why crypto is falling today

Crypto Crash Reason (6/13): Varför kraschar krypto idag? Experter talar

Varför kraschar krypto idag? Kryptovalutamarknaderna har kraschat till en ny lägsta nivå i år idag. Det globala börsvärdet har krympt till 1,02 biljoner dollar från 1,10 biljoner dollar. i går. Det globala marknadsvärdet för kryptovaluta har sjunkit med cirka 1 biljon dollar i år medan nästan varje toppmynt nu är värt hälften eller till och med mindre än sina rekord genom tiderna.

Den omedelbara utlösaren för kryptokraschen verkar vara en massiv försäljning av investerare mitt i ökad inflationsrädsla. Investerare fortsätter också att hålla sig borta från mer riskfyllda tillgångar, vilket också återspeglas på aktiemarknaderna.

Bitcoin, den största och mest populära kryptovalutan, har sjunkit till $25 586 medan nästan alla altcoins, från Ethereum, har sjunkit priser sedan helgen.

Ethereum har sjunkit till sin lägsta nivå på mer än 14 månader och handlas för närvarande på runt 1350 $ i skrivande stund. Solana har fallit med nästan 30% och svävar runt $29.

LÄS ÄVEN | Hur de högsta kryptopriserna har fallit i kraschen

Experter säger att kryptoprisnedgången indikerar en fallande riskaptit hos investerare. De är tydligt försiktiga med riskfyllda tillgångar. Med alla dess osäkerheter och volatiliteter anses krypto vara ett av de mest volatila instrumenten för investeringsändamål.

“Kryptomarknaden har varit under press från Federal Reserve och höjt räntorna för att bekämpa inflationen under de senaste månaderna. Bitcoin, Ethereum och de flesta kryptovalutor gick med förluster under helgen efter en bred försäljning efter data som visar att USA:s inflation når en 40-årig högsta nivå, säger Edul Patel, medgrundare och VD för kryptoinvesteringsplattformen Mudrex.

“Eftersom investerare verkar ha fått panik, har antalet kryptolikvidationer varit högt sedan i fredags. Bitcoin och Ethereum rasade så mycket som 7% var och handlas för närvarande som lägst på 25 000 USD och 1 300 USD. Den baisseartade trenden kan sannolikt fortsätta under de kommande dagarna”, tillade han.

Medan altcoins historiskt sett har underpresterat Bitcoin, har de denna gång ett extra tryck av potentiella regulatoriska vägspärrar. En rapport från CoinDesk citerade en expert som sa att endast ett litet antal altcoins sannolikt kommer att överleva sådana marknadsrörelser.

Shivam Thakral, VD för kryptobörsen BuyUcoin sa att de stigande mat-, gas- och energipriserna sätter en enorm press på kryptomarknaden eftersom Bitcoin och Ether har sett tvåsiffriga förluster under de senaste 24 timmarna.

“Efter att konsumentprisindex rapporterade den högsta inflationen sedan 1981, har finansmarknaderna över hela världen sett en kraftig nedgång,” sade Thakral.

“Marknaden förväntas förbli hackig under de kommande veckorna och länder runt om i världen fortsätter att rapportera höga inflationssiffror. Den nuvarande nedgången i kryptopriserna tillåter investerare att köpa krypto till 2021 års priser och vi förväntar oss att de rutinerade investerarna kommer att dra fördel av nedgången”, tillade han.

Enligt Darshan Bathija, VD för kryptobörsen Vauld, oroar sig de flesta investerare för att om inte inflationssiffrorna börjar sjunka snart, kan den amerikanska Fed behöva strama åt regeringsmakten genom att höja räntorna i en snabbare takt än väntat.

Bitcoin i översåld zon

“Bitcoin stod inför ännu en betydande korrigering och föll till nästan $25 000, den lägsta på över 5 månader. Intressant nog är dollarindexet (DXY) också på sex månaders högsta och ökade med 2% bara under den sista dagen, vilket ledde till en nedgång på aktie- och kryptomarknaderna. På den dagliga tidsramen har BTC-trenden brutit under det långformade triangelmönstret. En omedelbar och viktig support förväntas uppgå till $24 000. RSI sjönk under 30 när Bitcoin gick in i den översålda zonen”, delade analytiker på WazirX Trade Desk i en anteckning.

LÄS ÄVEN | Vad är insats Ethereum, möjlig utlösare för en annan kryptokrasch?

Samtidigt korrigerades Ethereum med över 20% under den senaste veckan, samtidigt som Ethereum mot Bitcoin sjönk med mer än 11% under samma period som Bitcoins dominans bröt över 48% för första gången på nästan ett år.

“Det dagliga diagrammet för ETH-BTC har brutit under det fallande kanalmönstret och fallit under sitt tidigare stöd på 0,055. Nästa stöd för ETH-BTC förväntas på 0,038 nivå”, sa de.

(Artikeln har uppdaterats för några grammatiska och faktafel)

(Kryptos och andra virtuella digitala tillgångar är oreglerade i Indien. De anses vara extremt riskabla för investeringar. Rådfråga din finansiella rådgivare innan du fattar något investeringsbeslut)

.
#Crypto #Crash #Reason #Varför #kraschar #krypto #idag #Experter #talar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *