MLB helgens sammanfattning: Dodgers elände blir värre jämfört med jättar;  Yankees sopar Cubs för att hålla uppe otroliga tempo

MLB helgens sammanfattning: Dodgers elände blir värre jämfört med jättar; Yankees sopar Cubs för att hålla uppe otroliga tempo

Vi är inne i mitten av juni, vilket innebär att “vintersporterna” gör sig redo för att avsluta saker och ting och det kommer att finnas ett fönster innan fotbollssäsongen där det är baseboll bland de stora amerikanska idrotterna för män. I vår värld är det helt enkelt malningssäsong. Vi vet att detta är ett maratonlopp på 162 spel med ebb och flod.

Vad har den här helgen gett oss? Låt oss ta en titt.

Helgens höjdpunkt

Låt oss se dessa drag, Randy Arozarena:

Ganska imponerande grejer där och bra samtal från MLB-personen för sociala medier med hänvisningen till Twister. Spelar folk fortfarande det? Hmm…

Hur som helst, den Strålar skulle sluta segra på söndag i Minnesota för att rädda en av tre innan en stor serie kommer upp nästa vecka (vi kommer till det om lite).

Jättar avsluta svep av Dodgers

Det har varit tuff pulka för Dodgers de senaste två veckorna eller så, och de får hoppas att den här helgen mot Giants var botten. Dodgers sveptes i tre matcher — San Francisco vann finalen med 2-0 i söndags — och förlorade även esset Walker Buehler till en armbågsskada. Han kommer att missa betydande tid.

Los Angeles gick 2 för 24 med löpare i poängposition i de tre matcherna, vilket fick managern Dave Roberts att säga att hans offensiv saknade ett “tänkesätt” från laget. Austin Slater och Mike Yastrzemski slog hemlöpar solo mot Julio Urías i den första omgången söndagen, och Carlos Rodón och Giants bullpen fick de två åkarna att stå upp för att slutföra svepet.

Dodgers har 37-23 och har förlorat nio av sina senaste 13 matcher. De leder fortfarande NL West, även om deras ledning är nere på en halvlek över Padres. Jättarna är under tiden 33-26 och 3 1/2 matcher ute i divisionen.

José är en körproducerande maskin

Vårdnadshavare tredje baseman José Ramírez har varit en av de bästa spelarna inom baseboll ett tag och han kan mycket väl ha ett karriärår. Åtminstone när det gäller att driva produktion, är han. Den visades i söndags. A:arna fick en ledning med 1-0 i toppen av den första inningen, men Ramírez två-RBI-dubbel i den nedre halvan satte Cleveland upp för gott. Ramírez homerade torsdag och fredag ​​och körde sedan tre åk på söndagen för en fem-RBI-serie när Guardians tog tre av fyra. De har vunnit 10 av 13 och har flyttat till inom slagavstånd från tvillingar i AL-centralen.

Ramírez har nu 59 RBI på 56 Guardians matcher. Ingen spelare har kört hem fler åk än hans lag spelat matcher i ett fullt schema sedan Manny Ramirez 165 RBI 1999. Och det är faktiskt den enda säsongen i sitt slag sedan spelschemat utökades till 162 matcher. Det är en fruktansvärt lång väg att gå här, men det förtjänar vår uppmärksamhet.

Goin’ Streaking

Helgen bjöd på ganska långa streck, både på de positiva och negativa sidorna. A:arna knäppte en 10-matchers förlustsvit med vinst i lördags. De Bryggare slog en förlustsvit på åtta matcher med sin vinst i söndags. De Phillies hade vunnit nio i rad innan de slutligen förlorade på söndagen. De Braves har dock kommit ut från helgen med sin strimma intakt, efter att ha vunnit 11 raka.

De förlängda streakerna från tre utmanare (åtminstone hoppfulla utmanare) är en bra illustration av hur snabbt saker och ting kan förändras när man spelar varje dag.

Det är inte helt förvånande att Yankees genomförde ett trespelssvep mot Ungar. De är det mycket bättre laget. De behövde 13 innings på fredagen innan de slutligen fick bort saker, men sedan blåste Cubs borta med 8-0 på lördagen och mobbad dem totalt i söndagens 18-4 vinst. Återigen, inte chockerande.

Det är dock anmärkningsvärt eftersom Yankees spelar i en löjlig takt. De har nu 44-16, vilket är ett tempo på 162 spel på 119 vinster. Rekordet för vinster under en säsong är 116, delat av 1906 Cubs och 2001 Sjömän. Kommer du ihåg Yankees-dynastin från runt sekelskiftet? De flesta matcher som gruppen vann under en ordinarie säsong var 114, 1998. Det är också franchiserekordet för vinster.

Kanske också att notera: Yankees har vunnit minst 105 matcher fem gånger i franchisehistorien. Alla de fem lagen vann World Series.

På däck

Rays at Yankees (tre matcher från tisdag)/Yankees kl Blue Jays (tre matcher börjar på fredag): AL East-loppet är inte nära. Just nu har Yankees en 8 1/2 match ledning över Blue Jays och det är nio över Rays. Det finns möjlighet här, det beror bara på vem som griper den. Yankees kunde verkligen skada Rays och Jays genom att vinna båda serierna och trycka upp den här saken till tvåsiffriga. Å andra sidan, om båda de släpande lagen vinner serier, blir divisionsbilden grumlig när Yankees kommer tillbaka till flocken lite.

Bryggare kl Mets (tre matcher börjar på tisdag): Det är en möjlig förhandsvisning av slutspelet, så de är alltid värda att lyfta fram. Särskilt dessa två lag är dock värda att se just nu. Brewers tog precis en åtta matcher lång förlustrad. Under den serien tappade de greppet om förstaplatsen. Mets leder fortfarande i NL East, men Braves’ uppsving har gjort det till ett lopp igen istället för en flykt. Det finns potential för en rolig serie här med många andra som håller koll på saker och ting.

ÄnglarDodgers (två matcher börjar på tisdag): Det är Los Angeles vs. “Los Angeles”, eller hur? Vad du än vill kalla den här serien så är det en rolig interleague-match med massor av starpower. Änglarna fick nyligen utstå en förlamande förlustsvit medan Dodgers inte heller har spelat bra, men det här är fortfarande en serie som måste ses.

KardinalerRed Sox: Ännu en förhandstitt på World Series? Det verkar som ett långskott vid det här laget, men 2021 Braves och 2019 Nationals är två nya exempel på varför det skulle vara dumt att räkna bort ett lag som dessa Red Sox. Båda dessa lag är också i slutspelsposition för närvarande. Vi har sett matchupen i Fall Classic två gånger nyligen, 2004 och 2013. Det hände också 1946 och 1967.

White SoxAstros: Det är en revansch av ALDS från förra säsongen, men mycket mer anmärkningsvärt skulle vara att hålla ett öga på hur det går för White Sox. De har varit ett av de mest nedslående lagen den här säsongen och manager Tony La Russa börjar att höra ramsor från hemmapubliken till förmån för hans uppsägning. Det här är en tuff serie i alla fall, men kommer White Sox att spela för La Russas jobb?


#MLB #helgens #sammanfattning #Dodgers #elände #blir #värre #jämfört #med #jättar #Yankees #sopar #Cubs #för #att #hålla #uppe #otroliga #tempo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *