Andonovski utnämner 23-spelares amerikansk damlandslagslista för Concacaf W Championship i Mexiko

Andonovski utnämner 23-spelares amerikansk damlandslagslista för Concacaf W Championship i Mexiko

CHICAGO (13 juni 2022) – Huvudtränaren för USA:s damlandslag Vlatko Andonovski har utsett den 23-spelare som kommer att representera USA i Mexiko vid Concacaf W Championship 2022, en åttalagsturnering där FIFA-VM för kvinnor 2023 och OS i Paris 2024 står på spel.

Andonovski utnämnde också ytterligare tre spelare som kommer att vara en del av ett BioSteel Training Camp med 26 spelare under de två matcherna mot Colombia innan lagets avresa till Mexiko och kommer att namnge 23 spelare av dessa 26 för att passa för var och en av matcherna mot Colombia . Den första matchen, presenterad av Allstate, kommer att äga rum lördagen den 25 juni på Dicks Sporting Goods Park i Commerce City, Colorado (19:30 ET / 17:30 MT på FS1 och ViX) och den andra på Rio Tinto Stadium i Sandy, Utah tisdagen den 28 juni (22:00 ET / 20:00 MT på ESPN och ViX).

Fyra spelare på listan med 26 spelare kommer från Colorado och kommer att tävla i minuter inför publiken i hemstaden i mittfältaren Lindsey Horan (Golden) – som är nystartad och hjälper Olympique Lyon att vinna sin rekordåttonde UEFA Women’s Champions League-titel samt säkra den franska division 1 feminina titeln — mittfältaren Jaelin Howell (Windsor) och forwards Mallory Pugh (Highlands Ranch) och Sophia Smith (Windsor). Dessutom var Taylor Kornieck förstagångsupprop en framstående mittfältare vid University of Colorado i Boulder.

Forwarden Ashley Hatch var en stjärna forward vid Brigham Young University i Provo, Utah och i den andra vänskapsmatchen kommer hon att tävla i minuter på samma stadion – Rio Tinto – där hon fick sin första USWNT-keps som college senior 2016.

“Sedan vi senast var tillsammans i april har vi utvärderat många matcher och timmar av video och har haft omfattande samtal bland tränarstaben för att komma fram till denna 26-spelares spellista för Colombia-matcherna och de sista 23 för kvalificeringen, ” sa Andonovski. “Som vanligt gör spelarna inte de här besluten lätta, men vi känner att det här är en lista som kan uppnå alla våra mål under de fyra veckor vi kommer att vara tillsammans för vad vi hoppas ska bli sju framgångsrika matcher.”

Amerikanska damlandslagets Concacaf W-mästerskapslista efter position (klubb; kepsar/mål):

MÅLKÅPARE (3): Aubrey Kingsbury (Washington Spirit; 1), Casey Murphy (North Carolina Courage; 4), Alyssa Naeher (Chicago Red Stars; 80)

FÖRSVARARE (7): Alana Cook (OL Reign; 9/0), Emily Fox (Racing Louisville FC; 13/0), Naomi Girma (San Diego Wave FC; 1/0), Sofia Huerta (OL Reign; 12/0), Kelley O’ Hara (Washington Spirit; 152/2), Becky Sauerbrunn (Portland Thorns FC; 202/0), Emily Sonnett (Washington Spirit; 65/0)

Mittfältare (6): Lindsey Horan (Olympique Lyon, FRA; 109/25), Taylor Kornieck (San Diego Wave FC; 0/0), Rose Lavelle (OL Reign; 71/20), Kristie Mewis (NJ/NY Gotham FC; 38/5) , Ashley Sanchez (Washington Spirit; 7/2), Andi Sullivan (Washington Spirit; 27/3)

FRAMÅT (7): Ashley Hatch (Washington Spirit; 8/4), Alex Morgan (San Diego Wave FC; 190/115), Mallory Pugh (Chicago Red Stars; 72/23), Midge Purce (NJ/NY Gotham FC; 14/3), Megan Rapinoe (OL Reign; 187/62), Trinity Rodman (Washington Spirit; 3/1), Sophia Smith (Portland Thorns FC; 15/4)

Ytterligare spelare för vänskapsmatcher i juni vs. Colombia (klubb; landskamper/mål):


FÖRSVARARE (1):
Carson Pickett (North Carolina Courage; 0/0)

Mittfältare (2): Sam Coffey (Portland Thorns FC; 0/0), Jaelin Howell (Racing Louisville: 5/1)

Dessa listor markerar återkomsten av två av USA:s mest dekorerade veteraner i forwards Alex Morgan (190 landskamper/115 mål) och Megan Rapinoe (187/62), som båda har två VM-titlar och ett OS-guld på sina CV. Båda spelade senast för USA i oktober 2021. Lagkaptenen Becky Sauerbrunn återvänder också efter att ha missat vänskapsmatcherna i april när hon återhämtade sig från en knäskada. Sauerbrunn, med 202 landskamper, är Morgan och Rapinoe de överlägset största spelarna på listan. VM- och OS-veteranförsvararen Emily Sonnett återvänder också efter att ha missat vänskapsmatcherna i april på grund av en revbensskada i NWSL.

Morgan gjorde sin USWNT-debut på Rio Tinto Stadium redan 2010 medan Sauerbrunn och försvararen Kelley O’Hara (som är den fjärde mest spelade spelaren på listan med 152 spelade matcher) tidigare spelade för Utah Royals i NWSL.

Det här är de första fullständiga landslagsbeställningarna för försvararen Carson Pickett, mittfältaren Sam Coffey och Kornieck, även om alla har spelat för USA på ungdomsnivå. Pickett är den första spelaren med en lemskillnad som någonsin kallats in till det amerikanska damlandslaget. 28-åringen föddes utan en del av sin vänstra arm.

Om det skulle finnas några skador som kräver förändringar i CWC:s spellista, kan Andonovski välja vilken spelare som helst på USA:s preliminära spellista med 59 spelare som var meddelat av Concacaf den 8 juni. Lag kan göra skadeersättningar på sina Concacaf W Championship-listor upp till 24 timmar före sina första matcher. För USA skulle det vara den 3 juli.

Efter de två matcherna mot Colombia kommer det amerikanska laget att åka direkt till Mexiko för att förbereda sig för Concacaf W Championship, som kommer att pågå 4-18 juli och helt och hållet spelas i Monterrey. Turneringens 16 matcher kommer att delas upp på två arenor: Estadio Universitario och Estadio BBVA, varav den sistnämnda är en av Mexikos troliga arenor för 2026 FIFA World Cup.

USA drogs in i grupp A och möter Haiti måndagen den 4 juli kl. 18.00 lokalt (19.00 ET), Jamaica torsdagen den 7 juli kl. 18.00 lokalt (19.00 ET) och Mexiko måndagen den 11 juli kl. 9. pm lokalt (10 pm ET). Semifinalerna kommer att äga rum torsdagen den 14 juli med tredjeplatsmatchen och mästerskapsmatchen måndagen den 18 juli. Alla matcher i turneringen kommer att finnas tillgängliga på engelska på Paramount+ och på spanska på TelevisaUnivisions streamingtjänst ViX. USA:s öppningsmatch mot Haiti kommer också att sändas på CBS Sports Network.

De två bästa i varje grupp efter round-robin-spel går vidare till semifinalerna samtidigt som de tjänar VM-platser. Den som kommer på tredje plats i varje grupp kommer att tjäna en plats till den 10-lags turneringen mellan förbund som kommer att hållas i februari 2023 för att avgöra de tre sista platserna till det utökade 32-lagsfältet vid 2023 FIFA Women’s World Cup .

Turneringsvinnaren kommer också att få en automatisk kaj till OS 2024 i Paris medan andra och tredje plats kommer att spela i september 2023 för Concacafs andra och sista olympiska kaj. Turneringsvinnaren och OS-kvalet via slutspelsserien kommer också att kvalificera sig direkt till en ny Concacaf-tävling, 2024 W Gold Cup.

BILJETTER

Biljetter till båda matcherna mot Colombia finns till försäljning kl ussoccer.com/tickets. Coaches Circle och Presidents Circle-medlemmar som stödjer US Soccer Development Fund kan få individuell kundsupport och conciergetjänster för sina biljettbehov. Klick här eller kontakta circles@ussoccer.org för mer information.

Matchen i Colorado närmar sig en kapacitetspublik. US Soccer har cirka 1 000 biljetter kvar att sälja till matchen.

Biljetter till alla matcher i Concacaf W Championship som hålls i Monterrey, Mexiko finns till försäljning via Concacaf: https://www.concacaf.com/concacaf-w-championship-tickets

Ytterligare anmärkningar:

 • Bara 10 av de 23 spelarna på Concacaf W Championship har erfarenhet av VM och OS-kval. De övriga 13 spelarna kommer att få möjligheten att göra sina Concacaf-kvaldebuter på seniornivå.
 • Åtta spelare på Concacaf W Championship-listan fanns på USWNT:s lista för OS-kvalificeringen 2020: Lindsey Horan, Rose Lavelle, Alyssa Naeher, Kelley O’Hara, Megan Rapinoe, Becky Sauerbrunn, Emily Sonnett och Andi Sullivan.
 • Nio spelare på årets lista med 23 spelare var en del av USA:s VM-kvallista 2018, med Alex Morgan och Mallory Pugh som gick med Horan, Lavelle, Naeher, O’Hara, Rapinoe, Sauerbrunn och Sonnett.
 • Megan Rapinoe leder laget med sammanlagt 23 framträdanden i kvaltävlingar – 14 VM-kvalspel och nio OS-kvalspel. Alex Morgan har 20 kvallandskamper (11 VM och nio OS) medan Becky Sauerbrunn har 18 (åtta VM och 10 OS) och Kelley O’Hara har 16 matcher genom tiderna för USA i kvalificeringen (sex VM och 10 OS) ).
 • Morgan har totalt 19 mål på sina 20 kvalmatcher, 10 av dem som kommer i VM-kvalet, som är oavgjort på fjärde flest i laget i historien.
 • Morgan har gjort nio mål i OS-kvalet (tredje flest efter Abby Wambach och Carli Lloyd), och Horan har sju. Horan ledde USA i mål med sex mål under OS-kvalet 2020.
 • Kelley O’Hara och Becky Sauerbrunn leder truppen med 10 olympiska kvalspel vardera, och ett av O’Haras två karriärmål kom i OS-kvalet. Lindsey Horan, Morgan och Rapinoe har alla nio olympiska kvalspel.
 • Concacaf W Championship har fem spelare med 100 eller fler landskamper – Sauerbrunn, Morgan, Rapinoe, O’Hara (152) och mittfältaren Horan (109).
 • Omvänt innehåller CWC-listan 13 spelare med 27 landskamper eller färre, inklusive åtta ensiffrigt: Alana Cook (9 landskamper), Ashley Hatch (8), Ashley Sanchez (7), Casey Murphy (4), Trinity Rodman (3) , Naomi Girma (1), Aubrey Kingsbury (1) och Taylor Kornieck (0).
 • Girma och Kingsbury gjorde sina internationella debuter i USA:s senaste match mot Uzbekistan den 12 april medan Rodman gjorde sitt första landskampsmål i samma match i Chester, Pa., och blev den yngsta spelaren att göra mål för USWNT sedan 2018.
 • Sauerbrunn är den äldsta spelaren på denna roster vid 37 års ålder medan den nu 20-årige Rodman är den yngsta.
 • Morgan, Rapinoe och Sauerbrunn var med i det amerikanska lag som senast spelade i en VM-kvalturnering i Mexiko. Det var 2010 när USA förlorade sin enda match mot Mexiko, som inträffade i semifinalen i Cancun. Den förlusten tvingade USA att vinna matchen på tredje plats och sedan tvålagsslutspelet mot Italien för att kvalificera sig till 2011 FIFA Women’s World Cup, en turnering där USA gick vidare till finalen innan de föll i straffspark till Japan.
 • Av de 26 spelare som kallades in till lägret i juni är sju i 30-årsåldern medan 10 spelare är 25 år eller yngre.
 • Även om hon inte kom med i den slutliga listan för 2018 års FIFA U-20-VM-lag, hjälpte Sam Coffey, vänskapsmatcher i juni, USA att kvalificera sig till den turneringen och avslutade sin U-20-karriär med 14 landskamper och ett mål. Hon tillbringade också tid i läger med U-18 och U-19 och reste till Spanien med U23 i USA 2019.
 • När hon spelar kommer mittfältaren Taylor Kornieck att bli den längsta fältspelaren i USWNTs historia på 6 fot-1. Hon och målvakten Casey Murphy, som också har 6-1, är de längsta spelarna i lagets historia. Murphy återvänder till listan efter att ha varit otillgänglig för uttagning till aprilmatcherna på grund av en knäskada.
 • Kornieck har erfarenhet av träningsläger med U-18, U-19 och U-20 i USA. Hon har två U-19-landskamper i USA och fem landskamper med U-18-landskamper i USA. Kornieck är den första USWNT-uppmaningen någonsin från Las Vegas.
 • Pickett har erfarenhet av US U-17 WNT 2010 och spelade med US U-23 2015.
 • Av USA:s 23-spelares CWC-lista kallades sju spelare (30%) upp från Washington Spirit. NWSL-klubben med näst flest är OL Reign med fyra.
 • Åtta av de 12 NWSL-klubbarna är representerade på denna lista, tillsammans med UEFA Women’s Champions League-vinnarna 2021-2022 Olympique Lyon.

#Andonovski #utnämner #23spelares #amerikansk #damlandslagslista #för #Concacaf #Championship #Mexiko

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *