Exklusivt: Amber Heard säger att sociala mediers roll i rättegången mot Johnny Depp inte var "rättvis"

Exklusivt: Amber Heard säger att sociala mediers roll i rättegången mot Johnny Depp inte var “rättvis”

Amber Heard har öppnat upp för Savannah Guthrie om det uppmärksammade ärekränkningsfallet som väckts av exmaken Johnny Depp som avslutades tidigare denna månad när en jury fann enhälligt att Heard förtalade Depp och tilldömde honom mer än 10 miljoner dollar i skadestånd.

I ett förhandsklipp från Heards exklusiva intervju med NBC News, som sänds på tisdag och onsdag i DAG och i en timslång specialfredag ​​på Dateline, kritiserade Heard den roll som sociala medier spelade i den sex veckor långa rättegången som började den 11 april i Virginia.

“Till och med någon som är säker på att jag förtjänar allt detta hat och vitriol, även om du tror att jag ljuger, så kunde du fortfarande inte berätta för mig – se mig i ögonen och berätta – att du tänker på sociala medier det har varit en rättvis representation”, sa Heard. “Du kan inte säga att du tycker att det här har varit rättvist.”

Savannah Guthrie intervjuar Amber Heard.NBC

De tidigare par kämpade i rätten över en 2018-kommentar Heard skrev för The Washington Post där hon beskrev överlevande övergrepp i hemmet. Hon namngav inte Depp, även om hans advokater påstod de referenser som hon gjorde under deras skilsmässa 2016. “Pirates of the Caribbean”-stjärnan stämde Heard på 50 miljoner dollar och påstod att den op-eden påverkade hans karriär. Hon krävde 100 miljoner dollar. Depp har förnekat alla anklagelser om övergrepp.

År 2020, Depp förlorade en förtalsrättegång i Storbritannien som tog upp några av samma problem. Skådespelaren stämde en tidning efter att den hävdade att han misshandlat Heard. En domare hade slagit fast att påståendena som tidningen hade publicerat var “i huvudsak sanna”. Den domen avslöjades inte för jurymedlemmarna i Virginia, enligt Heards advokat.

Jurymedlemmar i Virginia beordrades att inte läsa om eller undersöka fallet, men de beslagtogs inte.

På sociala medier, särskilt TikTok, människor överväldigande stöttade Depp under hela förtalsrättegången. Den 3 juni hade hashtaggen #justiceforjohnnydepp nästan 20 miljarder visningar på TikTok, medan #justiceforamberheard hade över 80 miljoner. Hashtags som #amberheardisguilty hade 900 miljoner visningar på sociala medier vid den tiden.

Även om juryn fick i uppdrag att hålla sig borta från sociala medier, insisterade Heards juridiska team på att det fortfarande påverkade fallet.

“Det finns inget sätt att de inte kunde ha blivit påverkade av det, och det var hemskt,” Heards advokat Elaine Charlson Bredehoft berättade för Savannah i dag den 2 juni. “Det var verkligen, verkligen skevt.”

I ett framträdande IDAG den 8 juniDepps advokater, Benjamin Chew och Camille Vasquez, sa att det inte fanns “ingen anledning att tro att jurymedlemmarna bröt mot sin ed” genom att engagera sig på sociala medier.

Juryn hörde vittnesmål från Depp, Heard och andra med anknytning till dem, inklusive två av dem Depps tidigare partners. I slutändan sju personers jury fann enhälligt “tydliga och övertygande bevis” att Heard förtalade Depp och tilldelade honom 15 miljoner dollar i kombinerat skadestånd och straffskadestånd. Domaren minskade skadeståndet, vilket gjorde det totala beloppet som Heard är skyldig Depp till 10,4 miljoner dollar. Juryn tilldelade också Heard 2 miljoner dollar i skadestånd efter att juryn fann att en av Depps advokater hade förtalat henne. Både Depp och Heard lämnade svar.

Trots domen och svaret på nätet sa Heard till Savannah att hon inte är kränkt av allmänhetens åsikt om henne.

“Jag bryr mig inte om vad man tycker om mig eller vilka bedömningar du vill göra om vad som hände i avskildhet i mitt eget hem, i mitt äktenskap, bakom stängda dörrar,” sa Heard. “Jag antar inte att den genomsnittliga personen borde veta dessa saker. Så jag tar det inte personligt.”

Heard sa också att hon inte klandrar juryn för att ha dömt henne.

“Jag förstår faktiskt”, sa hon. “Han är en älskad karaktär och folk känner att de känner honom. Han är en fantastisk skådespelare.”

Bredehoft, Heards advokat, sa till Savannah att hennes klient planerar att överklaga domen.

#Exklusivt #Amber #Heard #säger #att #sociala #mediers #roll #rättegången #mot #Johnny #Depp #inte #var #rättvis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *