacaf W Championship 4-18 juli i Monterrey, Mexiko.

Åttalagsturneringen kommer att avgöra fyra automatiska kojer i världscupen 2023 och en i OS 2024. (En annan olympisk kajplats kommer att avgöras nästa år.)

Först kommer dock amerikanerna att spela vänskapsmatcher mot Colombia den 25 juni i förorten Denver och den 28 juni i större Salt Lake City.

Rapinoe och Morgan har inte varit med i den topprankade amerikanska truppen sedan oktober. Medan Morgan var ett självklart urval – hon leder National Women’s Soccer League med nio mål — Rapinoe har ännu inte startat en NWSL-match den här säsongen.

Andonovski citerade Rapinoes erfarenhet, ledarskap och, trots att hon fyller 37 nästa månad, hennes förmåga att fortfarande påverka spelet.

“Vi vet vad Megan är kapabel att göra,” sa han. “Vi såg till och med på några minuter angående den senaste matchen hur farlig hon kan vara. Men också grejen med Megan är att hon är väldigt viktig för den här gruppen. Det här är en ung grupp … så hennes erfarenhet av att gå igenom motgångar, hennes vinnarmentalitet och kunskap och förståelse är mycket värdefull för gruppen.”

Andonovski noterade också att Mallory Pugh, som är i toppform med Chicago Red Stars, ligger före Rapinoe på djupdiagrammet.

“Jag kan inte se att någon får den här startplatsen från Mallory just nu,” sa han. “Hon är bara otrolig.”

Andonovski tillade, “Det som gör Megan speciell är att hon förstår [the situation] och hon kommer att göra allt för att få Mal att bli ännu bättre.”

Morgan, en anfallare med 115 mål på 190 USA-matcherhar gjort mål i fem av sina senaste åtta framträdanden med San Diego Wave och hade en match med fyra mål mot Gotham FC.

Försvararen Becky Sauerbrunn, 37, är också tillbaka efter att ha återhämtat sig från en knäskada. Världscupveteranerna Alyssa Naeher, Kelley O’Hara, Emily Sonnett, Rose Lavelle och Lindsey Horan valdes också ut.

“De är inte med i laget eftersom de bara är erfarna; de är med i laget, först och främst för att de kan prestera”, sa Andonovski. “Deras erfarenheter är en bonus.”

O’Hara och Sonnett var bland sju spelare från Washington Spirit som utsågs till truppen. De andra var målvakten Aubrey Kingsbury, mittfältarna Andi Sullivan och Ashley Sanchez, samt forwards Trinity Rodman och Ashley Hatch. Inget annat NWSL-lag har fler än fyra.

Många stammisar var inte tillgängliga på grund av skada (Catarina Macario, Sam Mewis, Lynn Williams, Tierna Davidson och Abby Dahlkemper) eller mammaledighet (Crystal Dunn, Julie Ertz och Casey Krueger).

Tobin Heath och Christen Press, oerhört erfarna forwards, valdes inte ut. Skador har begränsat Heath till 17 ligamatcher de senaste två åren. Press drabbades av en knäskada i lördags, men även om hon var frisk skulle hon inte ha inkluderats i truppen, sa Andonovski.

“Hon presterar bra,” sa Andonovski, “men det är inte bara hon nu vid det här laget. Hon tävlar med spelarna framför sig. … Det är inte lätt eftersom konkurrensen bara blev större och större.”

Tretton utvalda spelare har aldrig tävlat i kval. Den största överraskningen var San Diego Wave-mittfältaren Taylor Kornieck, ett tredjeårsproffs som bjöds in till sitt första seniorläger. Sju andra har medverkat i färre än 10 landskamper.

Målvakter: Aubrey Kingsbury (Washington Spirit), Casey Murphy (North Carolina Courage), Alyssa Naeher (Chicago Red Stars).

Försvarare: Alana Cook (OL Reign), Emily Fox (Racing Louisville), Naomi Girma (San Diego Wave), Sofia Huerta (OL Reign), Kelley O’Hara (Washington), Becky Sauerbrunn (Portland Thorns), Emily Sonnett (Washington).

Mittfältare: Lindsey Horan (Olympique Lyonnais), Taylor Kornieck (San Diego), Rose Lavelle (OL Reign), Kristie Mewis (Gotham FC), Ashley Sanchez (Washington), Andi Sullivan (Washington).

Framåt: Ashley Hatch (Washington), Alex Morgan (San Diego), Midge Purce (Gotham FC), Mallory Pugh (Chicago), Megan Rapinoe (OL Reign), Trinity Rodman (Washington), Sophia Smith (Portland).

#Alex #Morgan #Megan #Rapinoe #återvänder #USWNT #för #OSkval

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *