NBA-finaler: Andrew Wiggins vill sätta rekordet rakt.  Han var alltid en konkurrent

NBA-finaler: Andrew Wiggins vill sätta rekordet rakt. Han var alltid en konkurrent

SAN FRANCISCO — Kommer från match 4 i NBA-finalen, Golden State Warriors stjärna Andrew Wiggins har setts i ett nytt ljus med hur han grävde djupt defensivt och genom att dominera glaset för att hjälpa sitt lag att jämna ut serien vid 2-2.

Den magra, atletiska forwarden registrerade 17 poängdrog ner en karriärhög 16 avgörande returer, hade en startenhet hög plus-minus på 20 och höll Boston Celtics stjärnan Jayson Tatum till 23 poäng på 23 skottförsök. Hans önskan att vinna och tävla visades under hans 43 minuter i fredags.

Det fanns en period under hans sex säsonger med Minnesota Timberwolves att hans tävlingsanda var ifrågasatt. Wiggins hade atleticism, ett snabbt första steg och förmågan att hantera bollen på 6-fot-8, men han bröt sig inte ut till en stjärna, vilket lämnade kritiker att tro att han inte försökte maximera sina egenskaper.

“Jag skulle aldrig säga att jag inte var konkurrenskraftig vid något tillfälle. Jag var bara i ett förlorande lag [in Minnesota]”, sa Wiggins till Yahoo Sports efter träningen på söndagen. “Jag brukade göra fler mål och göra i stort sett allt, men nu är jag i ett vinnande lag. Så allt jag gör kommer folk att uppskatta det mer och det är vad att vinna gör. Ingen respekterar förlorare, och det känner jag. Alla säger att de vill bli en vinnare, men alla kan inte göra det. Folk respekterar vinnare, och jag är glad över att vara i den här situationen.”

Den där “icke konkurrenskraftig” Etikett tappas nu i Wiggins tredje säsong med Golden State efter att ha handlats där 2020. Det finns bevis från hans rookiesäsong som stöder hans påstående att han alltid bar en konkurrenskraftig eld.

Andrew Wiggins avskaffar den “icke-konkurrenskraftiga” etiketten en gång knuten till honom. (Elsa/Getty Images)

Cleveland Cavaliers valde Wiggins med nummer 1 i 2014 års draft. Och inte alltför långt efter, gjorde LeBron James ett stänk när det piplade ut att han skulle återvända till Cleveland efter att ha tillbringat de senaste fyra åren med att guida Miami Heat till två titlar.

Därifrån var Wiggins öde okänt eftersom ledningen plötsligt snabbt var tvungen att samla ihop en mästerskapslista runt James.

Det var en besvärlig period för Wiggins som sträckte sig nästan två månader, med vetskapen om att han förmodligen aldrig skulle spela en match för laget som draftade honom.

“Det var en tuff tid”, sa Wiggins till Yahoo Sports. “Jag kan inte ljuga.”

I en storsäljande trelagsaffär i slutet av augusti såg de två huvudrollerna i paketet Wiggins skickas till Minnesota i utbyte mot All-Star power forward Kevin Love.

Och i de två matcherna mot Cleveland under den säsongen, såg årets Rookie till att Cavaliers kom ihåg varför de tog honom med det första totalvalet.

I deras första möte i slutet av december producerade Wiggins 27 poäng på 9-av-16 skytte i en förlorande insats i Cleveland. Vid den tiden var det hans näst högsta poängresultat.

Säsongens sista möte kom i slutet av januari. Minnesota förlorade igen, men Wiggins utbröt för en karriär-high 33 poäng på 14-av-25 från fältet på 43 minuter.

“Jag hade definitivt inringat dem i kalendern,” sa Wiggins till Yahoo Sports. “Jag visste exakt när de skulle komma. Jag var redo.”

Ett år senare i sin tredje match höjde Wiggins satsen genom att sätta en karriärhög på 35 poäng på 12 mot 19 skytte. Wiggins och Timberwolves skulle inte besegra Cavaliers förrän på sin fjärde säsong i ligan, men den unga stjärnan gjorde sin poäng.

“Jag ville visa dem vad de saknade, visa dem att jag har det bättre här borta. Det var mitt tankesätt då, säger Wiggins till Yahoo Sports. “Det var alltid roligt och tävlingsinriktat att spela ett lag som hade bytt ut dig. Det var ingen lätt upplevelse att gå igenom, men jag känner att det var det som höll mig motiverad och konkurrenskraftig.”

Cavaliers fick en titel av trion James, Love och Kyrie Irving under sin andra säsong tillsammans efter att ha rubbat Warriors i historiska åtgärder genom att övervinna ett 3-1-underläge i finalen 2016.

Wiggins sa att han förstod vägen som Cavaliers tog för att omge James med etablerade veteraner och han har inga svåra känslor.

Men han vill sätta rekordet rätt.

“Jag har alltid varit en tävlande och velat vinna. Det borde aldrig ha ifrågasatts, säger han till Yahoo Sports.

Golden State Warriors forward Andrew Wiggins gör ett skott mot Boston Celtics under match 4 i 2022 års NBA-final på TD Garden i Boston den 10 juni 2022. (David Butler II/USA TODAY Sports)

Golden State Warriors forward Andrew Wiggins gör ett skott mot Boston Celtics under match 4 i 2022 års NBA-final på TD Garden i Boston den 10 juni 2022. (David Butler II/USA TODAY Sports)

#NBAfinaler #Andrew #Wiggins #vill #sätta #rekordet #rakt #Han #var #alltid #konkurrent

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *