Michael Kopech lämnar i 1:a inningen av en förlust mot Texas Rangers, men kan återvända till Chicago White Sox nästa helg

Michael Kopech lämnar i 1:a inningen av en förlust mot Texas Rangers, men kan återvända till Chicago White Sox nästa helg

Michael Kopech hoppade av kullen efter att ha kastat en pitch till Adolis García i den första inningen söndagen på Guaranteed Rate Field.

Högerspelaren hade en diskussion med Chicago White Sox träningspersonal och gick tillbaka på kullen för att förbereda sig för en uppvärmningsplan. Han stannade precis när han började, gick bakom högen och kastade bollen till marken i frustration.

Kopech lämnade med obehag i höger knä, ett tidigt slag för Sox i en 8-6 12-omgångars förlust mot Texas Rangers framför 31 096.

Kopech lämnade efter två tredjedelar av en inning och kastade bara 13 pitcher. Men Sox hoppas att Kopech kan vara tillgänglig om ungefär en vecka.

“Jag kände ett stick, nyp eller pop eller vad man nu vill kalla det,” sa Kopech. “Jag kände att jag inte kunde komma på det igen. Det låter som att det kändes värre än vad det var. Vi kommer att ta det dag för dag, men det ser ut som att jag snart kan vara tillbaka där ute. Jag är exalterad över nyheterna.

“Det finns lite vätska där och vi ska försöka få det städat. … jag var frustrerad. Jag trodde att det var värre än vad det var, men jag är tacksam för nyheterna.”

Kopech sa att han var “definitivt lättad” över att höra att det inte var en allvarligare skada.

“Men en dag som (söndag) var bullpen redan beskattad,” sa han. “Spela en av de längsta matcherna på hela året. Det hade varit skönt att inte ha något liknande hända.”

Johnny Cueto var bland kastarna att kliva in efter Kopech.

Högerspelaren skulle börja på måndag i Detroit, en roll som nu kommer att gå till Lance Lynn. Cueto kom in i den tredje för sin andra karriärs lättnadsframträdande, efter Reynaldo Lópezs 1⅓ poänglösa innings.

Sox-tränaren Tony La Russa sa att Cueto frivilligt ställde upp.

“Det är hans rykte,” sa La Russa. “En spelare.”

Cueto, som sa att han kastade runt 45 pitcher i en bullpen-session på lördagen, tillät tre runs på sex träffar med fyra strikeouts och en promenad på fem innings.

“Jag kände till situationen för vår pitchingstab och sedan gick jag dit och sa till (La Russa) att jag är redo att slå två eller tre innings,” sa Cueto genom en tolk. “Det är definitivt annorlunda. Jag var inte redo att pitcha (söndag). Jag var redo att pitcha (måndag). (söndag), jag gjorde bara mina saker i poolen, bastun. Bara att göra sig redo för (måndag). Och så hände detta. Du måste bara gå dit och göra ditt bästa.

”Jag sträckte mig inte ens (söndag). Jag var bara här och gick ut och gjorde det jag gjorde. Jag var redo att pitcha (måndag). Jag hade inte en chans att studera dem, ingenting. Jag gick bara ut och gjorde det jag gjorde.”

Kopech sa att Cuetos 77-plansutflykt var “verkligen beundransvärd.”

“Minst sagt djärvt,” sa Kopech. “Han kastade en bullpen (lördag). Jag tror inte att någon förväntade sig att han skulle vara där ute. Och för att gå fem, vad han täckte en dag när du inte förväntas spela är imponerande. Jag tänkte att vi kanske har sett några andra killar som vi inte ser. Alla drar åt rätt håll. Det gick bara inte vår väg.”

Sox oavgjort matchen på 3 med en två-run singel av Andrew Vaughn i den sjunde.

Ezequiel Durans homer mot José Ruiz i den 11:e gav Rangers en ledning med 6-3, men Sox svarade med tre i botten av inningen. Seby Zavala hade en offerfluga och Danny Mendick körde in en löpning med en trippel. Rangers outfielders Charlie Culberson och Eli White kolliderade på pjäsen.

AJ Pollock följde efter med en bloop-singel och gjorde mål för Mendick för att kvittera matchen.

Rangers tog ledningen för gott i den 12:e på Jonah Heims två-runs singel till höger mot Matt Foster, som slog till för fjärde gången på fem dagar. La Russa sa att närmare Liam Hendriks var “inte tillgänglig” på söndagen.

“Han borde vara tillgänglig (måndag),” sa La Russa.

Matchen hade ett ovanligt slut när Luis Robert var ute och försökte nå trean efter att Jake Burger flög ut till vänster.

“Det var ett misstag,” sa La Russa. “Du vet att jag gillar aggressivitet, men det var inget bra spel.”

Serien hade en lovande start för Sox, som vann med 8-3 i fredags efter att ha gjort fem runs i den åttonde inningen. Men de tappade sista två i serien, båda i extraomgångar.

“Det är en riktigt nedslående match att förlora eftersom det var så många saker vi gjorde för att övervinna Kopechs två tredjedelar, till att börja med López och Johnny,” sa La Russa. – Det är en match vi måste vinna. Måste hitta ett sätt att vinna den saken. Gjorde många bra saker, gjorde inte tillräckligt.”

#Michael #Kopech #lämnar #inningen #förlust #mot #Texas #Rangers #men #kan #återvända #Chicago #White #Sox #nästa #helg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *