FCC-anmälan tyder på att Samsung Galaxy Watch 5 kommer att laddas snabbt

FCC-anmälan tyder på att Samsung Galaxy Watch 5 kommer att laddas snabbt

Även om vi fortfarande inte känner till alla detaljer om Samsungs nästa generations smartklockor, tyder de senaste FCC-anmälningarna på att du kan förvänta dig åtminstone en stor uppdatering: snabbare laddning.

FCC-anmälningar avslöjar inte för mycket när det gäller funktioner, men de är en bra indikator på att en produkt närmar sig lansering. Anmälningarna sågs först av 9to5Google och indikera att det kommer att finnas tre modeller kallade SM-R900den SM-R910och den SM-R920. De bekräftar också grundläggande anslutningsspecifikationer, som det faktum att klockorna kommer att stödja Bluetooth, 2,4 och 5Ghz Wi-Fi och kontaktlösa betalningar. Men när det gäller Samsung Galaxy Watch 5-sortimentet är det mest iögonfallande att klockorna kan laddas i 10W-hastigheter. För sammanhanget stöder Galaxy Watch 4 bara hälften.

De Samsung Galaxy Watch 4 mycket besviken när det kom till batteritiden. Trots att Samsung lovar 40 timmars batteritid, kämpar Galaxy Watch 4-serien för att ta sig längre än en hel dag om du aktiverar alla klockor och visselpipor, som den alltid-på-skärmen. Och i The Verge’s testa, det blev bara värre när Google Assistant äntligen kom för Wear OS 3 förra månaden.

Att lägga till snabbladdning kan hjälpa Samsung att undvika liknande klagomål om de nya klockorna också behöver dagliga power-ups – särskilt eftersom Galaxy Watch 4 tar cirka två timmar att gå från noll till 100 procent. Det är en funktion som redan finns på många andra smartklockor. Fossil lade till snabbladdning för flera år sedan till sina Wear OS-klockor, och Apple introducerade snabbladdning på sina Serie 7 titta förra året.

Det ryktas också att Samsung kommer att ta bort den “klassiska” modellen för Galaxy Watch 5-serien.
Foto av Dieter Bohn / The Verge

Förutom klagomål från användare finns det många anledningar till varför Samsung kanske prioriterar en bättre batteriupplevelse. Till att börja med, sömnspårning. Samsung – och Apple – har tenderat att släpa efter på det här området jämfört med Fitbit och andra träningsspårare eftersom deras smartklockor ofta inte klarar sig igenom natten utan en snabb uppladdning före sänggåendet. Sömnspårning är inte allas främsta prioritet, men det är en allt mer populär funktion och ett område som Samsung verkar vara intresserade av. I februari utökade man sina sömnspårningsfunktioner med ett coachingprogram. Som sagt, det är svårt att göra ett stänk om din sömnspårningsenhet inte klarar det till morgonen.

En annan anledning kan bero på allt utom bekräftad “Pro”-version av Galaxy Watch 5. Det ryktas att den här klockan är sport ett 572mAh batteri och laddning som, vid 5W-hastigheter, skulle vara sköldpaddsliknande med dagens standarder. Standard Galaxy Watch 5-modellerna ryktas också ha större batterier den här gången. Galaxy Watch 4:s två timmars laddningstid var redan inte idealisk, och att förlänga laddningstiderna utöver det skulle vara ett stort misstag.

Samsung brukar lansera sina wearables på sensommaren, så det kommer inte att dröja så mycket längre förrän vi vet mer om Galaxy Watch 5-sortimentet. Och det är viktigt att Samsung gör rätt. Det fanns ett visst spelrum förra året med Galaxy Watch 4, med tanke på att det var – och fortfarande är – det endast Bär OS 3 smartwatch tillgänglig. Det kommer inte att vara fallet om några månader.

Det är inte bara Google lanserar sin egen Pixel Watch (vilket det ryktas om inte har snabbladdning) senare i höst, men vissa befintliga Wear OS 2-klockor är det också förväntas få uppgraderingen till Wear OS 3 före årets slut. Android-användare är på väg att få fler hållbara alternativ än de någonsin har haft på den bärbara fronten. Samsung behöver inte nödvändigtvis spika flera dagars batteritid, men den har inte råd att faceplantera på snabbladdning. Inte om den vill ligga före flocken.

#FCCanmälan #tyder #på #att #Samsung #Galaxy #Watch #kommer #att #laddas #snabbt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *